Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleGame of Thrones: Ξημερώματα Δευτέρας η πρεμιέρα του 8ου κύκλου

Game of Thrones: Ξημερώματα Δευτέρας η πρεμιέρα του 8ου κύκλου

|

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Απριλίου, στις 4 το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο από τα έξι επεισόδια του 8ου κύκλου της σειράς που γράφει ιστορία (15 εκατ ευρώ το κάθε επεισόδιο) στην τηλεόραση Game of thrones και που είναι οι ήρωες της σειράς; (video) 

Mε αγωνία περιμένουν το φινάλε της σειράς-φαινόμενο που καθήλωσε εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές τα τελευταία οκτώ χρόνια σε όλο τον πλανήτη. Οι ήρωες του Γουέστερος επιστρέφουν σήμερα στις τηλεοπτικές οθόνες και η πρεμιέρα του 8ου και τελευταίου κύκλου του Game of Thrones αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Η Ντενέρις Ταργκάριεν, δήλωσε ότι τη μέρα που διάβασε το τέλος του “Game of Thrones” περιπλανιόταν επί τρεις ώρες πεζή, προκειμένου να το χωνέψει. Το Πανεπιστήμιο του Μονάχου ανέπτυξε ειδικό αλγόριθμογια να «μαντέψει» ποιοι χαρακτήρες θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέχρι το καταληκτικό επεισόδιο του όγδοου κύκλου. Στα κοινωνικά δίκτυα διακινείται εφαρμογή που επαγγέλλεται ότι μπορεί να στέλνει spoilers για τα έξι τελευταία επεισόδια της σειράς σε όσους μισείτε. Η αρχή του τέλους του τηλεοπτικού έπους του HBO έχει απόψε πρεμιέρα. Και η φρενίτιδα, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι εικασίες για ένα – το λιγότερο αναπάντεχο – φινάλε που θα αφήσει εποχή, τώρα κορυφώνονται… 

«Ο κόσμος είναι μεγάλος και όμορφος. Οι περισσότεροι από μας ζούμε και πεθαίνουμε στον ίδιο τόπο όπου γεννηθήκαμε και ποτέ δε βλέπουμε τον υπόλοιπο. Δε θέλω να είμαι όπως οι περισσότεροι». Με αυτή τη φράση του Όμπεριν Μαρτέλ, του αείμνηστου έκδοτου στις ηδονές Πρίγκιπα του Ντορν η παραγωγή του HBO κήρυξε πριν από λίγες ημέρες ένα ανελέητο κυνήγι αναζήτησης του αντικειμένου-φετίχ για τους ορκισμένους θιασώτες του Game of Thrones δηλαδή τον Σιδερένιο Θρόνο. 

Ο όγδοος κύκλος θα αποτελείται από 6 επεισόδια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επεισοδίων στα 73.  Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τη προβολή της 7ης σαιζόν και παρακάτω ακολουθεί μια γρήγορη επανάληψη σχετικά με την κατάσταση των αγαπημένων σας ηρώων, από τη τελευταία φορά που τους είδαμε να περιπλανώνται στα Βασίλεια.

1) Ο Jon και η Dany κατευθύνονται μετά συνοδείας στο Winterfell

Ο Jon έφυγε από το Winterfell στην αρχή της 7ης season με κατεύθυνση το Dragonstone προκειμένου να συμμαχήσει με τη Dany και να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα δρακόγυαλου που βρίσκονται εκεί.
Το δρακόγυαλο το πήρε. Επίσης δήλωσε υποταγή στη Daenerys, παραιτήθηκε από το τίτλο του ” Βασιλιά του Βορρά” και μαζί της ανεξαρτησίας του βασιλείου του. Πλέον είναι Φύλακας του Βορρά και ερωτευμένος με τη δρακόμανα.
Και η Dany, από πλευράς της, φαίνεται να τρέφει αισθήματα για τον Jon. Eίδε τον Night King και για χάρη του θυσίασε και ένα δρακοπαιδί της, οπότε προς το παρόν βάζει στο πάγο της τη διεκδίκηση του Iron Throne προκειμένου να τον βοηθήσει με το στρατό των απέθαντων.
Η συμμαχία τους μάλιστα σφραγίστηκε και σεξουαλικώς εν πλω για το Winterfell και κρίνοντας από τις φωτογραφίες της 8ης season, φαίνονται ακόμα ερωτευμένοι, αν και διαφαίνονται μερικές δυσκολίες στον ορίζοντα…

2) Η Sansa είναι Lady of Winterfell και δυσαρεστημένη με τον Jon

 Έπειτα από 6 seasons σε ρόλο μαριονέτας, η Sansa απέκτησε επιτέλους κάποια εξουσία και πλέον είναι Αρχόντισσα (και Κυρα?) του Winterfell και δεν είναι πρόθυμη να παραχωρήσει αυτή την εξουσία. Υπήρχε κάποια ένταση μεταξύ εκείνης και της Arya στην 7η season, όταν η αδερφή της επέστρεψε πίσω στο Winterfell, και ενώ φάνηκε να το επιλύουν στο φινάλε της season (the pack survives), αναμφίβολα εντάσεις θα προκύψουν εκ νέου, όταν ο Jon γυρίσει πίσω με τη συνοδεία της Dany.
H Sansa δεν ήταν χαρούμενη όταν έμαθε ότι ο Jon υποτάχθηκε στη Dany και o Littlefinger για 2 seasons της μουρμούραγε να μην εμπιστεύεται τον Jon , ούτε να βασίζεται σ’αυτόν. Αν και ο Littlefinger, πλέον αποτελεί παρελθόν χάρη στη συνεργασία των αδερφών Stark, οι σκέψεις αυτές δεν έχουν φύγει από το μυαλό της. Οι Άρχοντες του Βορρά επίσης θα δυσαρεστηθούν στο άκουσμα ότι ο Βασιλιάς τους παραχώρησε την εξουσία σε μια νότια/ξένη Βασίλισσα,ειδικά όταν έχει αισθήματα για αυτήν. Ίσως τους θυμίσει τα λάθη του Robb….

3) Ο Βran και ο Sam ανακάλυψαν το R+L=J

Mία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες στη σχέση του Jon και της Dany- και του ερωτήματος για το ποιος τελικά θα καθίσει στο Σιδηρούν Θρόνο- είναι η αλήθεια σχετικά με τη καταγωγή του Jon. Χάρη στα οράματα του Βran και στις βραδιές ανάγνωσης του Sam και της Gilly στο Citadel, στο τελευταίο επεισόδιο της 7ης season,αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο είναι παιδί του Rhaegar Targaryen και της Lyanna Stark, αλλά ήταν και επίσημα παντρεμένοι. Αυτό καθιστά τον Jon – του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Aegon Targaryen- νόμιμο διάδοχο του Iron Throne πρώτο σε σειρά, έναντι της Dany. Η αλήθεια θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για τον Jon, τη θέση του στο κόσμο και τη σχέση του με όλους τους χαρακτήρες της σειράς και ειδικότερα με τη Dany, η οποία είναι θεία του εξ αίματος. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση των ηρώων στο άκουσμα της αποκάλυψης.
Μια άλλη δυσκολία είναι ότι η Dany εκτέλεσε με πολύ “καυτό” και βάρβαρο τρόπο τον αδερφό και το πατέρα του Sam, στη τελευταία season. Eίναι πιθανό αυτό να μαθευτεί και ίσως να επηρεάσει την αποδοχή της ως Βασίλισσα στο Βορρά. Επίσης ο Bran ανακάλυψε μια άλλη διάσταση των ικανοτήτων του και αυτό ίσως είναι από τα πιο σημαντικά για την εξέλιξη της πλοκής…

4) O Night King με το στρατό του κατευθύνονται στο Winterfell

Aφήνοντας για λίγο τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις σχετικά με το ποιος θα καθίσει στο Σιδηρούν Θρόνο, θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο Night King και ο στρατός του, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου Παγο-Δράκου, δηλ. της zombie εκδοχής του μέχρι πρότινος  Viserion, κατευθύνονται στο Winterfell. Τελευταία φορά τους είδαμε να καταστρέφουν το τείχος στο Eastwatch-by-the-Sea,ανοίγοντας το δρόμο για το Winterfell.
Γνωρίζουμε ότι η μάχη του Winterfell θα συμβεί στο 3ο επεισόδιο, οπότε έχουμε 2 επεισόδια μέχρι ο Night King και το παρεάκι του συναντηθούν στη περιοχή των Starks.Τι θα κάνουν μέχρι τότε? Μήπως κάποια επίθεση στο Castle Black?

5) O Tormund και ο Beric πιθανώς είναι στο Castle Black

Οι Tormund και Beric βρίσκονταν στο Eastwatch-by-the-Sea όταν ο Night King το γκρέμισε. Αφού βρίσκονταν στη κορυφή του τείχους, πιθανώς ακολούθησαν τη πορεία της πτώσης και βρέθηκαν στο Castle Black. Στο trailer της 8ης season τους είδαμε με τον Dolorous Edd, οπότε έχει κάποια λογική να βρίσκονται όλοι μαζί εκεί και πολύ πιθανόν να προειδοποιήσουν τον Edd για την επιδρομή του Night King.Τι πιθανότητες υπάρχουν άραγε να επιζήσουν της επίθεσης?

6) Ο Jaimie επίσης κατευθύνεται στο Winterfell

Στο φινάλε της 7ης season o Tyrion διαπραγματεύθηκε με τη Cersei, πείθοντάς την να συμμαχήσει με τον Jon και τη Dany και να στείλει το στρατό των Lannisters στο Βορρά για να πολεμήσει το Night King.Φυσικά, είπε ψέμματα και ο στρατός της δεν κατευθύνεται προς το Winterfell όπως περιμένουν οι Stargaryen. Όμως ο Jaimie είναι καθ’ οδόν, μετά από μια αξιομνημόνευτη συνάντηση με τη Brienne, η οποία του είπε “Fuck royalty” και μετά από μια συζήτηση με την αδερφή του, όπου κατάλαβε έντρομος ότι είναι αποφασισμένη να αθετήσει την υπόσχεσή της.

Αυτό δε σημαίνει ότι τον περιμένει θερμή υποδοχή στο Winterfell,μιας που τη τελευταία φορά που ήταν εκεί σακάτεψε τον Bran. Βέβαια, εκεί τώρα βρίσκονται η Brienne, o Τyrion και ο Night King έρχεται. Οπότε, φαίνεται ότι οι ήρωες μας στα 2 πρώτα επεισόδια θα επιλύσουν τις διαφορές τους ώστε να συνεργαστούν για τη μεγάλη μάχη.

7) Η Cersei είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την εξουσία στο King’s Landing.

Η Cersei ελπίζει ο Night King, o Jon και η Dany να αλληλοσκοτωθούν μεταξύ τους, προκειμένου να μην τους αντιμετωπίσει η ίδια. Στο ενδιάμεσο παραμένει στο King’s Landing και είναι αποφασισμένη να παλέψει για αυτό. Έχει αναθέσει στον Euron να μαζέψει τη Golden Company από το Essos και στο trailer της 8ης season τους είδαμε να κατευθύνονται στο Westeros. Mένει να δούμε τι θα συμβεί, όταν φτάσουν εκεί. Επίσης η Cersei είναι έγκυος στο παιδί του Jaimie, αν και κάποιοι θεατές πιστεύουν ότι ψεύδεται.

8) Οι Cersei και Euron κρατούν φυλακισμένη τη Yara και ο Theon πάει να τη σώσει.

Στο τέλος της 7ης season είδαμε τον Theon να συνεργάζεται με τους εναπομείνατες συντοπίτες του Άρχοντες,προσκείμενους στη Yara, προκειμένου να απελευθερώσουν την αδερφή του, η οποία αιχμαλωτίστηκε από τον θείο τους,Euron. ο οποίος με τη σειρά του τη παρέδωσε στη Cersei. Mακάρι η διάσωση να ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν τη μάχη του Winterfell και να δούμε αν τα αδέρφια Greyjoy θα φτάσουν έγκαιρα, ώστε να συμπολεμήσουν με τους Starks.

9) H Melissandre ,αν και εξορισμένη από το Βορρά, μάλλον θα κατευθυνθεί προς τα εκεί

Η Melissandre κατευθύνθηκε προς το Volantis, αφού έπεισε τη Dany να συναντήσει τον Jon “ενώνοντας τη φωτιά με τον πάγο”.Αλλά πρώτα, υποσχέθηκε στο Varys ότι θα γυρίσει στο Westeros και “θα πεθάνει σε αυτό το παράξενο μέρος”. Αφιέρωσε όλη της τη ζωή βοηθώντας τη πλευρά του φωτός και στην επικείμενη μάχη μεταξύ φωτός και σκότους θέλει να βρίσκεται εκεί. Αλλά αν εμφανιστεί στο Boρρά, ίσως και να μην προλάβει να δει τη μάχη, καθώς ο Davos και ο Jon ορκίστηκαν να την σκοτώσουν, αν την ξαναδούν εκεί, όταν έμαθαν ότι θυσίασε τη Shireen.

10) O Gendry βρίσκεται….κάπου στο Βορρά.

Στο τέλος της 7ης season χάσαμε τα ίχνη του,απ’o τη στιγμή που έφτασε στο τείχος, ζητώντας βοήθεια. Από το trailer της 8ης season συμπεραίνουμε ότι και αυτός θα βρίσκεται στο Winterfell, βοηθώντας στη κατασκευή όπλων από δρακόγυαλο (Eπανένωση με Arya μήπως?????). Βασικά, όλοι εκτός από τους Cersei, Qyburn, το Βουνό, τους Greyjoys και τη Golden Company φαίνεται να συγκεντρώνονται στο Winterfell για την επική μάχη της 8ης season


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Πάρος: Αποκτά σύνδεση με το Ρέθυμνο (!!!)

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάρου – Ρεθύμνου από 15 Απριλίου

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: Μπήκε κι επίσημα στην ψηφιακή εποχή

Παράδοση «Ψηφιακού Ενοριακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας - Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος

Αligenis Milos: Δυνατές συμμετοχές με τη παρουσία Ezgi Oz και Anna McCauley

Δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών στο χώρο των συνθέτων αγωνισμάτων στίβου, δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό Aligenis Milos meeting

ΑΟ Θήρας: Συνέτριψε την ΑΕΚ, πάει Πειραιά κόντρα στον Ολυμπιακό για να κρατήσει τη 3η θέση

Ο ΑΟ Θήρας έδειξε αντανακλαστικά, διέλυσε την ΑΕΚ και κρατάει την 3η θέση στα χέρια του - Τι έγινε στην προτελευταία αγωνιστική της Volley league Γυναικών

Βία – Παρενόχληση: Τα περισσότερα περιστατικά σε Εμπόρια, Ξενοδοχεία και Εστίαση

Σε Εμπόριο, Ξενοδοχεία και Εστίαση τα Περισσότερα Καταγγελλόμενα Περιστατικά Βίας και Παρενόχλησης στην Εργασία

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air