Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΑμερική: Δικαίωση για το «All I want for Christmas is you» μετά...

Αμερική: Δικαίωση για το «All I want for Christmas is you» μετά από 25 χρόνια

|

Απίστευτο κι όμως αληθινό.. Χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια ώστε το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι, το «All I want for Christmas is you» της Mariah Carey να ανέβει στο Νο 1 του Billboard Hot 100  (video) 

Ελα πείτε το.. Δεν έχετε τραγουδήσει αυτές τις ημέρες το «All I want for Christmas is you» της Mariah Carey; Και βέβαια γνωρίζετε ότι είναι το πλέον δημοφιλής τραγούδι των ημερών… Κι όμως αυτό το τραγούδι ποτέ δεν ανέβηκε – στα 24 χρόνια ζωής του – στο Νο 1 του the Billboard Hot 100…  Στην κορυφή δηλαδή των κορυφών… Εφτασε έως το Νο 2, έγινε Νο 1 σε όλο σχεδόν τον κόσμο από το 1994 έως πέρυσι, έσπασε κάθε ρεκόρ που βρήκε στο δρόμο του αλλά στο Νο1 του Billboard Hot, του Εβερεστ της μουσικής δεν τα κατάφερε.. 

Ομως, έφτασε ο καιρός, συνεπικουρούμενο από το Spotify. Πρόκειται για το 19ο No 1 τραγούδι της Μαράια Κάρεϊ, γεγονός που τη φέρνει εγγύτερα στο ρεκόρ των Μπιτλς, που είχαν 20 No 1 σινγκλ στη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

Είναι επίσης το πρώτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι που φιγουράρει στην πρώτη θέση των αμερικανικών τσαρτ, μετά το «The Chipmunk Song» (Christmas Don’t Be Late), το 1958. «Τα καταφέραμε», ήταν το πανηγυρικό τουίτ της Κάρεϊ. «Είναι κάτι που σκέφτονταν διαρκώς οι φανατικοί οπαδοί μου. Αυτό μου λένε και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά μου, όλο τον χρόνο. Δεν χρειάζομαι πλέον κάτι άλλο για να επιβεβαιώσω την ύπαρξη του τραγουδιού αυτού. Παλιά συνήθιζα να το αναλύω κάθε φορά που το άκουγα, αλλά τώρα, σε αυτό το σημείο, αισθάνομαι ότι πλέον μπορώ να το διασκεδάσω. Αγαπώ τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, αληθινά. Ξέρω ότι είναι μελό, αλλά δεν με νοιάζει», είπε σε συνέντευξή της στους Τimes της Νέας Υόρκης.

Η Κάρεϊ ευεργετήθηκε από την άνοδο του streaming, καθώς το τραγούδι περιλαμβάνεται στις χριστουγεννιάτικες λίστες των Spotify, Apple Music και άλλων εφαρμογών. Οι αναλυτές της Nielsen ανέφεραν χθες ότι οι ακροάσεις του τραγουδιού μέσω streaming αυξήθηκαν από 12,6 εκατ. το 2014, σε 61 εκατ. το 2016 και σε 185 εκατ. το 2018. Εφέτος, η Κάρεϊ κυκλοφόρησε μια νέα εκδοχή του μουσικού βίντεο του τραγουδιού, του οποίου η θέαση, μαζί με εκείνη των δύο προηγούμενων βίντεο κλιπ, μετρούν για την κατάταξή του στο τοπ 10.

Εως το Νο 2 στη Βρετανία

Εκτός από τη δημιουργία ενός παιδικού βιβλίου και μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων βασισμένης στο τραγούδι, η Κάρεϊ το χρησιμοποίησε ως κεντρικό θέμα για τις χριστουγεννιάτικες περιοδείες της τα τελευταία χρόνια. Οπως επισημαίνει σε σχετικό άρθρο του ο Guardian, το κομμάτι γράφτηκε σε λιγότερη από μία ώρα, από την Κάρεϊ και τον Ουόλτερ Αφανάσιεφ, και δεν κατόρθωσε να γίνει ποτέ Νο 1 ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρέμεινε όμως τρεις εβδομάδες στο Νο 2, το 1994.

Οπως στις ΗΠΑ, έτσι και στη Βρετανία, το «All I Want for Christmas Is You» γνώρισε τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια, ελέω streaming. Επέστρεψε στα τσαρτ, για πρώτη φορά, το 2008, φθάνοντας στο νούμερο 4, και τις δύο προηγούμενες χρονιές ήταν στο Νο 2. Εφέτος βρίσκεται στο Νο 6, καθώς χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση τσιπς στο Ηνωμένο Βασίλειο. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν