Σούπερ άνοδο και για Άνδρο

Το ένα μετά το άλλο τα νησιά των Κυκλάδων κάνουν μίνι απολογισμό για την κίνηση που είχαν τη περίοδο του Πάσχα. Σαντορίνη και Μύκονος εκτός συναγωνισμού κι από εκεί και πέρα μάθαμε ότι η Πάρος είχε +100% (αλλά – 30% στην αγορά), η Σύρος είχε +35% και η Νάξος +30%. Και τώρα μαθαίνουμε για την Άνδρο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cyclades24.gr «Οι προβλέψεις για το φετινό Πάσχα όσον αφορά την Άνδρο έπεσαν… έξω και πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι τοπικοί άρχοντες… έμειναν, αρκετά ευχαριστημένοι. Η τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι αφίξεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με τον κόσμο να κάνει Πάσχα στην μαγευτική Άνδρο.

Το νησί της Άνδρου, κατακλύστηκε από επισκέπτες καθώς φέτος έγινε ρεκόρ τετραετίας τόσο σε αυτοκίνητα όσο και σε επισκέπτες. Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ.Σουσούδη το φετινό Πάσχα στην Άνδρο κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Άνδρος έκανε ρεκόρ τετραετίας τόσο σε αυτοκίνητα, όσο και σε άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι συγκριτικά με πέρσι ήρθαν περισσότερα, 4.000 άτομα και σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα.

«Ήταν ένα γεγονός που μας ενθουσίασε όλους και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, οι οποίοι πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση. Η κοινή προσπάθεια όλων των φορέων δείχνει πως αποδίδει καρπούς. Ιδιαίτερα η ακτοπλοΐα μας, με τα εξαιρετικά καράβια που έχουν δρομολογηθεί στη γραμμή, συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή του νησιού μας.» Με την επικείμενη δρομολόγηση και του νέου καραβιού της εταιρείας Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου, το οποίο όλοι περιμένουν με μεγάλη χαρά και το οποίο θα συνδέσει την Άνδρο επιπλέον με Πάρο και Νάξο, είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των επισκεπτών στο νησί, θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ θα συμβάλλει τα μέγιστα και στην ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των νησιών.

Να αναφέρουμε ότι η ιστοσελίδα enandrο.gr παραθέτει και στοιχεία της τετραετίας (2013 – 2016) που αντιστοιχούν στις ημέρες από το Σάββατο του Λαζάρου έως τη Μεγάλη Παρασκευή όπου όπως αποδεικνύεται η Άνδρος έχει καλύτερα νούμερα σε σχέση με το 2013 και εντυπωσιακή διαφορά με την περσινή περίοδο όπου είχαμε κακοκαιρία και το χειρότερο απαγορευτικό Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή. Συν τοις άλλοις το 2013 ήταν το Πάσχα και πάλι Μάιο άρα έχουμε … συγκρίσιμα μεγέθη…

Χρονιά           2013    2014    2015    2016

Επισκέπτες     10295  9566    6668    10771

Αυτοκίνητα    2532    2315    1666    2731

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Γαυρίου από το 2013 μέχρι και το 2016.