Καταθέσεις, ύποπτοι και DNA

Η Άνδρος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις… Από το απόγευμα της 22ης Δεκεμβρίου, πριν από μία εβδομάδα δηλαδή όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα του Γαυρίου με θύμα έναν 89χρονο αμέσως το νησί έχει τεθεί σε κατάσταση …συναγερμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νησί βρίσκονται δώδεκα στελέχη της αστυνομίας (πέντε άτομα από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών και επτά της σήμανσης από την Σύρο) και έχουν επιδοθεί σε ένα πρωτόγνωρο σαφάρι προσάγοντας και στη συνέχεια ανακρίνοντας όσους κρίνεται σκόπιμο να δώσουν κατάθεση. Κλειδί θεωρείται και η κατάθεση της αδελφής του θύματος που ζει στην Αθήνα…

Δεκάδες είναι μέχρι στιγμής καταθέσεις και περισσότερες από εκατό είναι οι προσαγωγές (!!!) Ανάμεσα σε όσους προσήγαγαν και έναν που είχε κάνει στο παρελθόν φυλακή, αλλά δεν βρέθηκε να έχει καμία σχέση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ληστεία του ηλικιωμένου πριν ενάμιση μήνα στο σπίτι του από άγνωστο κουκουλοφόρο συνδέεται με την νέα εισβολή και την δολοφονία του. Πολλές είναι οι υποψίες πως ο δολοφόνος είναι ερασιτέχνης. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα αναμενόμενα αποτελέσματα των στοιχείων που έχει μαζέψει η σήμανση (αποτυπώματα, DNA, κλπ) και τα οποία όλα εξετάζονται αυτές τις μέρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αθηνών, μετά την αναχώρηση του κλιμακίου το περασμένο Σάββατο. Αξιοσημείωτο είναι ότι πήραν δείγμα DNA ακόμη και από συγγενικά πρόσωπα του εκλιπόντος σε μία προσπάθεια να καλύψουν και το θέμα των στενών συγγενών ή γνωστών καθότι θεωρούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν γνωστός του θύματος.

Επίσης, η σορός του άτυχού ηλικιωμένου είναι ακόμα στο νεκροτομείο. Θα αποδεσμευτεί για ταφή  όταν τελειώσουν όλες οι σχετικές έρευνες στο νησί. Πολλές είναι οι συζητήσεις γίνονται και για το μέλλον του αστυνομικού σταθμού του Γαυρίου από τους κατοίκους, αν και όπως λένε οι γνωρίζοντες τα πράγματα δείχνουν πως παραμένει. Υπάρχει πάντως μια βουβή ανησυχία και μια αυξανόμενη ανησυχία ιδίως στο Γαύριο που έζησε από κοντά το γεγονός και έχει συγκλονιστεί.

Με πληροφορίες από το enandro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News