Κι όμως ο Λευτέρης Ελευθερίου δεν μιλάει για τη ...Νάξο

Όταν ακούς Λευτέρης Ελευθερίου, στο μυαλό σου έρχονται οι λέξεις «ταλέντο», «γέλιο», «μιμήσεις».. Όταν συναναστρέφεσαι μαζί του, βλέπεις ότι ο Λευτέρης έχει όλα τα παραπάνω στον υπέρτατο βαθμό, την ίδια στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι κρύβει πολλά περισσότερα. Καλοσυνάτος, ευγενικός και ξεκάθαρος στα λόγια του, ο ηθοποιός μιλά για τις αλλαγές που φέρνει στην τηλεοπτική πραγματικότητα το «Survivor», για την αναγνωρισιμότητα – έκθεση που δέχτηκε αλλά και για την Επιθεώρηση, σαν θεατρικό είδος.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου (Koolnews.gr)

Ολοκληρώνετε, σε λίγο καιρό, τη δεύτερη σεζόν του «Daddy Cool», τι γεύση σας έχει αφήσει αυτή η τηλεοπτική σας εμπειρία;

 «Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με ανθρώπους που εκτιμάς και τους θεωρείς στο χώρο τους αυθεντίες και σημαντικά ταλέντα. Το να συνεργάζομαι, λοιπόν, με τον Θανάση Τσαλταμπάση, τη Βασιλική Τρουφάκου αλλά και την Ιωάννα Πηλιχού, μου δημιουργεί τεράστια χαρά».

Θα συνεχίσετε και για τρίτη χρονιά τη σειρά, έχετε ενημέρωση;

 «Ιδέα δεν έχω, δεν ξέρω. Μετά το Survivor θα πρέπει να επανακαθοριστούν πολλά πράγματα στην ελληνική τηλεόραση. Είναι ένα πρότζεκτ που πάει πολύ καλά και σίγουρα οι ιθύνοντες των σταθμών θα πρέπει να βρουν τρόπους να το χτυπήσουν, θα πρέπει να κοιτάξουν τις στρατηγικές τους. Οπότε, η πρώτη σκέψη του καναλιού δεν θα είναι το Daddy Cool, δεν είμαι αφελής. Το ότι πήγε καλά, είναι σημαντικό αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει». 

Το Survivor το παρακολουθείτε;

 «Δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα, δεν προλαβαίνω λόγω προγράμματος. Νομίζω, πάντως, ότι το θέμα της παρέας το κυνηγά πολύ ο κόσμος. Η παραγωγή έφτιαξε δύο παρέες που έγιναν  αγαπητές και όλο αυτό πάει εξαιρετικά.  Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έτσι είναι ο χώρος της τηλεόρασης, κάτι πάει καλά, κάτι δεν πάει, κάτι κάνει θραύση. Το Survivor ανήκει στην τελευταία κατηγορία».

Ξαφνιάζεστε με το πόσο φανατίζεται ο κόσμος;

 «Νομίζω συμβαίνει ό,τι γινόταν στο Big Brother. Η τηλεόραση βασίζεται στον εντυπωσιασμό, υπάρχουν πράγματα για να καθηλώσεις τον τηλεθεατή. Το Survivor καταφέρνει και αυτό και μπράβο του».

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρείτε ότι η ελληνική τηλεόραση θα επιστρέψει στην εποχή των ριάλιτι;

 «Δεν ξέρω, αυτά τα ξέρουν οι καναλάρχες. Ίσως, για τα επόμενα χρόνια, θα υπάρξει έξαρση. Και αυτό θα επηρεάσει και τους ηθοποιούς, αφού οι ιθύνοντες θα τους ζητούν να συμμετέχουν».

Εσείς, θα λαμβάνατε μέρος;

 «Για έναν ηθοποιό, δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο. Αν, όμως, έχει ξεχαστεί, θα μπορούσε να λάβει πάλι δημοσιότητα, να τον θυμηθεί ο κόσμος. Εγώ, στη φάση που είμαι τώρα, δεν θα πήγαινα. Με έχει πάει στρωτά η δουλειά μου και δεν θα συμμετείχα κάπου μόνο για την τηλεθέαση».

Αφήσατε το στίγμα σας σε ένα σόου, στο «Your Face Sounds Familiar», που επέστρεψε πριν λίγες ημέρες. Μετανιώσατε τη συμμετοχή σας;

 «Αυτές οι συμμετοχές έχουν τα πολύ καλά και τα πολύ κακά τους. Καλώς ή κακώς, η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη, σου δίνει μία παραπάνω έκθεση. Σίγουρα, δεν το μετανιώνω, αλλά θα ήθελα να διαχειριστώ διαφορετικά το κομμάτι της έκθεσης, τότε δεν το έκανα με το σωστό τρόπο. Να τονίσω, φυσικά, ότι εμένα αυτό το παιχνίδι με βοήθησε πολύ». 

Νιώσατε, δηλαδή, ότι χάσατε το στόχο σας, λόγω της δημοσιότητας;

 «Όχι, σε καμία περίπτωση! Απλά, θα έπρεπε να διαχειριστώ καλύτερα το πότε και που θα εμφανιστώ. Δεν είχα μέτρο κι αυτό δεν ήταν καλό».

Σε επιθεώρηση θα συμμετείχατε;

 «Αν με κάλυπτε σαν περιβάλλον, ναι. Με εκφράζει η πολιτική επιθεώρηση, άλλωστε, και στο παρελθόν έχω κάνει. Πρέπει, όμως, να γίνονται με ηθοποιούς της νέας γενιάς, που μπορούν να διώξουν τη χροιά που έχει βαρύνει μέχρι τώρα την επιθεώρηση».

Δεν ξέρω αν είναι λάθος ή σωστό, αλλά η επιθεώρηση έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με τον Μάρκο Σεφερλή.

 «Ηθοποιοί όπως ο Μάρκος, ο Στάθης Ψάλτης, ο Σωτήρης Μουστάκας έχουν χρωματίσει την έννοια της επιθεώρησης, αλλά δεν ξέρω αν έχουν ταυτιστεί. Υπηρετούσαν όλοι αυτοί για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο είδος. Αν με ρωτάς, η επιθεώρηση έχει ταυτιστεί με την πολιτική απαξίωση, αυτό για μένα είναι το σωστό».

Σατιρική εκπομπή θα κάνατε;

 «Ναι, θα μου άρεσε, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις σημασία έχει η καλή ιδέα, η παρέα. Πιστεύω στις δυνάμεις μου, στο ταλέντο μου, αλλά πρέπει να φτιαχτεί ένα ωραίο σύνολο. Ένας κούκος μόνος του… δεν φέρνει το ωραίο αποτέλεσμα».