Ελλάδα: Και με τη ... βούλα συμπατριώτης μας ο Tom Hanks

Ο Τομ Χανκς είναι ο δικός μας άνθρωπος... Ο γείτονας, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Και όταν μιλάμε για τη Νάξο και τη Πάρο, ο άνθρωπος του διπλανού νησιού καθότι τα καλοκαίρια του πλέον τα περνάει ανάμεσα στην Αντίπαρο, την Πάτμο και τα γειτονικά νησιά... Μπορεί να μην μιλάει τέλεια Ελληνικά, αλλά όπως λένει όλοι είναι περισσότερο έλληνας απ όλους μας και το δείχνει σε κάθε του δράση... Από τις γιορτές όπου έχει μεταφέρει στο Χόλιγουντ όλες τις συνήθειες μας έως στις καλοκαιρινές του διακοπές όπου η Αντίπαρος μετατρέπεται σε ανοιχτό σπίτι φιλοξενίας αστέρων του κινηματογράφου και όχι μόνο... 

Και σήμερα όπως διαβάζουμε και στις αμερικανικές εφημερίδες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε, την τιμητική πολιτογράφηση του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και λάτρη της Ελλάδας, Τομ Χανς. Και όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «Ο Τομ Χανκς μπορεί πλέον να θεωρεί επισήμως τον εαυτό του Έλληνα [...] Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, η τιμητική πολιτογράφηση μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ  έχει παντρευτεί με την Ρίτα Γουίλσον (ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της, που ονομαζόταν Δωροθέα) και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.  Εδώ και πολλά χρόνια ο Τομ Χανς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο, όπου το ζευγάρι έχει σπίτι. Ο ίδιος έχει φωρογραφηθεί πολλές φορές να γιορτάζει στην Αμερική το Πάσχα σύμφωνα με τα ελληνικά έθιμα και έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι λατρεύει την Ελλάδα.

Ο Τομ Χανκς (Thomas Jeffrey “Tom” Hanks, 9 Ιουλίου 1956) είναι Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ο Χανκς δούλεψε στην τηλεόραση και σε οικογενειακές κωμωδίες, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός με την ταινία Μπιγκ (Big) το 1988, πριν επιτύχει και σαν δραματικός ηθοποιός σε επιτυχημένες ταινίες όπως Φιλαδέλφεια (Philadelphia, 1993) και Φόρεστ Γκαμπ (Forrest Gump, 1994) για τις οποίες κέρδισε συνεχόμενα το βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου τις χρονιές 1993 και 1994.

Με πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, San Francisco Chronicles

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News