Κυκλάδες: Έκοψε τη πίτα της η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου πλησίον της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα.

Αρκετά ήταν τα μέλη της ΕΚΥΤ που παρευρέθησαν, αλλά και άλλοι Κυκλαδίτες και φίλοι των Κυκλάδων. Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς: π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, ο π. Ιωάννης Αγγελιδάκης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου (και απεύθυναν εκ μέρους των ευχές) και ο π. Γεώργιος Καλαμάρης.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος της ΕΚΥΤ κ. Γεράσιμος-Θεόδωρος Μαγκανιώτης.

Παρέστησαν ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, οι πολιτευτές κ. Γιάννης Βλασερός, κ. Σοφία Θεολογίτου, ο δήμαρχος Σερίφου κ. Αντωνάκης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. Δημήτριος Κορρές, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) κ. Πασχάλης Συρίγος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων κ. Μανώλης Καλαϊτζής, ο πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων κ. Μανώλης Σαρρής, η πρόεδρος της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου, άλλα μέλη Ναξιακών και λοιπών Κυκλαδικών Συλλόγων, παλαιοί πρόεδροι της ΕΚΥΤ και λοιπά μέλη της δημοσιογραφικής αυτής οικογένειας των Κυκλάδων και μέσα σε όμορφη φιλική ατμόσφαιρα, αντάλλαξαν ευχές, συζήτησαν και χάρηκαν με την ωραία αυτή εκδήλωση.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την προσωπική ιστοσελίδα στα social media του καθηγητή κου Ιωάννη Λογαρά