Αμερική - Hanks: "Η Ελλάδα είναι παράδεισος, γιατρεύει τη ψυχή σου" (video)

Το τιμητικό Βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ για την προσφορά του στην στην Εβδόμη Τέχνη παρέλαβε κατασυγκινημένος ο Τομ Χάνκς κατά την τελετή απονομής των 77ων Χρυσών Σφαιρών, Ο 63χρονος ηθοποιός που προ ημερών πολιτογραφήθηκε τιμητικά  Έλληνας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέρθηκε δακρυσμένος στην οικογένειά του, στην σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον και στα 5 παιδιά τους, που είναι πιο γενναία από τον πατέρα τους».

Ο Χανκς αναφέρθηκε και στην Ελλάδα δύο φορές – την πρώτη κατά την ευχαριστήρια ομιλία του στην σκηνή, κατά την παραλαβή του βραβείου – λέγοντας ότι «Δεν είμαι εδώ για τα χρήματα – αν και είμαι πλούσιος! Μπορώ να πάω στην Ελλάδα όποτε το θελήσω, για τέτοια άνεση μιλάμε…».

Στην συνέχεια, στη μίνι συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με αγάπη για την Ελλάδα και την ζωή του στην Αντίπαρο, όπου έχει εδώ και χρόνια το δικό του σπίτι. 

Μάλιστα, η πρώτη ερώτηση έγινε από Ελληνα ανταποκριτή στο Χόλιγουντ και ο Τομ Χανκς αμέσως αστειεύτηκε: «Α! Έχω ερωτήσεις για την τιμητική πολιτογράφησή μου ως Ελληνας: πρώτον πρέπει να υπηρετήσω στον στρατό; Δεν είμαι καλός σε αυτό, πονάω στα γόνατα και είμαι γέρος. Πρέπει να πληρώσω φόρους ή μπορώ να πληρώσω με μετρητά; Αστειεύομαι, είναι μεγάλη τιμή, είμαι «Ελληνας» ουσιαστικά εδώ και 32 χρόνια» ... 

Κι από εκεί και πέρα έδωσε ρεσιτάλ... «Η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος. Η οικογένεια μου πηγαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Έχω πάει σε όλον τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει".

Αφησε δε το καλύτερο για το τέλος... "Ιδίως αν βάλεις τον εαυτό σου σε αυτό το φανταστικό, το πραγματικά φανταστικό, πρόγραμμα να κοιμάσαι ως το μεσημέρι, να ξενυχτάς ως τις 3 το πρωί, συζητώντας σε μια ταβέρνα. Είναι η καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει κάποιος»...

Ο «Ελληνας» πλέον Χανκς στα καλύτερά του.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα kathimerini.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News