Ελλάδα - Ηλ. Μαμαλάκης: "Εγινα ρεζίλι σε εκπομπή και .. έφτασα ακόμη και 137 κιλά"

«Έχω γίνει ρεζίλι με συνταγή και μάλιστα on camera… Διάβασα από βιβλίο μίας συναδέλφου πώς ξαλμυρίζεις τον μπακαλιάρο, αλλά είχε ξεχάσει να γράψει ότι αλλάζεις το νερό κάθε πέντε ώρες. Περνάνε 24 ώρες χωρίς να έχω αλλάξει το νερό, έρχεται η 25η Μαρτίου, πάω να δοκιμάσω τον μπακαλιάρο και ήταν λύσσα. Εκείνη την ημέρα έγινα κυριολεκτικά ρεζίλι. Αυτό ήταν σοκ»

Ποιος το αναφέρει αυτό και που; Μα ποιος άλλος από τον αγαπημένο μας σεφ, τον πρώτο που μας έκανε να αγαπήσουμε την κουζίνα… Ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος μίλησε στην δικιά μας φίλη, την Ναξιώτισσα Ελένη Μουστάκη και στην κάμερα της εκπομπής Happy Day….

Όμως, είπε κι άλλα… Έκανε λόγο για την επόμενη τηλεοπτική του παρουσία, σχολίασε την εκπομπή της Δέσποινας Βανδή αλλά και τους σεφ που έρχονται μέσα από τα reality… Το καλύτερο το άφησε για το τέλος; Όταν και είπε για τα κιλά που έβαλε μέσω της εκπομπής «μπουκιά και συχώριο»…

«Με τον Διονύση Αλέρτα έχουμε κάνει πρόταση να κάνουμε μαζί μια εκπομπή στην τηλεόραση. Θα έχουμε ένα αγροτικό και θα πηγαίνουμε να μαγειρεύουμε όπου υπάρχει ανάγκη. Με τον Διονύση, ξέρεις ε;, γνωριστήκαμε όταν ήρθε στο μαγαζί μου με ένα κουτί γλυκά».

Θα έκανε κάποια παρέμβαση στο πρόσωπο του προκειμένου να βγει πιο… φρέσκος στο τηλεοπτικό γυαλί; «Δεν θα κάνω μπότοξ επειδή έχω κάνει ρυτίδες για να βγω στην τηλεόραση. Συμβαδίζω με την ηλικία μου».

Ποια είναι η γνώμη του για το μαγειρικό οδοιπορικό που παρουσιάσει η Δέσποινα Βανδή στο Open; «Η εκπομπή της κυρίας Βανδή έχει μετεξελιχθεί σε ένα οδοιπορικό με πολύ λίγη μαγειρική. Σε μια από τις τελευταίες που είδα, δεν είδα πουθενά τον Βαγγέλη Δρίσκα να μαγειρεύει. Να πάω σε ένα μέρος μακρινό για να δω τα μαγαζιά με τα σουβενίρ, είναι λίγο».

Αγωνιά ο Ηλίας Μαμαλάκης για την επιστροφή του «MasterChef»; «Δεν έχω καμία αγωνία να ξεκινήσει το MasterChef. Αν πέσω πάνω του, θα το δω. Είναι μικρές οι πιθανότητες να κάνουν καριέρα όσοι βγαίνουν από ριάλιτι μαγειρικής. Ο μοναδικός που στάθηκε με επιτυχία είναι ο Άκης Πετρετζίκης».

Και τέλος θυμήθηκε και την εποχή που παρουσίαζε την εκπομπή «Μπουκιά και συχώριο». «Έτρωγα τον άμπακο. είχα φτάσει 137 κιλά».

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα, ο Ηλίας Μαμαλάκης υποβλήθηκε σε βλεφαροπλαστική στο αριστερό μάτι. Κι αυτό γιατί κουραζόταν το μάτι και έπεφτε το βλέφαρο. Και απολαμβάνει την καθημερινότητά του πλέον και πριν ξεκινήσει το νέο του εγχείρημα έχοντας κοντά του το δεύτερο εγγόνι του το οποίο ήρθε στον κόσμο πριν από δύο περίπου μήνες.. Κι όπως έχει πει «Νιώθεις διαφορετικά. Τον παίρνεις αγκαλιά και νιώθεις τους παλμούς της καρδιάς του και νομίζεις ότι είναι το ιερότερο και μεγαλύτερο ηρεμιστικό που μπορεί να νιώσει κανείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News