Κυκλάδες: Τι έκανε ο Tom Hanks στο Δεσποτικό;

Tom Hanks

Στο Δεσποτικό - ένα βήμα από τη Πάρο - έφτασε ένα ζεστό πρωινό του Ιουνίου ο γνωστός αμερικανός ηθοποιός (με ελληνικό διαβατήριο) Tom Hanks  με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό τουRita Wilson. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκε τον χώρο.

«Χρόνια πριν είχε έρθει και βοήθησε στην ανασκαφή για δύο εβδομάδες, ως μέλος της ομάδας. Ηταν λίγο πριν από τα γυρίσματα της ταινίας «Κώδικας Ντα Βίντσι» (2006) βασισμένης στο βιβλίο του Νταν Μπράουν. Ο πρωταγωνιστής - αλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι και ...γείτονας καθότι το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού βρίσκεται στην Αντίπαρο όπου διατηρεί εδώ και χρόνια σπίτι - ήθελε να βιώσει την εμπειρία της ανασκαφής και τα συναισθήματα του αρχαιολόγου που ερευνά.

Μάλιστα, γνώριζε από αγροτικές εργασίες, ήξερε πώς να σκάψει», λέει στην «Κ» ο Γιάννος Κουράγιος. Ο Αμερικανός ηθοποιός φωτογραφήθηκε με φοιτητές και επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Στη φετινή επίσκεψή του στο Δεσποτικό που εντυπωσιάζει με τα ευρήματά του -  ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, είδε τις τέσσερις δεξαμενές, ενδιαφέρθηκε να μάθει για το υδρευτικό σύστημα του ιερού και όσα του είπαν οι αρχαιολόγοι για τα νέα ευρήματα.

«Επιπλέον εντυπωσιάστηκε με την ταχύτητα των αναστηλωτικών εργασιών, στον ναό και στο εστιατόριο του Ιερού του Απόλλωνα. Την εικόνα που παρουσιάζει υψωμένο μέρος του μνημείου».

Επικοινωνιακός καθώς είναι ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, (βραβευμένος με Οσκαρ)  φωτογραφήθηκε με τους φοιτητές και τους εργαζομένους της ανασκαφής και δεν αρνήθηκε αναμνηστικές λήψεις σε επισκέπτες που έφταναν στο Δεσποτικό με το καΐκι. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα kathimerini.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News