Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κέα

Δεν ξέρω εάν πρέπει να μιλήσουμε για θαύμα αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να καθίσουμε σοβαρά και να δούμε πως θα λύσουμε βασικά ζητήματα καθημερινότητας όπως είναι η προστασία και πρόληψη από φωτιά… Και στην Κέα χθες το βράδυ όλοι έκαναν το σταυρό τους να πάνε όλα καλά, οι άνεμοι να γυρίσουν για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ο λόγος; Μα πολύ απλά το νησί των Δυτικών Κυκλάδων δεν έχει πυροσβεστικό κλιμάκιο και υπηρετεί ένας πυροσβέστης με όχημα και ως …βοηθό έχει έναν εθελοντή.

Κι όταν χθες το βράδυ λίγο πριν της 10 ξέσπασε πυρκαγιά απλά ξερά χόρτα και σε δύο μέτωπα άρχισε να κινείται προς το τουριστικό θέρετρο Βουρκάρι, όπως ήταν λογικό όλοι άρχισαν να ανησυχούν.

Με την αρωγή των κατοίκων και με τις υδροφόρες του δήμου να επιχειρούν τελικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα όλα κύλισαν ομαλά… και νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική υπηρεσία ενημέρωσε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο… Μέσω …τιτιβίσματος. Πάλι καλά δηλαδή που έχουμε κι αυτά.. Οπως έγινε γνωστό, υπήρξε τραυματισμός εθελοντή πυροσβέστη από πτώση, ο οποίος διακομίσθηκε με ελικόπτερο τα ξημερώματα στην Αθήνα, χωρίς αυτήν την στιγμή να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Κέα εστάλησαν τα ξημερώματα από την Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στις 12:00 το βράδυ έφυγε με πλοιάριο του σώματος από τον Πειραιά ένα πεζοπόρο τμήμα προκειμένου να συμμετάσχει στο έργο της κατάσβεσης, ενώ είναι σε ετοιμότητα οχήματα εάν χρειαστεί να μεταβούν το πρωί με το πρώτο πλοίο της γραμμής από το Λαύριο. Κάτι που δεν έγινε τελικά…