Αμοργός - Jean-Marc Barr: "Το Απέραντο Γαλάζιο είχε αληθινή απλότητα"

Η Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Ιουνίου με την Καθημερινή, είναι αφιερωμένη στο μαγευτικό μπλε της Ελλάδας, το μπλε της θάλασσας και του ουρανού, το βαθύ μπλε του Αιγαίου και των Κυκλάδων. 

Ο Jean-Marc Barr από την ταινία-σταθμό Απέραντο Γαλάζιο με φόντο την Αμοργό (σ.σ. η φωτογραφία από την επίσκεψή του το 2017 ,όταν και επισκέφτηκε το “Απέραντο γαλάζιο”, το μπαρ των Καστοριανών)   είναι ένας πρωταγωνιστής που ταυτίστηκε με την Ελλάδα. Τώρα 34 χρόνια μετά, ο Jean-Marc Barr, αναπολεί το δικό του μπλε και την εικόνα που του έμεινε αξέχαστη από την Ελλάδα, μέσα από την αποκλειστική του συνέντευξη στη Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου και την Ελίνα Δημητριάδη. «Αχ, η Αμοργός! Είναι ένα ξεχωριστό, μυθικό μέρος, μπορώ να ονειρευτώ τον Ίκαρο να πετάει με τον άνεμο πάνω από τη Χώρα. Δεν είχα ξαναπάει μετά την ταινία, επέστρεψα έπειτα από 30 χρόνια για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ του Jérôme Espla. Για μένα αυτή η επιστροφή ήταν ένας τρόπος να ανταποδώσω την ευτυχία και τα δώρα που μου χάρισε το Απέραντο Γαλάζιο”, περιγράφει για την Αμοργό.

Γιατί όμως σήμερα συνεχίζουμε να μιλάμε ακόμα για το Απέραντο Γαλάζιο, μια ταινία που όταν προβλήθηκε το 1988, συγκέντρωσε εκατομμύρια θεατές στη Γαλλία και 14 εκατ. Παγκοσμίως; “Το Απέραντο Γαλάζιο είχε αληθινή απλότητα, δεν ήταν nouvelle vague ή διανοούμενο σινεμά για τα οποία φημίζεται η Γαλλία, και γι’ αυτό νομίζω ότι η αγάπη που μας έδειξε το γαλλικό κοινό εξέπληξε πολλούς τότε. Ο κόσμος έβλεπε ξανά και ξανά την ταινία – υπήρχαν άνθρωποι που την είδαν 30 φορές!” εξηγεί ο Jean-Marc Barr.

Και η Νάξος

Η Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Ιουνίου με την Καθημερινή, εξερευνά τη μαγεία του μπλε, σε ένα τεύχος που ταξιδεύει από τη Νάξο και τη Μύκονο, μέχρι την Ύδρα. “Σας εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να είναι ακριβώς όπως το έχετε φανταστεί. Να το απολαύσετε με αγαπημένους ανθρώπους και να περάσετε πολύ όμορφα.

Η ομάδα της Vogue Greece μαζί με το top model Luna Bijl, ταξίδεψαν στη Νάξο, για ένα εντυπωσιακό cover story όπου το μπλε συναντά τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Γνώρισαν τα ακατέργαστα χωριά της Νάξου, τις καταγάλανες παραλίες, όπως ο Άγιος Προκόπιος, η Πλάκα, η Γλυφάδα, η Αγία Άννα, το Αλυκό, δοκίμασαν τη μοναδική κουζίνα με τα τοπικά προϊόντα, αλλά και το εγκαταλελειμμένο καθολικό μοναστήρι στα Καλαμίτσια και μυήθηκαν στα μυστικά ενός νησιού με τόσες διαφορετικές πλευρές. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News