Ελλάδα: hygge, ένας τρόπος ζωής που μας ήρθε από τη Δανία

Αν δεν έχετε ακούσει για τη έννοια του hygge, θαλπωρή, σε ελεύθερη μετάφραση είμαστε εδώ για να σας πούμε τα πάντα γι' αυτή. Αυτή η έννοια είναι κάτι περισσότερο από ένα στυλ ή μια τάση, είναι τρόπος ζωής, ένα lifestyle, που έρχεται από την Δανία.

Της Μίνας Κοκορέλη 

Οι Δανοί φαίνεται να έχουν κυριαρχήσει στο να ζουν μια ζωή χωρίς άγχος και αγκαλιάζουν το hygge με κάθε δυνατό τρόπο, τόσο στον εσωτερικό σχεδιασμό των σπιτιών τους όσο και στη καθημερινή ρουτίνα τους.

Συνήθως ένα σπίτι που το νοικιάζουμε δεν μπορούμε να το αισθανθούμε και ως δικό μας σπίτι εξ’ ολοκλήρου. Παρ’ όλο που είναι αρκετά δύσκολο για κάποιους να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, αν έχετε αυτή τη δυνατότητα τότε προτείνουμε να επιλέξτε αυτό αντί του ενοικίου.   

"Έτσι, αν ενδιαφέρεστε για την αγορά ενός όμορφου ακινήτου τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μεσιτικό γραφείο Ρούλα Ρουβά Real Estate, για να μάθετε για όλες τις επιλογές αλλά και τις ευκαιρίες που έχετε στην αγορά ακινήτων."

Μετά από όλων αυτόν τον πρόλογο, δείτε παρακάτω μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε μια hygge αίσθηση στο σπίτι σας.

1. Ζεστοί τόνοι στα υφάσματα και στα χαλιά

Οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνούσαν ότι η υφή και η διάθεση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια της θαλπωρής. Εάν ένα κομμάτι των επίπλων ή των υφασμάτων είναι τραχύ και άβολο, είναι λογικό να μην προκαλεί τα συναισθήματα της ευτυχίας και της ηρεμίας. Σπίτια που αγκαλιάζουν το hygge επιλέγουν μαλακά, άνετα υφάσματα σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε αυτήν την αλλαγή στο σπίτι σας με άνετες εναλλακτικές λύσεις όπως είναι τα μαξιλάρια με ψεύτική γούνα, τα πλεκτά καλύμματα, οι μαλλιαρές κουβέρτες κα.

2. Χαμηλώστε τα φώτα

Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο, πιθανώς να γνωρίζετε ότι μερικά είδη φωτός είναι καλύτερα για τα μάτια σας από άλλα. Ενώ τα φωτεινά, ψυχρά φώτα μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε πιό παραγωγικοί στην εργασία, ενδεχομένως να μην δημιουργεί αυτό που λέμε ατμόσφαιρα. Προκειμένου να ενισχύσετε το hygge στο σπίτι σας, θα πρέπει να χαμηλώσετε τον φωτισμό ή να ανταλλάξετε τις ψυχρές λάμπες με θερμές. Μπορείτε να ενισχύσετε περαιτέρω αυτήν την επίδραση του θερμού φωτός με τη χρήση κεριών ή επιτραπέζιων λαμπτήρων για να δώσετε στο σπίτι σας μια ήρεμη αίσθηση.

3.  Αναβαθμίστε τα έπιπλά σας

Γενικά, το στυλ σχεδιασμού των Δανών ακολουθεί ένα σκανδιναβικό μοτίβο δηλαδή τον μινιμαλισμό και τη λειτουργικότητα. Ένα δανέζικο σπίτι hygge αναμιγνύει συνήθως τα βασικά, λειτουργικά κομμάτια επίπλων με υφαντά βελούδου και τις γνωστές διακοσμήσεις για να μεγιστοποιήσει την απλότητα και την άνεση. Εάν θέλετε να μιμηθείτε αυτό το ύφος, προτιμήστε έπιπλα από τη βελανιδιά ή άλλα φυσικά ξύλα και σύγχρονες ταπετσαρίες.

Αυτές είναι κάποιες πολύ απλές λύσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε οικονομικά και γρήγορα έτσι ώστε να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό και φιλικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News