Στο παραπέντε μας ... άφησαν

Μπορεί η Hellenic Seaways να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με διάθεση να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και δη στο Βορρά, όμως η ενέργειά της να αποσύρει αιφνιδιαστικά τα πλοία της (FLYINGCAT 3 και FLYINGCAT 4) από τι; Δυτικές Κυκλάδες έφερε ουκ ολίγες αντιδράσεις… Κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί έγινε αυτή η ενέργεια από τη στιγμή που μιλάμε για δρομολόγια που έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊας και η αντίδραση των δημάρχων στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων ήταν άμεση αλλά δεν ξέρουμε εάν θα φέρει αποτέλεσμα.

Με επικεφαλής, τον Δήμαρχο Σίφνου κο Μπαμπούνη (και τον ακολούθησαν οι δήμαρχοι Μήλου, Σερίφου και Κιμώλου) έστειλαν επιστολή στο υπουργείο Ναυτιλίας όπου σημειώνουν: “με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία Hellenic Seaways προχωρεί σε διαδικασίες ακύρωσης των δρομολογίων των πλοίων της FLYINGCAT 3 και FLYINGCAT 4 προς τις Δυτικές Κυκλάδες, λίγες μέρες πριν από την έναρξή τους! …. Και συνεχίζουν «Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι δεν ισχύει το ίδιο με την αξιοπιστία της εταιρείας, αφού κυριολεκτικά στο παραπέντε ζητάει την ακύρωση εγκεκριμένων δρομολογίων, τα οποία έχουν καταχωρηθεί εδώ και καιρό στο σύστημα κρατήσεων».

Και σημειώνεται ότι το νησί που θα πληγεί περισσότερο είναι αυτό της Κιμώλου καθότι για πρώτη φορά θα έμπαιναν ταχύπλοα στο λιμάνι του… Να σημειώσουμε ότι η Hellenic έχει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια το «Αρτεμις» που συνδέει τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων με τη Σύρο και το Λαύριο ενώ υπάρχουν και τα συμβατικά πλοία («Αδαμάντιος Κοραής» και «Ανδρέας Κάλβος») της ZANTE FERRIES SA, ενώ σταδιακά θα μπουν και τα ταχύπλοα της SeaJets…

Ακολουθεί η σχετική επιστολή…
"ΘΕΜΑ: Ακύρωση εγκεκριμένων και καταχωρημένων στο σύστημα κρατήσεων δρομολογίων της HELLENIC SEA WAYS

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία Hellenic Seaways προχωρεί σε διαδικασίες ακύρωσης των δρομολογίων των πλοίων της FLYINGCAT 3 και FLYINGCAT 4 προς τις Δυτικές Κυκλάδες, λίγες μέρες πριν από την έναρξή τους! Το γεγονός της δρομολόγησης των παραπάνω ταχύπλοων, χαιρετίστηκε ως ιδιαίτερα θετικό, καθώς κατά κοινή ομολογία τα συγκεκριμένα πλοία, με την ταχύτητα και την αξιοπιστία τους, θα προσέφεραν σημαντική αναβάθμιση στη γραμμή μας. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι δεν ισχύει το ίδιο με την αξιοπιστία της εταιρείας, αφού κυριολεκτικά στο παραπέντε ζητάει την ακύρωση εγκεκριμένων δρομολογίων, τα οποία έχουν καταχωρηθεί εδώ και καιρό στο σύστημα κρατήσεων.

Ειδικά για το νησί της Κιμώλου μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, καθώς αυτά είναι τα μοναδικά δρομολόγια ταχύπλοων που θα εξυπηρετούσαν φέτος το νησί.

Θεωρώντας απαράδεκτη τη μεθόδευση αυτή εις βάρος των νησιών μας, των κατοίκων τους και των επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής, παρακαλούμε για ενέργειές σας έτσι ώστε να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο.

Η παρούσα επιστολή προσυπογράφεται και από τους Δημάρχους Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, Σερίφου κ. Αντώνιο Αντωνάκη και Κιμώλου κ. Κωνσταντίνο  Βεντούρη καθώς και από όλους τους Επαγγελματικούς Συλλόγους και φορείς των νησιών μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News