Αγγλία: Σίγησε η φωνή (Keith Flint) των Prodigy

Από τη ζωή στα 49 του χρόνια «έφυγε» ο frontman των Prodigy, Keith Flint (φωτογραφία: Καθημερινή) Οπως μεταδίδουν Διεθνή Μέσα, ο Flint βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του.

Ο frontman των Prodigy βρέθηκε από την αστυνομία στο σπίτι του, στο Εσεξ της Βρετανίας, λίγο μετά τις 8 π.μ. ώρα Αγγλίας.

«Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία» ανέφερε αστυνομική πηγή στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail. 

Ο Flint μαζί με τον Liam Howlett και τη Lira Thornhill δημιούργησαν τους θρυλικούς Prodigy το 1990. Αρχικά ήταν χορευτής και από το 1996 και μετά, έγινε βασικός τραγουδιστής της. Οι Prodifgy είναι αγγλικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής το οποίο μεσουρανούσε την δεκαετία του 90.

Η μπάντα, στα νεότερα χρόνια της, χρησιμοποιούσε διάφορα μουσικά είδη όπως rave, hardcore techno, industrial, jungle και breakbeat, ενώ σήμερα συνδυάζει είδη όπως ηλεκτρονική ροκ και big beat μουσική, με punk στοιχεία στα φωνητικά.

Οι Prodigy αναδείχθηκαν στην underground rave σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε έλαβαν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Έχουν θεωρηθεί από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής και big beat μουσικής, δίπλα στους Fatboy Slim, The Chemical Brothers, Orbital, Daft Punk και The Crystal Method τις δεκαετίες 1990 και 2000,[1] ενώ έχει ειπωθεί για αυτούς ότι είναι οι "Νονοί της rave μουσικής". Έχουν πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News