Ένωση από αέρος Σύρου – Θες/νίκης

Μπορεί να αλλάξει το καθεστώς στις εναέριες μετακινήσεις μέσω της έλευσης μικρότερων αεροπορικών εταιριών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου; Μέχρι σήμερα έχουμε το «μονοπώλιο» της Aegean – Olympic Air στα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια αλλά όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων όπου υπάρχει ζήτηση, δίνεται η δυνατότητα εμφάνισης κι άλλων εταιριών. Όπως η Astra Airlines η οποία από το 2008 έχει κάνει την εμφάνισή της με έδρα την Θεσσαλονίκη και από το 2014 κάνει δυναμική επιστροφή με δρομολόγια σε 13 νησιωτικούς προορισμούς ανάμεσά τους και Μύκονος – Σαντορίνη και Μήλος για τις Κυκλάδες.

Συνεργασία

Και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη» στο παιχνίδι ενδεχομένως να μπει άμεσα και η Σύρος από τη στιγμή που η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία διαθέτει δύο αεροπλάνα που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 46 επιβατών… Πρόσφατα ο ιδιοκτήτης της Astra Airlines, Γιάννης Ζλατάνης βρέθηκε στη Σύρο, φιλοξενούμενος του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κου Λεονταρίτη (σ..σ με την ευκαιρία των αγώνων βόλεϊ Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ με την αεροπορική εταιρία να μεταφέρει κατ’ αποκλειστικότητα τους παίκτες του «δικεφάλου»)  προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό ζήτημα της δυνατότητας αεροπορικής σύνδεσης των νησιών με τη Θεσσαλονίκη, προοπτική που αναμφισβήτητα θα μπορέσει να τονώσει την επισκεψιμότητα της Σύρου σε προσεχές διάστημα. Και όπως σημειώνεται η συνεργασία των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο στάδιο

Αξίζει να τονισθεί ότι στις εγκαταστάσεις και τους χώρους του αεροδρομίου Σύρου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και αυτοψία από τα δύο πρόσωπα, με φόντο και την δημοπράτηση του έργου της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων των αεροπλάνων, έργο που όταν υλοποιηθεί θα ανάψει το πράσινο φως για την αεροπορική σύνδεση Σύρου – Θεσσαλονίκης και όχι μόνον.

Έκτακτα δρομολόγια

Μιλώντας για την Astra Airlines να σημειώσουμε ότι ανακοίνωσε δύο έκτακτες πτήσεις μετ' επιστροφής από Θεσσαλονίκη προς Σαντορίνη στις 30 Απριλίου και 3 Μαΐου 2016 ενώ το φετινό καλοκαίρι ανακοίνωσε το πρόγραμμα πτήσεων σε Κοζάνη, Καστοριά, Λήμνο και Ικαρία. Πιο αναλυτικά:

Το δρομολόγιο (Θεσσαλονίκη- Λήμνος- Ικαρία): θα ενεργοποιηθεί στις 9 Μαΐου και θα διαρκέσει έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 και θα έχει συχνότητα 6 φορές την εβδομάδα (Τρίτη- Κυριακή).

Το δρομολόγιο (Αθήνα- Κοζάνη): θα ενεργοποιηθεί στις 9 Μαΐου και θα διαρκέσει έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 και θα έχει συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα (Τρίτη- Πέμπτη και Κυριακή).

Το δρομολόγιο (Αθήνα- Καστοριά): θα ενεργοποιηθεί στις 9 Μαΐου και θα διαρκέσει έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 και  θα έχει συχνότητα 6 φορές την εβδομάδα (Τρίτη- Κυριακή).