Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΕλλάδα: Coaching: Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του

Ελλάδα: Coaching: Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του

|

Η Μίνα Κοκορέλη μας εξηγεί τι σημαίνει Coaching και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του 

Η αλήθεια είναι πως τα πλεονεκτήματα του coaching είναι αμέτρητα και δύσκολα θα μπορούσαμε να τα συγκεντρώσουμε όλα σε μια λίστα, καθώς πρόκειται για μια αλυσίδα: κάθε ένα πλεονέκτημα ξεκλειδώνει μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα και πάει λέγοντας.

Της Μίνας Κοκορέλη 

Αν, ωστόσο, το coaching έχει αρχίσει να σας κινεί το ενδιαφέρον, παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποια πλεονεκτήματα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και πόσο σπουδαία πράγματα μπορείτε να καταφέρετε μέσα από αυτό.

Τόνωση αυτοπεποίθησης

Ένα από τα πλέον σπουδαιότερα πλεονεκτήματα του coaching είναι αυτό της αύξησης της αυτοπεποίθησης. Είτε πρόκειται για την αυτοπεποίθηση στον επαγγελματικό τομέα είτε στην προσωπική ζωή, το coaching δείχνει τον δρόμο για μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας. Φυσικά, ο coach παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία και όταν γίνεται με αξιόλογους και έμπειρους επαγγελματίες, όπως το coaching με την Άννα Κονταράτου, τα επερχόμενα αποτελέσματα θα είναι αναμφίβολα ευχάριστα.

Σωστή διαχείριση χρόνου

Με μια καθημερινότητα που όλα κυλούν με (υπερβολικά) γρήγορους ρυθμούς, η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι προσόν και αρετή για όσους το καταφέρνουν. Σωστή διαχείριση του χρόνου σημαίνει σωστή αντίληψη, ικανότητα θέσπισης προτεραιοτήτων και, το σημαντικότερο, μείωση του άγχους και του στρες. Το coaching είναι σε θέση να βοηθήσει με τη διαχείριση του άγχους και του χρόνου και τα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει σε βάθος χρόνου θα είναι ευεργετικά και θα κάνουν τη διαφορά από την πρώτη κιόλας στιγμή. 

Ανάπτυξη δεξιοτήτων και νέων δυνατοτήτων

Το coaching φέρνει στην επιφάνεια όλα τα κρυφά χαρίσματα, τα ταλέντα και τις δεξιότητες που διαθέτετε, αλλά, ενδεχομένως, δεν έχετε ακόμη ανακαλύψει. Επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων, χρήσιμων δεξιοτήτων και δυνατοτήτων. Σκοπός είναι η αξιοποίησή τους για την επίτευξη των στόχων σας και την ανάδειξη του καλύτερού σας εαυτού.

Σωστή θέσπιση και επίτευξη στόχων

Ο coach είναι σε θέση να καθοδηγήσει το άτομο ή την επιχείρηση να θέσει σαφείς στόχους και στη συνέχεια να κινηθεί προς αυτούς.  Οι ρεαλιστικοί στόχοι και τα ακριβή, μελετημένα βήματα προς αυτούς είναι μια διαδικασία που απαιτεί επαγγελματική καθοδήγηση, καθώς είναι εύκολο κάποιος να παραπλανηθεί ή να αποκλίνει από τον στόχο του δίχως να το καταλάβει. Άλλωστε, οι πειρασμοί, οι απογοητεύσεις και οι περισπασμοί είναι συχνοί, ενώ το να επικεντρωθούμε στους στόχους μας ιδιαίτερα δύσκολο.

Κι όπως είπαμε και στην αρχή η λίστα αυτή είναι εκτενής και δύσκολα μπορούν να συγκεντρωθούν όλα τα πλεονεκτήματα που συνδέονται ή προέρχονται από το coaching. Κι εκεί φυσικά βρίσκεται όλο το ενδιαφέρον. Κάθε φορά μπορούμε να τεστάρουμε τον εαυτό μας, να αντιμετωπίζουμε την πρόοδο ως πρόκληση, να αναρωτιόμαστε «αφού έφτασα ως εδώ μήπως μπορώ να φτάσω κι ακόμα παραπέρα;»… κι ίσως για κάποιους αυτό να είναι τελικά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του coaching, η δυνατότητα διαρκούς εξέλιξης και εμβάθυνσης, η ευχαρίστηση της αναζήτησης και της επίτευξης των νέων στόχων.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν