Και στην Ανδρο ...μετανάστες

Στα Άχλα της Άνδρου βγήκαν 25 μετανάστες από Τουρκία: 23 Σομαλοί, 2 Πακιστανοί, ανάμεσα τους 7 ή 8 γυναίκες και 4 παιδιά. Η μια γυναίκα είναι έγγυος και μια άρρωστη και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας. Αυτά είναι τα στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν μιας και βρέθηκαν όλοι. Ταξίδευαν τρεις μέρες από Τουρκία. Ο Τούρκος διακινητής πήρε σε κάθε έναν από 1000 λίρες Τουρκίας. Τους έβγαλε στα Άχλα λέγοντας τους "εδώ είναι η πόλη" (!!!) και έφυγε... Μετάφερθηκαν με λεωφορείο του Δήμου στην Χώρα. Όσοι είχαν ανάγκη είναι στο Κέντρο Υγείας. Στον Δήμο εξετάζεται το που θα μείνουν μέχρι να φύγουν αύριο ή μεθαύριο. Όπως μας είπε ο Γιάννης Καπάκης ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ θα συνενοηθούν άμεσα με τον Δήμο και θα τους πάρουν όσο το δυνατόν ταχύτερα από Άνδρο.

 Τους πρώτους πέντε μετανάστες εντόπισε πρώτος κάτοικος του νησιού κοντά στον Άγιο Μάμα. Του έκλεισαν τον δρόμο. Τους φόρτωσε στο αμάξι του και ειδοποίησε την Αστυνομία. Τους μετέφερε ο ίδιος μέχρι ένα ξυλουργείο πριν τις Στενιές όπου τους παρέλαβε η αστυνομία και τους κρατά τώρα στο τμήμα. Τους άλλους πέντε τους βρήκε το λιμενικό στα Άχλα.  Αργότερα οι αρχές εντόπισαν και στους άλλους στη γύρω περιοχή.

Οι πρώτες πληροφορίες έφτασαν στο Εν Άνδρω σήμερα το πρωί από υπηρεσίες της Σύρου που είχαν ειδοποιηθεί από Άνδρο. Σε λίγα λεπτά επιβεβαιώσαμε την είδηση και από πηγές στην Άνδρο και την δημοσιεύσαμε. Υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών καθώς τηλεφωνούν συνέχεια και η εικόνα που ήταν θολή στην αρχή ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά...

Πηγή: Enandro.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News