Μύκονος: Στα μαύρα το νησί, "έφυγε" ο Μάκης Ζουγανέλης

Η Μύκονος στα μαύρα... Η Μύκονος, έχασε το κέφι της.. Το χαμόγελό της.. Την διάυεσή της για να βγει, να διασκεδάσει.. Ο λόγος; Ο Μάκης Ζουγανέλης, ο άνθρωπος που την δεκαετία του 60 έβαλε τις βάσεις, ώστε το νησί των Κυκλάδων να ενταχθεί το διεθνές jet set με την δημιουργεία του μπαρ Remezzo, δεν μένει πια ανάμεσά μας.. 

Στο παλιό λιμάνι της χώρας της Μυκόνου, το 1967, φτιάχτηκε το στέκι που αποτέλεσε για τις επόμενες δεκαετίες τον πιο δημοφιλή προορισμό όλων εκείνων που επισκέπτονταν το νησί.  Καλλιτέχνες επιχειρηματίες, προσωπικότητες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ανάμεσά τους η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Όντρεϊ Χέμπορν, ο Πολ Νιούμαν, ο Γιουλ Μπρίνερ, η Σοράγια, ο Ζακ Λανγκ, ο Σταύρος Νιάρχος, ο Βασίλης Γουλανδρής και ο Δημήτρης Χορν έζησαν τα πάρτι που άφησαν εποχή. Σαμπάνια να ρέει άφθονη,  χλιδή και γλέντι κρατούσε μέχρι το πρωί.

Ο Μάκης Ζουγανέλης, που τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις στο νησί, προτιμούσε να ζει χαλαρά και να μοιράζεται τον χρόνο του μόνο με λίγους καλούς φίλους του στον Άγιο Στέφανο. Ο Μάκης Ζουγανέλης άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα όπου ζούσε τον τελευταίο καιρό μακριά από το νησί που τόσο αγάπησε.

Μεγάλο πλήγμα στη ζωή του υπήρξε ο χαμός του αδελφού του, Μίμη, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2010 μέσα στο σπίτι του. Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News