Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕξελίξεις για το αεροδρόμιο Πάρου

Εξελίξεις για το αεροδρόμιο Πάρου

|

Η προσπάθεια των παραγόντων της Πάρου καλά κρατούν σε μία προσπάθεια να δουν επιτέλους να πραγματοποιείτε το μεγάλο έργο του αεροδρομίου πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής χρονιάς 

Με πρόσφατο (24/12) δελτίο τύπου η ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ (ΑΜΚΕ) ενημερώνει για τη συνάντηση ενημέρωσης, για την πορεία των εργασιών για τη δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων εδάφους του νέου αερολιμένα Πάρου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάρου. Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 22 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία των εργασιών για τη δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων εδάφους του νέου αερολιμένα Πάρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάρου. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάρου κου Μάρκου Κωβαίου και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που έχει συσταθεί για τη δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων και συμμετείχαν σ’ αυτή εκπρόσωποι της ΑΜΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας Aegean.

Ο κος Γιάννης Ραγκούσης ως μέλος και τεχνικός σύμβουλος της ΑΜΚΕ παρουσίασε την εγκεκριμένη προμελέτη του έργου «Ανέγερση Κτηρίου για την προσωρινή λειτουργία του Αεροσταθμού στον Νέο αερολιμένα Πάρου», που κατατέθηκε στις 18 Δεκεμβρίου στην ΥΠΑ από τους μελετητές που προσέλαβε η ΑΜΚΕ, καθώς και το χρονοδιάγραμμα έγκρισης των μελετών και έκδοσης της οικοδομικής άδειας. Επιπλέον, ενημέρωσε για την αλληλογραφία της ΑΜΚΕ με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με την οδό πρόσβασης και τα συμπληρωματικά έργα που απαιτούνται για τη λειτουργία του αερολιμένα.

Ο κος Ιωσήφ Μαστραντωνάκης εκπροσωπώντας την εταιρεία Aegean έδωσε στατιστικά στοιχεία αφίξεων και αναχωρήσεων μέσω των πτήσεων της εταιρείας στο νησί της Πάρου τόσο του περασμένου έτους, όσο και των αναμενόμενων στοιχείων σε περίπτωση υλοποίησης ή μη υλοποίησης του έργου. Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση της εταιρείας να χρηματοδοτήσει μεγάλο τμήμα των απαιτούμενων έργων, εφ’ όσον υλοποιηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει τη λειτουργία του νέου αερολιμένα τον Ιούνιο του 2016. Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κος Μαστραντωνάκης γίνεται σαφές ότι η Πάρος έχει επιλογή και ευκαιρία να αναβαθμίσει την τουριστική της παρουσία μέσα από τις νέες δυνατότητες που θα προσφέρει η πλήρης αεροπορική συγκοινωνία με προσφορά θέσεων σε μεγαλύτερα αεροπλάνα μεγαλύτερης διαθεσιμότητας, εφόσον λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο, ενώ σε περίπτωση μη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου οι δυνατότητες θα είναι μικρότερες και από αυτές που επικράτησαν το 2015 για λόγους διαθεσιμότητας αεροσκαφών.

Ο κος Αερολιμενάρχης Πάρου, δήλωση ικανοποιημένος από την προμελέτη που του έχει υποδειχθεί που είναι σύμφωνη με τις προτάσεις του, οι οποίες σημειωτέον μετά από ενέργειες της ΑΜΚΕ λήφθηκαν υπόψη από τους μελετητές και ενσωματώθηκαν σ’ αυτήν.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους τοπικούς επαγγελματίες και φορείς που θεωρούν ότι η ολοκλήρωση του έργου θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ανάπτυξη του νησιού και προτίθενται να συνεισφέρουν με δωρεές για την πραγματοποίησή του. Ο εκπρόσωπος της Συνεταιρισμού Υδραυλικών Πάρου (ΥΔΡΩ) και την συμμετοχή της Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Υδραυλικών Πάρου κος Τριπολιτσιώτης Γεώργιος δήλωσε ότι έχουν αποφασίσει να συνεισφέρουν στις εργασίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο κος Γιώργος Χριστόφορος Εργολάβος Χωματουργικών Εργασιών θα προσφέρει χωματουργικές εργασίες για την οδοποιία και τη διαμόρφωση του χώρου. Ο κος Ρούσσος Πέτρος Εργολάβος Οικοδομικών Εργασιών θα προσφέρει οικοδομικές εργασίες. Ο κος Βογιατζής Παναγιώτης εκπρόσωπος της εταιρείας WATT S.A. Εταιρεία Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών Διαχείρισης Απορριμμάτων δήλωσε ότι η εταιρεία προσφέρει το ποσό των 10.000,00?. Η εταιρεία ΕΞΠΑ Α.Ε. Εταιρεία Κατασκευής Κουφωμάτων μέσω του κου Κρητικού Νικόλαου, θα προσφέρει τα κουφώματα των κτηριακών εγκαταστάσεων. Ο κος Μιχάλης Παντελαίος εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Πάρου Αντιπάρου δήλωσε ότι ο σύνδεσμος έχει αποφασίσει να προσφέρει το ποσό των 2.000,00 ? και τα μέλη του είναι πρόθυμοι να έχουν περαιτέρω συμβολή με προσφορά εργασίας ή εξοπλισμού μετά την οριστική μελέτη. Ο κος Ρήγας Θεόφιλος από την εταιρεία Λατομεία Αφοι Ρήγα Α.Ε.Β.Ε. προσφέρει 3Α και μάρμαρα για την κατασκευή του έργου. Τα λατομεία Λουκή προσφέρουν 3.000 τόνους 3Α. Ο κος Ρούσσος Βατίστας εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΠ ενημέρωσε για την απόφαση τους να αναλάβουν το έργο υδροδότησης. Ο κος Πετρόπουλος Δημήτριος ενημέρωσε για την απόφαση της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου Αντιπάρου να προσφέρει το 1% του τζίρου των μελών του 2014. Η εταιρεία LAFARGE BETON ABEE δήλωσε ότι θα συνεισφέρει με προμήθεια σκυροδέματος. Η εταιρεία ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΕ δήλωσε ότι θα συνεισφέρει με προμήθεια σκυροδέματος. Ο κος ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κλιματισμός δήλωσε ότι θα συνεισφέρει στην τοποθέτηση κλιματισμού του χώρου. Ο κος ΔΑΒΕΡΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Χωματουργικές Εργασίες δήλωσε ότι θα προσφέρει χωματουργικές εργασίες για την οδοποιία και τη διαμόρφωση του χώρου.

Ο Δήμαρχος κος Κωβαίος εξέφρασε τη συγκίνησή του από τις δωρεές των επαγγελματιών και των φορέων και ευχαρίστησε θερμά τους συμπολίτες του για την κινητοποίησή τους. Τέλος, δήλωσε ότι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για τη δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων εδάφους του νέου αερολιμένα Πάρου καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου πριν τη θερινή περίοδο του 2016.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και όποιος επιθυμεί την προσφορά σε χρήμα, εργασία ή είδος είναι ευπρόσδεκτος.

 

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΚΕ

 

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να καταθέτετε χρήματα στους παρακάτω λογαριασμούς της ΑΜΚΕ:

ALPHA BANK: GR 28 0140 6250 6250 0200 2007 643

ΠΕΙΡΑΙΏΣ: GR 65 0172 7120 0057 1207 5970 399

EUROBANK: GR 59 0260 3590 00054020 0333 632

Πηγή: Parospress.blogspot.com


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Κρατάει το βασικό κορμό, μένουν οι Μάκαρης, Προδρόμου, Αρτσάνος, Κρανιάς

Ο Πανναξιακός «χτίζει» πάνω στην εμπειρία και τη σταθερότητα – Τέσσερις βασικοί παίκτες συνεχίζουν για τη νέα σεζόν στη National League 2.

Εντατικοί έλεγχοι πυρασφάλειας στα πλοία με εντολή Κικίλια

Διπλοί ετήσιοι έλεγχοι στα επιβατικά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια Ελλάδας–Ιταλίας, με ενίσχυση των μέτρων ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας.

Η πόλη που νίκησε τα τροχαία – Ένας χρόνος χωρίς θύματα στο Ελσίνκι. Πως τα κατάφεραν

Με στοχευμένα μέτρα και αλλαγή νοοτροπίας, η φινλανδική πρωτεύουσα κατάφερε να μη χάσει καμία ανθρώπινη ζωή στους δρόμους της επί 12 μήνες.

Ιούλιος 2025: Δεύτερος θερμότερος μήνας στη Βόρεια και Στερεά Ελλάδα από το 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι παρατεταμένοι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες καθόρισαν τον φετινό Ιούλιο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μυθική “πτήση” Καραλή: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 6,08μ., στην ελίτ του παγκόσμιου επί κοντώ (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο 4ος αθλητής στην ιστορία που ξεπερνά τα 6,08 μέτρα στο επί κοντώ – Θρυλικό άλμα μπροστά σε χιλιάδες θεατές στο Πανθεσσαλικό.

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.