Η Beyoncé λικνίζεται μπροστά από την Αφροδίτη της Μήλου (video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει το νέο βίντεο της Beyonce και του JayΖ το οποίο κινηματογραφήθηκε εξολοκλήρου μέσα στο Λούβρο, στο Παρίσι, με τα πλάνα να αποκαλύπτουν πως το διάσημο ζευγάρι είχε στη διάθεσή του το άδειο μουσείο για να κάνει γυρίσματα. Η Beyonce και οι χορευτές της εμφανίζονται μπροστά από παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης όπως η Μόνα Λίζα, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου.

Κυκλοφόρησε το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προαναγγελία ή διαφήμιση, το νέο άλμπουμ του ζευγαριού με εννιά τραγούδια, κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας τους στο Λονδίνο για την περιοδεία «On the Run II».  Την ώρα της συναυλίας τους, λοιπόν, εμφανίστηκε το μήνυμα «Album Out Now» στη γιγάντια οθόνη, με αρκετή τελετουργική εσάνς. Στο βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησε για το νέο τους τραγούδι «Apes**t», το οποίο υπογράφουν ως «The Carters», η Beyonce και ο Jay-Z, βρίσκονται μέσα στο μουσείο του Λούβρου και χορεύουν μπροστά από δημοφιλή και ανυπολόγιστης αξίας εκθέματα, όπως είναι η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Μόνα Λίζα. Και μέσα σε 40 ώρες έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομύρια views

Το εντυπωσιακό βίντεο έλαβε σε γενικές γραμμές θετικές κριτικές, αλλά αντιμετωπίστηκε και με σκεπτικισμό. Αρκετοί αμφισβητούν την αισθητική του στο πλαίσιο εκμετάλλευσης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ κάποιοι θεωρούν πως μια σταρ τόσο μεγάλου βεληνεκούς μπορεί να προσφέρει σημαντική προβολή στο μουσείο.  Ενοχλημένοι ήταν κάποιοι με το γεγονός πως το Λούβρο φέρεται να έκλεισε για το κοινό προκειμένου να γίνουν γυρίσματα, αν και δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το deal και το πώς έγινε η παραγωγή.

Η διοίκηση του Λούβρου εξήγησε πάντως ότι φιλοξένησε το γύρισμα επειδή το ζευγάρι είναι πιστό στο μουσείο. «Οι Beyoncé και Jay Z έχουν έρθει να επισκεφθούν το Λούβρο τέσσερις φορές τα τελευταία δέκα χρόνια», λέει η διοίκηση η οποία φέρεται να θεωρεί σημαντική την προβολή του Λούβρου μέσα από τέτοια δημοσιότητα. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής τους τον Μάιο, μας πρότειναν αυτή την ιδέα. Οι προθεσμίες ήταν πολύ σύντομες, αλλά μας έπεισαν γρήγορα, επειδή η σύνοψη για το βίντεο έδειξε μια πραγματική αφοσίωση στο μουσείο και τα έργα που είχαν επισημάνει πως ήθελαν», αναφέρει η διοίκηση.

 Ωστόσο κάποιες γαλλικές εφημερίδες σήμερα φιλοξενούν δημοσιεύματα τα οποία αφήνουν να εννοηθεί πως δεν είδαν με πολύ θετικό μάτι την απόφαση του Λούβρου. Αυτό που δεν είναι γνωστό και δεν έχει απαντηθεί είναι το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, μιας και θεωρείται αδύνατον να έχει γίνει δωρεάν παροχή από το Λούβρο. Σημειώνεται πως η άδεια για γυρίσματα στο μουσείο θεωρείται κάτι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και κάτι τέτοιο δεν γίνεται πάνω από μια ή το πολύ δυο φορές το χρόνο. Ακόμη πιο σπάνιο είναι να ζητηθεί να είναι άδειοι οι χώροι όλου του μουσείου.

Με πληροφορίες από το Lifo.gr