Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΑμερική: "Εφυγε" ο θρύλος της μουσικής Eddie Van Halen (video)

Αμερική: “Εφυγε” ο θρύλος της μουσικής Eddie Van Halen (video)

|

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 65 ετών, ο θρυλικός κιθαρίστας της rock και της metal, Eddie Van Halen, έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα (video)

Σε ηλικία 65 ετών, πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Eddie Van Halen. Ο Eddie Van Halen, καινοτόμος και εκρηκτικός κιθαρίστας έφερε το συγκρότημα των Van Halen στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και των charts. Πέθανε την Τρίτη το πρωί μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του στο Variety.
 

Τη θλιβερή είδηση δημοσιοποίησε ο γιος του διάσημου μουσικού με ανακοίνωσή του. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το γράφω αυτό, αλλά ο πατέρας μου Edward Lodewijk Van Halen έχασε την μακρά και επίπονη μάχη με τον καρκίνο σήμερα το πρωί. η΄ταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να έχω. Κάθε στιγμή που μοιράστηκα με εκείνον πάνω και κάτω από τη σκηνή ήταν δώρα. Είμαι συντετριμμένος και δεν ξέρω εάν θα επανέλθω ποτέ από την απώλειά του. Σε αγαπάω τόσο πολύ μπαμπά».

ssssssss.jpg

Γεννημένος στην Ολλανδία και μεγαλωμένος στην Πασαντίνα, ίδρυσε τους Van Halen με τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον ντράμερ Alex. Μαζί με τον τραγουδιστή David Lee Roth και τον μπασίστα Michael Anthony πρωτοεμφανίστηκαν σε κλαμπ του Δυτικού Χόλιγουντ όπως το Gazzarri’s και το Starwood.
 
Ήταν αμέσως εμφανές από το «Eruption», το ντεμπούτο άλμπουμ του 1978 της μπάντας, ότι ο Eddie Van Halen ήταν μια μουσική ύπαρξη, που θα έμενε στον χώρο. Σε ένα μόνο λεπτό και 42 δευτερόλεπτα, κατάφερε να αφήσει τη σφραγίδα του.
 
Η δημοσκόπηση – αφιέρωμα του περιοδικού Rolling Stone το 2015 με τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες τον έφερε στην όγδοη θέση. Ως μουσικός «οδηγός» και συνδημιουργός των πιο σκληρών ήχων της μπάντας, ξεπερνώντας το όριο μεταξύ hard rock και heavy metal, ο Eddie Van Halen βρήκε την άμεση επιτυχία και διαμόρφωσε ένα στυλ, που έγινε σημαία και πεδίο μίμησης για τις επόμενες γενιές.
 
Το πρώτο LP του συγκροτήματος “Van Halen”, αν και ανέβηκε το Νο 19 στις ΗΠΑ, θα φτάσει τελικά στα 10 εκατ. πωλήσεις. Τα επόμενα πέντε άλμπουμ έφτασαν στα 10 κορυφαία. Το “1984” περιείχε το πρώτο και μοναδικό Νο. 1 κομμάτι της μπάντας, το “Jump” με βάση το συνθεσάιζερ.
 
Η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του κιθαρίστα και του frontman Roth, οδήγησε στην αποχώρηση του δεύτερου μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία του 1984. Σε άλλη περίπτωση η μπάντα θα χανόταν. Αλλά όχι και οι Van Halenfound. Ακολούθησαν ακόμη μεγαλύτερες πωλήσεις μετά την αντικατάσταση του Roth από τον πρώην τραγουδιστή του Montrose, Sammy Hagar.
 
Μεταξύ 1986 και 1995, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τέσσερα συνεχόμενα Νο. 1 άλμπουμ. Ο Eddie Van Halen είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του αρκετά θέματα υγείας, που πολλές φορές παρενέβησαν στην μουσική του πορεία. Ένα χρόνιο πρόβλημα στις αρθρώσεις, που επιδεινώθηκε από το απερίσκεπτο στυλ του στη σκηνή, τον ανάγκασε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου το 1999.
 
Το 2000 ακολούθησε χειρουργική αφαίρεση μέρους της γλώσσας του, καθώς είχε καρκίνο. Πιθανώς από το πολύ κάπνισμα.
 
Μετά από χρόνια λανθασμένων εκκινήσεων, οι Van Halen ξανασυναντήθηκαν το 2007 με τον Roth ως πρωταγωνιστή και τον Wolfgang Van Halen, τον 16χρονο γιο του Eddie, που αντικατέστησε τον Anthony στο μπάσο. Αν και η περιοδεία που ακολούθησε απέφερε στην μπάντα περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια, οι φήμες οργίαζαν για συγκρούσεις μεταξύ των μελών.
 
Η κατάχρηση ναρκωτικών και ο αλκοολισμός του Eddie επιτάχυνε το διαζύγιό του το 2007 από την τηλεοπτική ηθοποιό Valerie Bertinelli, τη σύζυγό του τα τελευταία 16 χρόνια, μετά από έναν παρατεταμένο χωρισμό. Μπήκε για αποτοξίνωση το 2007 και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν νηφάλιος από το 2008.
 
«Ήμουν αλκοολικός και χρειαζόμουν αλκοόλ για να λειτουργήσω», είπε σε συνέντευξη του 2015. «Δεν έπινα για πάρτι. Το αλκοόλ και η κοκαΐνη ήταν προσωπικά πράγματα για μένα. Θα τα χρησιμοποιούσα για δουλειά» είχε πει.
 
Μια δεύτερη περιοδεία με τον Roth ξεκίνησε σε μια πιο ομοιόμορφη φάση το 2012, υποστηρίζοντας το ολοκαίνουργιο άλμπουμ “A Different Kind of Truth”, το οποίο έφτασε στο Νο. 2.
 
Ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση του Eddie για εκκολπωματίτιδα ανάγκασε την αναβολή στην Ιαπωνία, που ήταν μεταξύ των πρώτων διεθνών περιοδειών της μπάντας από το 1984. Τον Σεπτέμβριο του 2019 σε μία ραδιοφωνική του συνέντευξή του ο Roth είπε ότι «Νομίζω ότι οι Van Halen τελείωσαν».
 
Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την είδηση σχετικά με τη θεραπεία του Eddie Van Halen για τον καρκίνο στον λαιμό.
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες