Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΕλλάδα: Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πηνελόπη (Πένυ) Σταυροπούλου

Ελλάδα: Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πηνελόπη (Πένυ) Σταυροπούλου

|

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός και συγγραφέας Πηνελόπη (Πένυ) Σταυροπούλου – Πάλεψε σκληρά με την επάρατο νόσο

Στο πένθος βυθίστηκε και πάλι ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου. Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας στο facebook αποκαλύπτοντας πως σύμφωνα με πληροφορίες νικήθηκε από τον καρκίνο.

 «Ακόμα μία μεγάλη απώλεια για την θεατρική μας οικογένεια…Από πληροφορίες συναδέλφων μαθαίνουμε ότι έφυγε από την ζωή χτυπημένη από καρκίνο η αγαπημένη μας συνάδελφος Πένυ Σταυροπούλου που τόσες ωραίες θεατρικές στιγμές μας έχουν συνδέσει.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Πένυ» γράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακόμα μία μεγαλη απώλεια για την θεατρική μας οικογένεια…Από πληροφορίες συναδέλφων μαθαίνουμε ότι έφυγε από την ζωή …

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

 

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο, από όπου αποφοίτησε το 1984. Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Talking Heads (2019), Βασιλιάς Ληρ (2014). Το 2015 είχε κατέβει ως υποψήφια βουλευτής με το “Ποτάμι” και δη στο Νομό Κορίνθου   Μία από τις πιο τιμητικές στιγμές της ήταν όταν συμμετείχε ως ιέρεια σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Σεούλ και στους Χειμερινούς του Κάλγκαρι. Μάλιστα, η Πηνελόπη Σταυροπούλου είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ, βγάζοντας και ένα συγκλονιστικό βιβλίο με τίτλο «Η νύχτα της Πηνελόπης».

Με βάση το βιογραφικό που αναφέρει η ίδια στην προσωπική της σελίδα …   Με τα δικά της λόγια …  Γεννήθηκα στην Αθήνα το Μάρτιο.

2015 αποφάσισα να ολοκληρώσω το πρώτο μου βιβλίο μου  αυτοβιογραφίας με το θέμα του αλκοολισμού μου, μαζί με την ευγενική υποστήριξη των Εκδόσεων iWrite και των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή. Όπου στην συνέχεια θα αναφέρω τον τίτλο  και την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, ακόμη ούτε εγώ δεν ξέρω!

Σπουδές Το 1984 αποφοίτησα από την Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Επίσης σπούδασα στο κέντρο σπουδών Δημοσιογραφίας δημοσιότητας «ΟΜΗΡΟΣ», στην Αγγλία business administration (δεν ολοκλήρωσα της σπουδές μου). Χορό στην σχολή Ηρώ Σισμάνη, Λύκειο Ελληνίδων και body control στην Άντα Καρνάρου.

Συμμετείχα σε δυο ολυμπιάδες ως ιέρεια, μια για την Σεούλ και μια για την χειμερινή ολυμπιάδα του Κάλγκαρι με χορογραφίες της καθηγήτριας μου Μαρίας Χόρς. Επίσης συμμετείχα σε βραδιές ποιήσεις,όπως για την Έλλη Λαμπέτη, Λατινοαμερικάνικη βραδιά με ποιήματα του Λόρκα και για τον Κ. Παλαμά για τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του κ.α.

Επαγγελματική εμπειρία

ΘΕΑΤΡΟ: Ξεκινώντας από τα μαθητικά χρόνια της σχόλης του Εθνικού Θεάτρου παίζοντας στην Κεντρική Σκηνή στο Γαλάζιο Πουλί του Μέτερλινκ και το ίδιο καλοκαίρι την Τρισεύγενη του Κ. Παλαμά στον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Κ. Μασσαλά. Ακολούθησαν: Περιοδείες στη Ελλάδα και Αμερική με τον θίασο Καλογήρου – Σαμιωτάκη, Βάκχες, στην Κύπρο στον ρόλο της Αγαύης και κορυφαία χορού σε σκηνοθεσία Α. Χριστοδουλάκη.

Με το Μίνω Βολανάκη, Μήδεια με την Τζένη Καρέζη και Μήδεια στα αγγλικά, επίσης ΅ κύκλο με την κιμωλία ΅ Μπρεχτ. Ασπασία Παπαθανασίου, Τρωάδες. Ανοιχτό Θέατρο Γ. Μιχαηλίδη στο «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζων Φορντ, στον ρόλο της Ιππολύτης. Στο Εθνικό Θέατρο για τρία χρόνια με σκηνοθέτες Γ. Θεοδοσιάδη, Γ. Μιχαηλίδη, Μινωτή συμμετέχοντας στην τελευταία παράσταση του. Στο θέατρο Καλουτά στην επιθεώρηση «Ταπί και ψύχραιμοι» σε σκηνοθεσία Ν. Ζερβού.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Δύο μικρού μήκους ταινίες για το αντί φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μαζί με τον Κ. Τζούμα. Στην μεγάλου μήκους ταινία του Γ. Σταμπουλόπουλου «Δυο ήλιοι στον ουρανό» και δύο τηλεταινίες του ίδιου σκηνοθέτη.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ: Συμμετείχα σε αρκετές ραδιοφωνικές παραγωγές, όπως στο θέατρο της Δευτέρας. Σε τηλεοπτική διαφήμιση με σκηνοθέτη τον Α. Τσιληφώνη

Σε εορταστικές τηλεοπτικές εκπομπές σε guest εμφανίσεις. Στην ζωή του Κ. Παλαμά κάνοντας τον ρόλο της Μαντάμ Κιουρί με σκηνοθέτη τον Κ. Τσώνο, συμμετείχα σε δύο επεισόδια του «Αχ Ελένη» και σε πολλές άλλες με τελευταία συμμετοχή στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» του Κ. Κουτσομύτη

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press – τώρα και στο Google News

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες