Τώρα και Πάρος – Θεσσαλονίκη

Η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στη Πάρο την 25η Ιουλίου. Μοναδικό πλέον ερωτηματικό το πότε και από ποιον θα γίνουν τα εγκαίνια με επικρατέστερη ημερομηνία την 21η Ιουλίου και παρουσία του Υπουργού Υποδομών κου Σπίρτζη αν και δεν αποκλείεται να έχουμε και εκπλήξεις (βλ πρωθυπουργός κος Τσίπρας). Όμως, η επόμενη ημέρα είναι αυτή που εντυπωσιάζει.. Και με το «καλημέρα» έχουμε την κίνηση από Αegean και Olympic Air που όχι μόνο ρίχνουν στη μάχη μεγαλύτερα αεροσκάφη, άρα περισσότερες θέσεις και προσφορές (9.000 εισιτήρια με χαμηλές τιμές στα 39 ευρώ) αλλά και νέες γραμμές, όπως αυτή της Πάρου – Θεσσαλονίκης.

Οι αερομεταφορείς μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και κατασκευής του νέου διαδρόμου από την Πολιτεία (αρχές του 2015), υποστήριξαν οικονομικά, μετά από έγκριση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,  την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και τα έργα υποδομής του νέου αερολιμένα. Η χρηματοδότηση και κατασκευή του τερματικού σταθμού, έγιναν με την υποστήριξη των εταιρειών σε διάστημα μόνο λίγων μηνών του 2016, προκειμένου να συμπληρωθεί άμεσα η σημαντική επένδυση του Δημοσίου και να επιτραπεί επιτέλους η λειτουργία του νέου αεροδρομίου, αναβαθμίζοντας την προσβασιμότητα της Πάρου, χωρίς να χαθεί άλλη μία τουριστική περίοδος. 
 

Νέες γραμμές

Ταυτόχρονα, η Olympic Air με αφορμή τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Πάρου, παρουσιάζει νέες πρωτοβουλίες για την αύξηση του τουρισμού σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, με την λειτουργία του νέου αεροδρομίου, η Olympic Air έχει πλέον τη δυνατότητα να επιχειρεί στην Πάρο με μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφους και έτσι δύναται να προσφέρει τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο πολλαπλάσιες διαθέσιμες θέσεις, ενώ παράλληλα ανακοινώνει την έναρξη νέου δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Πάρος από τις 4 Αυγούστου 2016. Και οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν από σήμερα…

Επιπλέον, η Olympic Air, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου του νησιού, διαθέτει 9.000 θέσεις σε προσφορά για τα δρομολόγια Πάρο – Αθήνα και Πάρο - Θεσσαλονίκη για το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, με τιμές από € 39 (κράτηση εισιτηρίων από 12 έως 20 Ιουλίου 2016). Συν τοις άλλοις και άλλες αεροπορικές εταιρείες (Astra, Sky, Naxosair) έχουν δείξει ενδιαφέρον για άμεση ενεργοποίηση δρομολογίων κάτι που σημαίνει ότι το καλοκαίρι αναμένεται καυτό.

Με πληροφορίες από ParosPress.blogspot.gr και tornosnews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News