Πάσχα: οι 9/10 θα κινηθούν με πλοίο

Στο γνωστό δίλημμα ενόψει του Πάσχα «βουνό ή θάλασσα» ο έλληνας όπως όλα δείχνουν έχει ήδη αποφασίσει. Και αυτό δεν είναι άλλο από το «νησί» Το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα (διαβάστε εδώ) ότι τα πλοία γεμίζουν και ειδικά από την Μεγάλη Τετάρτη και έως το Μεγάλο Σάββατο αυτό που λέγεται ακτοπλοϊκό εισιτήριο μεταμορφώνεται σε «μαγικό χαρτάκι»… Εντάξει, το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο έχει προβλήματα αλλά από εκεί μια πέρα τα νησιά κυρίως των Κυκλάδων έχουν την τιμητική τους. Ανάμεσά τους βέβαια και η Νάξος με μία αύξηση της τάξης του 5% στη χειρότερη περίπτωση. Βέβαια, ο καιρός παίζει τα δικά του παιχνίδια αλλά δεν θα έχουμε αντίστοιχο σκηνικό με την περσινή χρονιά όπου Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή το απαγορευτικό μας έκοψε τα πόδια…

Σήμερα, είδε το φως έρευνα από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Travelplanet24 που αναφέρει ότι ενόψει του Πάσχα 9 στους 10 Έλληνες προτιμούν το πλοίο ως μεταφορικό μέσο για τις πασχαλινές αποδράσεις, με το 90% των πασχαλινών κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις 18 Απριλίου 2016 να αφορούν ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις νησιωτικών προορισμών βρίσκονται η Σύρος και η Μύκονος ενώ ακολουθούν τα Κύθηρα, η Τήνος, η Ζάκυνθος, η Αίγινα και η Σκιάθος. Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 34.5€ ανά εισιτήριο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου είναι μόλις 3€ ενώ η υψηλότερη τιμή διαμορφώνεται στα 125€.Αντίστοιχα, εξετάζοντας τα δεδομένα των πασχαλινών κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, για προορισμούς εσωτερικού, την ταξιδιωτική περίοδο 28/04 έως 3/05, κορυφαίος προορισμός αναδεικνύεται η Σαντορίνη. Επίσης στους τοπ προορισμούς συγκαταλέγονται η Ρόδος, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη και η Κως.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, προς ελληνικούς προορισμούς, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 201€, με χαμηλότερη τιμή τα 19.50€ και υψηλότερη τα 1.072€. Τέλος, οι Έλληνες ταξιδιώτες επιλέγουν ως επί το πλείστο να πραγματοποιούν online τη κράτηση των εισιτηρίων τους, από τον υπολογιστή τους, με μόλις το 13% των αεροπορικών κρατήσεων και το 10% των ακτοπλοϊκών κρατήσεων, να  πραγματοποιούνται μέσα από φορητές συσκευές, όπως tablets και smartphones.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την travelplanet24 και αφορούν κρατήσεις που έγιναν από 01.01.2016-18.04.2016 για την πασχαλινή ταξιδιωτική περίοδο 28.04.2016-3.05.2016.

Με πληροφορίες από το tornosnews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News