Λ. Βαζαίος "εάν δεν έπινα δεν μπορούσα το πρωί να περπατήσω"

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Λευτέρης Βαζαίος, ένας από τους τραγουδιστές που έδωσε ένα ξεχωριστό νόημα στο νησιωτικό τραγούδι την περασμένη δεκαετία, έδωσε μεγάλη μάχη για την επιστροφή… Πάλεψε με τους δαίμονές του, μπήκε και βγήκε από το νοσοκομείο και τις τελευταίες εβδομάδες δηλώνει νικητής..

Σήμερα, βρέθηκε στην εκπομπή της Αννίτα Πάνια, όπου συγκλόνισε με την αλήθεια του όσον αφορά τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.. «Έκανα χρήση ουσιών για αρκετά χρόνια. Καταφέρνω και τις κόβω μόνος μου με πολύ κόπο και καταφεύγω στο αλκοόλ. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι αν δεν έπινα την ποσότητα που έπρεπε. Έπινα δυο μεγάλα μπουκάλια ούζο την ημέρα».

Για τη νοσηλεία του δήλωσε πως οφείλεται σε πτώση του και χτύπημα στον ώμο.

"Το πρόβλημα είναι σε εμάς και μπορείς να το αντιμετωπίσεις", είπε ο γνωστός τραγουδιστής. "Μάγκας δεν είναι αυτός που το αρχίζει αλλά αυτός που το σταματάει. Τώρα ξαναπαίρνω τις δυνάμεις μου και προχωράω. Τώρα δε μου λείπει, νοιώθω καλύτερα από ότι ήμουν πριν με την αποχή. Να μας ακούσουν όσοι θέλουν βοήθεια και να μιλήσουν για αυτό τώρα. Μέσα μου το ήξερα αλλά όταν μου το έλεγαν απαντούσα, 'όχι κάνεις λάθος'. Μετά κατάλαβα πως δεν μπορούσα να περπατήσω το πρωί αν δεν έπινα πρώτα".

Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Βαζαίος είχε μιλήσει και στην εφημερίδα «Espresso» και δη τη δημοσιογράφο Κλάρα Ασημακοπούλου….

Τι είπε;   «Έχασα τις αισθήσεις μου κι έπεσα, με αποτέλεσμα να σπάσω τον ώμο μου» εξηγεί και συνεχίζει διαψεύδοντας τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για σοβαρά προβλήματα υγείας. «Όσοι έγραψαν σαχλαμάρες για την υγεία μου δεν με πήραν τηλέφωνο να ενημερωθούν! Τώρα είμαι καλά, όμως το ατύχημα αυτό στάθηκε η αφορμή για να κόψω το αλκοόλ!»

Ο Αμοργιανός καλλιτέχνης δεν διστάζει να παραδεχτεί πως συμβουλεύεται ειδικό προκειμένου να τον βοηθήσει στον δύσκολο δρόμο της απεξάρτησης. «Πηγαίνω σε ψυχολόγο τους τελευταίους μήνες, γιατί το να κόψεις το αλκοόλ είναι δυσκολότερο από το να κόψεις άλλες ουσίες» μας λέει. Η κουβέντα μας πηγαίνει και στην περίοδο εκείνη που η εικόνα της ζωής και της δουλειάς του ήταν «θολή» από τα ναρκωτικά

 «Όλα αυτά τα θυμάμαι και δεν τα θυμάμαι… Ξεκίνησα με το αλκοόλ λίγο αφότου μπήκα στη νύχτα και στο τραγούδι. Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο που δουλεύει νύχτα να μείνει μακριά από αυτά. Τα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα πρέπει να προσέχουν! Μετά το αλκοόλ ήρθαν και τα υπόλοιπα… Ωστόσο, έχω κόψει εντελώς τα ναρκωτικά εδώ και δέκα χρόνια!» αποκαλύπτει και εξηγεί πώς τα κατάφερε να βγει νικητής: «Μόνος μου τα έκοψα! Με τη δύναμη της ψυχής μου! Δεν μπήκα σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης».

Αναφερόμενος στο παρελθόν, μιλά και για τη σχέση που έχει σήμερα με τον πάλαι ποτέ φίλο και συνεργάτη του Ματθαίο Γιαννούλη. «Δεν μιλάμε, αλλά δεν του κρατώ κακία! Δεν είμαι αρνητικός να συνεργαστούμε πάλι, όμως δεν έχω σκεφτεί να τον προσεγγίσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News