Αίτημα σύνδεσης Νάξου με Σάμο

Μάλλον γλυκαθήκαμε... Μπορεί να μην προλάβαμε να καταλάβουμε τι σημαίνει σε δύο ώρες να βρίσκεσαι από τη Νάξο στη Σάμο αλλά είναι μία πρόκληση να υπάρχει σε ετήσια βάση το σχετικό δρομολόγιο και όχι μόνο σε καλοκαιρινή. Φέτος, για πρώτη φορά μετά από περίπου μία δεκαετία η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Σάμου (Ικαρία) ενεργοποιήθηκε από την Hellenic Seaways, με σχετική επιτυχία γιατί μπήκε τον Ιούνιο και χωρίς προεργασία. Με το "Νήσος Μύκονος" να έχει κυρίαρχο ρόλο, τις τελευταίες εβδομάδες του καλοκαιριού η κίνηση αυξήθηκε. Και τώρα έρχεται  ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, ο οποίος ζητάει με αίτημά του (ανοιχτη επιστολή) προς την ναυτιλιακή εταιρία Hellenic Seaways να συνεχιστεί και τη χειμερινή περίοδο το ίδιο δρομολόγιο... Να συμπεριλαμβάνεται και η Νάξος δηλαδή στα δρομολόγια του «Νήσος Μύκονος» στα νησιά Σύρο, Σάμο και Ικαρία που κινούνται αυτή τη περίοδο και έως την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν... …

Ολόκληρη η επιστολή (υπογράφει ο πρόεδρος κ. Στρατούρης), με υπογραφή 30/09, και η οποία κοινοποιείται και σε κάθε αρμόδιο, ήτοι υπουργείο Ναυτιλίας, βουλευτές Κυκλάδων, Περιφερειάρχη, Επαρχο Νάξου, Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και βέβαια αποστέλεται στην ακτοπλοϊκή εταιρία Hellenic Seaways 

Αξιότιμε κ. Αγαπητέ,

Ένα   από τα    θέματα ειδικού  ενδιαφέροντος , που αφορούν τους επαγγελματίες της Νάξου , είναι στα  δρομολόγια  του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» που έχει ως προορισμό τα νησιά Σύρο, Ικαρία, και Σάμο  να  συμπεριλαμβάνεται και η Νάξος.

Η εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών  συγκοινωνιακών αναγκών του  νησιού μας, και  η σύνδεσής του  με το Βόρειο Αιγαίο, μία  φορά  τουλάχιστον  την εβδομάδα , με την  προσέγγιση  του πλοίου   στο κομβικό Λιμάνι της Νάξου κρίνεται να είναι πολύ σημαντική και αναγκαία  για τους  κατοίκους, επισκέπτες   και επαγγελματίες  του νησιού, καθώς η ακτοπλοϊκή  συγκοινωνία  των  νησιών  μας είναι η  γέφυρα  που μας συνδέει με την χερσαία  Ελλάδα και ως εκ  τούτου  και γέφυρα  ζωής  γιατί  η ανάπτυξη και η  επιβίωση  των κατοίκων κυριολεκτικά  εξαρτάται  από  τις καθημερινές  προσεγγίσεις  των πλοίων  της  γραμμής.

Αυτό  το  μοναδικό  δρομολόγιο θα εξυπηρετήσει  τις  ανάγκες  για μετακίνηση  επιβατικού  κοινού και εμπορευμάτων  προς  τα 4 αυτά  νησιά  και  την βόρεια Ελλάδα   ενώ παράλληλα θα συμβάλλει  στην εξυπηρέτηση του εμπορικού κόσμου και στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας που εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν  πλήττεται.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση  ελπίζοντας   και ευελπιστώντας   στην   υλοποίηση  της πρότασης   μας.