Ελλάδα - Κορωνοϊός: Ο "Λεωνίδας" προκάλεσε τη διακοπή της Λαμπαδηδρομίας (!!!)

Στη Σπάρτη έφτασε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα και ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, που μετέφεραν τη δάδα στην πρωτεύουσα της Λακωνίας είναι και ο Σκωτσέζος ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ, που ενσάρκωσε τον ρόλο του Λεωνίδα στη χολιγουντιανή παραγωγή "300". Περήφανος και συγκινημένος, ο Μπάτλερ φόρεσε την στολή και μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα.

Και στη συνέχεια μίλησε... "Σας ευχαριστώ για την τιμή και το προνόμιο που μου δώσατε να μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα" είπε στην ομιλία του ο διάσημος ηθοποιός αφού έβγαλε τη γνωστή κραυγή των Σπαρτιατών από την ταινία. "Πάντα ήθελα να έρθω στην πόλη που με έκανε διάσημο. Σήμερα έγινα Σπαρτιάτης στην πραγματικότητα είπε. Τώρα που έχω τα κλειδιά της πόλης μπορώ να χτυπήσω την πόρτα όποιου σπιτιού θέλω και όποιος που ανοίξει θα μου μαγειρέψει ένα νόστιμο ελληνικό γεύμα." "Αυτή είναι μια εμπειρία που ζεις μία φορά στη ζωή σου. Είμαι περήφανος που έκανα γνωστή την ιστορία αυτής της πόλης. "This is Sparta" φώναξε στο τέλος της ομιλίας του και αποθεώθηκε.

Gerard Butler

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός έτρεξε από τον Μυστρά ως την Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μία σειρά δράσεων ιδιαίτερου συμβολισμού στη Σπάρτη που θα ενισχύσουν την προβολή της εικόνας της πόλης της Σπάρτης και της Ελλάδας, στέλνοντας ένα ηχηρό, διεθνές μήνυμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για το κοινό καλό. 

Διακοπή 

Τη διακοπή της Λαμπαδήδρομιας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά την κοσμοσυρροή στη Σπάρτη για την αφή του βωμού από τον Τζέραρντ Μπάτλερ.  Για την απόφασή της η ΕΟΕ επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».