Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleEurovision 2018: Το "Τoy" του Ισραήλ κέρδισε τη.".. Φωτιά" της Κύπρου

Eurovision 2018: Το “Τoy” του Ισραήλ κέρδισε τη.”.. Φωτιά” της Κύπρου

|

Το Ισραήλ με την Netta κέρδισε την Κύπρο και την Φουρέιρα… Για 4η φορά το Ισραήλ στην κορυφή της Eurovision ενώ η Κύπρος κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην ιστορία της – Μάχη έως το τέλος – Το μύνημα της νικήτριας Netta που ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ” Κάντε καλό στους γύρω σας. Να είστε καλοί με τον εαυτό σας”. 

Δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και τις εταιρείες στοιχημάτων η κυπριακή συμμετοχή στη φετινή Eurovision. Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε μεν «φωτιά» στη σκηνή, ωστόσο, δεν μπόρεσε να πάρει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό καθώς κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση. Σε μια απίστευτη βραδιά χθες στην Πορτογαλλία, με μεγάλες ανατροπές και με τις ψήφους της Επιτροπής να φέρνουν τα πάνω – κάτω, τελικά η Κύπρος ήρθε δεύτερη με 436 βαθμούς ενώ την πρώτη θέση πήρε το Ισραήλ.

Για ακόμη μια φορά η Ελένη Φουρέιρα έλαμψε πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση και στον τελικό. Σέξι, σε απόλυτη αρμονία με το μπαλέτο που την συνόδευε έβαλε «Fuego» στο χώρο της διοργάνωσης κέρδισε από την αρχή τις εντυπώσεις. Δεν κατάφερε όμως να κερδίσει και τις ψήφους της  Επιτροπής (!!!) όπου εκεί κατέλαβε την πέμπτη θέση. Η μάχη ήταν μεγάλη καθώς οι πρώτες θέσεις άλλαζαν συνεχώς με το Ισραήλ και την Αυστρία να είναι ιδιαίτερα σκληροί αντίπαλοι για την Φουρέιρα. 

Η ψήφος της επιτροπής επιβεβαίωσε την πρωτιά του Ισραήλ με ένα τραγούδι από τη ΝΕΤΑ, το “TOY”, το οποίο ήταν ιδιαίτερο και κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς υμνούσε τη διαφορετικότητα. Ομως, μέχρι την τελευταία στιγμή η συμμετοχή της Κύπρου ήταν στο παιχνίδι κι έφτασε να διεκδικεί τη νίκη. Η Φουρέιρα έφερε την Κύπρο πολύ ψηλά και στις ψήφους του κοινού, συγκεντρώνοντας από τις κριτικές επιτροπές των χωρών 183 βαθμούς, όντας στην πέμπτη θέση προτίμησης τους, ενώ από τις ψήφους του κοινού ήρθε στην δεύτερη θέση προτίμησης παίρνοντας 253 βαθμούς και συγκεντρώνοντας συνολικά 436 βαθμούς. Βαθμολογία που της έδωσε και την δεύτερη θέση στον πίνακα των χωρών, με τη Netta να παίρνει  317 βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού συγκεντρώνοντας συνολικά 529 βαθμούς και φέροντας το Ισραήλ στην πρώτη θέση της Eurovision 2018. Την πεντάδα των νικητών συμπλήρωσαν οι Αυστρία (342 βαθμοί), Γερμανία (340) και Ιταλία (308) ενώ όπως είναι γνωστό η Ελλάδα αποκλείστηκε στον ημιτελικό… Το “όνειρο μου” με την Γιάννα Τερζή μπορεί να ήταν πολύ όμορφο αλλά έξω από την λογική του θεσμού… 

Φουρέιρα: Είναι όνειρο

Χαμογελαστή και συγκινημένη, η Ελένη Φουρέιρα (σ.σ. από κοντά και ο σύντροφός της Μποτία) βγαίνοντας από την αρρένα δήλωσε:«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Είμαι τόσο χαρούμενη! Είναι τρελό! Το να βγαίνεις δεύτερος στην Eurovision είναι σαν να έχεις νικήσει. Σε ευχαριστώ πολύ Ισπανία και όλους όσοι με ψήφισαν! Είναι όνειρο! Είναι η καλύτερη θέση που είχε ποτέ η Κύπρος. Αισθάνομαι νικήτρια! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο φοβερά αισθάνομαι»! Η Κύπρος πήρε βαθμούς από τους τηλεθεατές και των 42 χωρών. Συγκεκριμένα, από τις ψήφους του κοινού, η Ελένη Φουρέιρα πήρε τρία δωδεκάρια (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αρμενία), πέντε δεκάρια (Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Γεωργία, Σερβία) και έξι *αρια (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Π.Γ.Δ.Μ., Πολωνία, Τσεχία). Όλες οι υπόλοιπες χώρες έδωσαν βαθμούς από 1 έως 7.

Η εκκεντρική τραγουδίστρια που μίλησε στις καρδιές των φαν

Η Netta από το Ισραήλ ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Εurovision που κατάφερε από την αρχή να ξεχωρίσει και να κερδίσει τελικά στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού στο Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Το τραγούδι “Toy”, ήταν ένα υπερθέαμα στη σκηνή με ένα ισχυρό φεμινιστικό μήνυμα, εναρμονισμένο στη δυναμική κινημάτων όπως τα #MeToo και #TimesUp. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έσπασε ρεκόρ views στο Youtube, με την Netta να ξεσηκώνει το κοινό μυώντας το στην «τρέλα» της. Η εκκεντρική τραγουδίστρια με το ξεχωριστό μπαλέτο κατάφερε να μιλήσει στις καρδιές των Ευρωπαίων και να φέρει τη μεγάλη νίκη στη χώρα της, το Ισραήλ.

Ποια είναι η Netta

Δεν είναι τυχαίο ότι η Netta έχει μιλήσει πολλές φορές για το bulling που είχε δεχθεί από τα παιδικά της χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα θέλω να πως σε όλους κυνηγήστε τα όνειρά σας, η ζωή είναι σύντομη, τελειώνει σε τρία δευτερόλεπτα, για πιο λόγο να χάσετε χρόνο για να προσποιήστε ότι είστε κάποιος που δεν είστε; Η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα είναι κάτι που μπορεί να φέρει χαρά».

Η Netta Barzilai είναι Ισραηλινή τραγουδίστρια από την πόλη Hod Hasharon και γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου το 1993. Τραγουδάει σε κλαμπ, αλλά και σε γάμους στο Τελ Αβίβ. Η ίδια, έχει δηλώσει πως αν δεν ήταν τραγουδίστρια, θα είχε σπουδάσει ψυχολογία ή νηπιαγωγός. Έχει υπηρετήσει στον στρατό και αποτελεί μέλος του νεανικού κινήματος aNoar HaOved VeHaLomed. H ιδιαίτερη της εμφάνιση, αντανακλά το ξεχωριστό μουσικό της στιλ. Όπως έχει δηλώσει η Netta  έβλεπε το The Next Star για κάποια χρόνια χωρίς όμως να τολμά να πάει στις οντισιόν, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε ότι έχει να μοιραστεί πράγματα με τους ανθρώπους και έκανε το βήμα. Η ταλαντούχος ερμηνεύτρια, πέρασε με επιτυχία τις οντισιόν και έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό της 13ης Φεβρουαρίου 2018 όπου και στέφθηκε νικήτρια.

Στα σχέδια της, είναι δημοσιεύσει δικά της original κομμάτια και ήδη δουλεύει σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση με τον παραγωγό της. Επιθυμεί παράλληλα να συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Σας ευχαριστώ που διαλέξατε τη διαφορετικότητα

Οι λάτρεις της Eurovision έδειξαν την αγάπη τους στη διαφορετικότητα και η Netta τους ευχαρίστησε για αυτό δηλώνοντας: «Είμαι τόσο χαρούμενη. Σας ευχαριστώ που διαλέξατε τη διαφορετικότητα, σας ευχαριστώ που αποδέχεστε τις διαφορές ανάμεσα μας. Αγαπώ τη χώρα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ!».

«Σας ευχαριστώ που με επιλέξατε. Σας ευχαριστώ που επιλέξατε το διαφορετικό. Σας ευχαριστώ που διαλέξατε τολμηρά. Σας αγαπώ. Συνεχίστε το. Κάντε καλό στους γύρω σας. Να είστε καλοί με τον εαυτό σας. Αυτό είναι όλο. Ας ξεκινήσει το πάρτυ!» δήλωσε η νικήτρια στο βίντεο που δημοσιεύει ο λογαριασμός της Eurovision στο twitter.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;