Κώστας Δόξας: Αποθεώνει τη Νάξο "έγινα θαυμαστής της αρχικά και τώρα την αγαπώ"

Ο Κώστας Δόξας βρέθηκε στην Νάξο πριν από μερικές ημέρες (16/07) για να τραγουδήσει σε γνωστό club της Χώρας… Δεν ήταν η πρώτη φορά. Και όπως καταλάβαμε δεν θα είναι και η τελευταία. Πρώτη όμως ήταν η εγκάρδια συνέντευξη που έδωσε για το νησί που τόσο αγαπά, στον Aegean Voice 107.5, «Η Φωνή του Αιγαίου» δηλώνοντας ότι όνειρό του είναι η Νάξος να γίνει ο τόπος κατοικίας του «Εγώ θα πεθάνω σε αυτό το νησί» είπε, και μας συγκίνησε πολύ!

Της Ελένης Μουστάκη

Οι ρίζες του δεν έχουν καμία σχέση με την Νάξο. Πως ξεκινά όμως η πρώτη του επαφή με το νησί μας, το οποίο λατρευει; Η φιλία του με τον Λευτέρη Ελευθερίου κατά τη συμμετοχή τους στο Your Face Sounds Familiar τον έφερε για πρώτη φορά στο νησί, από τότε μαγεύτηκε..  Στη συνέχεια η μοίρα τον έφερε να συνεργαστεί με τον δικό μας Γιάννη Παπαδάκο τον σκηνοθέτη των επιτυχιών, όπου του πρότεινε να γυρίσουν το βιντεοκλιπ του πιο επιτυχημένου του hit «Δηλώνω θαυμαστής σου» στα σοκάκια (και όχι μόνο αφού τον είδαμε έως και σε σκάφος να κάνει βόλτα μεσοπέλαγα) της Χώρας. Και κόλλησε. Και όχι μόνο, αλλά αισθάνεται Ναξιώτης και δεν το κρύβει. Απλά χαμογελάει αυθόρμητα και δεν μπορείς να πεις ότι σου λέει …ψέματα ή απλά το λέει για …δημόσιες σχέσεις!

Τι του αρέσει όμως τόσο στο νησί μας, ώστε να έχει αρχίσει εργασίες για να χτίσει το σπίτι του εδώ; Η απάντηση που δίνει είναι απλή: «Όταν πατώ το πόδι μου στην Νάξο νιώθω απλά ευτυχισμένος, μου ταιριάζει ο κόσμος, ο κόσμος έχει πλάκα εδώ. Μου ταιριάζει η ποιότητα του νησιού και η ηρεμία του. Έχει τρομακτική διαφορά απο άλλα νησιά, όπως η Μύκονος παράδειγματος χάρη, η Νάξος μου κάνει καλό στην ψυχή μου, είναι ωραίο που διαφέρει, που ξεχωρίζει, που δεν έχει γίνει Μύκονος, που αργεί η ανάπτυξη και το θηρίο ακόμα κοιμάται».

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι και βίντεοκλιπ το “DIVA” στο οποίο πρωταγωνιστεί μια κούκλα (!!!), η οποία μάλιστα κόστισε πολύ ακριβά για να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο με πραγματική γυναίκα, θίγοντας το εύπεπτο της εποχής και τη σημασία που δίνουμε στην εξωτερική εμφανιση και οχι στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Είναι άλλωστε αυτό που θέλει να περάσει και ο ίδιος ως προσωπικό μήνυμα στους ανθρώπους που τον ακολουθούν «να διαβάζετε και δεύτερη φορά αυτά που λέμε»..

Το φετινό καλοκαίρι συνεχίζει τη περιοδεία του με πολλούς σταθμούς, όπως την Πάρο, ή τη Μύκονο και φυσικά τον περιμένουμε να ξαναέρθει, γιατί όπως είπε «Συνέχεια έρχομαι στην Νάξο την αγαπώ!. Και θέλω να μείνω εδώ για πάντα εάν είναι δυνατόν. Είναι το σπίτι μου».  Αυτό που μας χάλασε λίγο; Το ότι είναι Ολυμπιακός και η καρδιά του είναι στο Καραϊσκάκη. Αλλά, είναι τυχερός και σ’ αυτό. Η Νάξος έχει καρδιά πρωταθλητή, έχει καρδιά των φίλων του Ολυμπιακού…

Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε στους Νικόδημο Λιανό και Ελένη Μουστάκη…