Ανδρος: μυστήριο με ακέφαλο πτώμα

Κυριακή απόγευμα. Ο καιρός ιδανικός για βόλτα με το ελαφρύ αεράκι να χτυπάει τα πρόσωπα των φίλων που κάνουν βόλτα στη παραλία του Μπατσί στην Ανδρο… Όμως, μία φιγούρα στη θάλασσα τους κινεί τη περιέργεια. Και όπως αποδεικνύεται το θέαμα είναι σοκαριστικό. Όπως αναφέρει στο Protothema.gr ο Γιώργος - ένας εκ των τριών που βρέθηκαν στην παραλία – και ειδοποίησαν τις αρχές: «Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ. Βρήκαμε το πτώμα το απόγευμα, ήταν σε προχωρημένη σήψη, πιθανολογούν ότι ήταν μετανάστης που έχασε τη ζωή του. Δεν είναι κάποιος από το νησί»…

Τι ήταν αυτό που τους συγκλόνισε; Ένα ακέφαλο πτώμα που ξεβράστηκε στην παραλία έως να έρθουν οι άνδρες του λιμενικού σώματος. Ηταν σε προχωρημένη σήψη αι ήταν αδύνατον να διακρίνουν εάν πρόκειται για γυναίκα ή άνδρα. Όπως αναφέρει δε η ιστοσελίδα enandro.gr  «Το ακέφαλο σώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη γιατί από μια πρώτη εξέταση είχε μείνει πολύ πάνω από μήνα στο νερό. Δεν φορούσε ρούχα, δεν διακρινόταν αν ήταν άνδρας ή γυναίκα. Ουσιαστικά ήταν ο σκελετός και μέρη του σώματος και το δέρμα. Μετά την πρώτη εξέταση κατέληξαν πως πρόκειται για νέα γυναίκα της οποίας λείπει το κεφάλι και το ένα πόδι!»

Στην Άνδρο δεν έχει δηλωθεί καμία εξαφάνιση τους τελευταίους μήνες ώστε να στραφούν οι υποψίες προς κάπου. Το λιμεναρχείο άρχισε προανάκριση, ενώ στέλνει το σώμα στα εργαστήρια για τα περαιτέρω και ανάλυση του DNA. Πρώτες εκδοχές μιλάνε ίσως για μετανάστρια που χάθηκε στη θάλασσα και τα ρεύματα έφεραν το ακρωτηριασμένο σώμα της στην Άνδρο. Παρ' όλα αυτά οι αρχές δεν αποκλείους τίποτα και εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις.

Τέλος να αναφέρουμε και την επίσημη ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο που σημειώνει «Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, σορός, αγνώστου φύλου και αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας Μπατσίου ν. Άνδρου. Ανωτέρω σορός, βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη χωρίς να φέρει ιματισμό ή τιμαλφή. Από το Α” Λιμενικό Τμήμα Άνδρου, που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών όπου πρόκειται να μεταφερθεί ανωτέρω σωρός».

Με πληροφορίες από το enandro.gr και το Protothema.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News