Ελλάδα: Ο Σμαραγδής δεν θα έλεγα "όχι" να κάνει ταινία τη ζωή του Τσιόδρα (video)

«Εάν αύριο μεθαύριο ο ελληνικός κινηματογράφος ασχοληθεί με πρόσωπα που είναι θετικά πρότυπα, τότε ο καθηγητής θα γίνει ταινία. Ο τίτλος μπορεί να είναι ένας καλός άνθρωπος ή ένας καλός πατριώτης. Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει τον Σωτήρη Τσιόδρα καθώς αυτός ο άνθρωπος απεκατέστησε τη φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα σε ένα μήνα. Έγιναν θαύματα. Εάν έκανα ταινία τη ζωή του, τα στοιχεία που θα σκιαγραφούσαν την προσωπικότητά του θα ήταν ενός καλού ανθρώπου και καλού πατριώτη". 

Αυτό ανέφερε ανάμεσα στα άλλα, το απόγευμα της Παρασκευής (1/5), ο γνωστός σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής όταν μίλησε στην εκπομπή "Open Ελλάδα" και εξομολογήθηκε ότι θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να γίνει κινηματογραφική ταινία, η ζωή του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα...

Και πρόσθεσε ο κος Σμαραγδής (σ.σ. έχει στο βιογραφικό του αυτοβιογραφικές ταινίες όπως αυτή του Νίκου Καζαντζάκη ή του El Greco και του Καβάφη):  "Οι σταθερές αξίες του σύμπαντος είναι το καλό και το κακό. Όταν υπηρετείς το καλό σηκώνεις τα βάρη του κόσμου πάνω σου. Όταν υπηρετείς το κακό, προσπαθείς να χαλάσεις αυτό που φτιάχνει το κακό. Ο καθηγητής γνωρίζει πάρα πολύ καλά ό,τι σηκώνει το βάρος της στιγμής μέσα στο χρόνο. Δεν τον απασχολεί ούτε τι θα πουν οι άλλοι κι αν θα στραφούν εναντίον του ούτε αν η ιστορία θα μιλήσει γι’ αυτόν. Γι΄αυτό είναι και σπουδαίος». 

Με πληροφορίες από την σελίδα thetoc.gr