Ελλάδα: Coaching: Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του

Coaching

Η αλήθεια είναι πως τα πλεονεκτήματα του coaching είναι αμέτρητα και δύσκολα θα μπορούσαμε να τα συγκεντρώσουμε όλα σε μια λίστα, καθώς πρόκειται για μια αλυσίδα: κάθε ένα πλεονέκτημα ξεκλειδώνει μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα και πάει λέγοντας.

Της Μίνας Κοκορέλη 

Αν, ωστόσο, το coaching έχει αρχίσει να σας κινεί το ενδιαφέρον, παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποια πλεονεκτήματα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και πόσο σπουδαία πράγματα μπορείτε να καταφέρετε μέσα από αυτό.

Τόνωση αυτοπεποίθησης

Ένα από τα πλέον σπουδαιότερα πλεονεκτήματα του coaching είναι αυτό της αύξησης της αυτοπεποίθησης. Είτε πρόκειται για την αυτοπεποίθηση στον επαγγελματικό τομέα είτε στην προσωπική ζωή, το coaching δείχνει τον δρόμο για μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας. Φυσικά, ο coach παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία και όταν γίνεται με αξιόλογους και έμπειρους επαγγελματίες, όπως το coaching με την Άννα Κονταράτου, τα επερχόμενα αποτελέσματα θα είναι αναμφίβολα ευχάριστα.

Σωστή διαχείριση χρόνου

Με μια καθημερινότητα που όλα κυλούν με (υπερβολικά) γρήγορους ρυθμούς, η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι προσόν και αρετή για όσους το καταφέρνουν. Σωστή διαχείριση του χρόνου σημαίνει σωστή αντίληψη, ικανότητα θέσπισης προτεραιοτήτων και, το σημαντικότερο, μείωση του άγχους και του στρες. Το coaching είναι σε θέση να βοηθήσει με τη διαχείριση του άγχους και του χρόνου και τα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει σε βάθος χρόνου θα είναι ευεργετικά και θα κάνουν τη διαφορά από την πρώτη κιόλας στιγμή. 

Ανάπτυξη δεξιοτήτων και νέων δυνατοτήτων

Το coaching φέρνει στην επιφάνεια όλα τα κρυφά χαρίσματα, τα ταλέντα και τις δεξιότητες που διαθέτετε, αλλά, ενδεχομένως, δεν έχετε ακόμη ανακαλύψει. Επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων, χρήσιμων δεξιοτήτων και δυνατοτήτων. Σκοπός είναι η αξιοποίησή τους για την επίτευξη των στόχων σας και την ανάδειξη του καλύτερού σας εαυτού.

Σωστή θέσπιση και επίτευξη στόχων

Ο coach είναι σε θέση να καθοδηγήσει το άτομο ή την επιχείρηση να θέσει σαφείς στόχους και στη συνέχεια να κινηθεί προς αυτούς.  Οι ρεαλιστικοί στόχοι και τα ακριβή, μελετημένα βήματα προς αυτούς είναι μια διαδικασία που απαιτεί επαγγελματική καθοδήγηση, καθώς είναι εύκολο κάποιος να παραπλανηθεί ή να αποκλίνει από τον στόχο του δίχως να το καταλάβει. Άλλωστε, οι πειρασμοί, οι απογοητεύσεις και οι περισπασμοί είναι συχνοί, ενώ το να επικεντρωθούμε στους στόχους μας ιδιαίτερα δύσκολο.

Κι όπως είπαμε και στην αρχή η λίστα αυτή είναι εκτενής και δύσκολα μπορούν να συγκεντρωθούν όλα τα πλεονεκτήματα που συνδέονται ή προέρχονται από το coaching. Κι εκεί φυσικά βρίσκεται όλο το ενδιαφέρον. Κάθε φορά μπορούμε να τεστάρουμε τον εαυτό μας, να αντιμετωπίζουμε την πρόοδο ως πρόκληση, να αναρωτιόμαστε «αφού έφτασα ως εδώ μήπως μπορώ να φτάσω κι ακόμα παραπέρα;»… κι ίσως για κάποιους αυτό να είναι τελικά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του coaching, η δυνατότητα διαρκούς εξέλιξης και εμβάθυνσης, η ευχαρίστηση της αναζήτησης και της επίτευξης των νέων στόχων.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News