Naxathlon 2018: Και οι Ελευθερίου - Κωνσταντόπουλος παρόντες αν και με την "Οπισθεν"

Για τον Λευτέρη Ελευθερίου η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα απαιτητική αλλά του πρόσφερε μοναδικές συγκινήσεις. Όπως η παρουσία του στο Ηρώδειο και στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης «Η θυσία του Αβραάμ» του Βιτσέντζου Κορνάρου… Με αξιοσημείωτες ερμηνείες από τους Νικήτα Τσακίρογλου ως Αβραάμ και της Δέσποινας Μπεμπεδέλη ως Σάρρα. Και με τον Λευτέρη Ελευθερίου, τον δικό μας «Λευτέρη» να αποδίδει στα ιταλικά και δη στο πρωτότυπο το έργο του Γκρόττο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Και βέβαια η παρουσία του θρυλικού λυράρη και ερμηνευτή της Κρήτης Ψαραντώνη ήταν επιβεβλημένη, ενώ τους βυζαντινούς ύμνους απέδωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός ως ποιητής με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας ΤΕΤΤΙΞ υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη Γιώργου Ναούμ.

Όμως, υπάρχει και συνέχεια, ο Λευτέρης Ελευθερίου με τον «κολλητό» του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο βρέθηκαν χθες στη Θήβα στα πλαίσια της παράστασης «Με την Οπισθεν» και σήμερα είναι καθοδόν για τη Νάξο.. Κι αυτό γιατί αύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα πάρουν μέρος στο 11ο Naxathlon 2018… Όχι, δεν θα τρέξουν. Απλά θα κλείσουν το δρώμενο με την δική τους παράσταση και στα πλαίσια που γίνονται για συνολική αναβάθμιση του θεσμού από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (βλ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ)…

Μέσα σε όλα όμως βρήκαν χρόνο να μεταβούν στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησαν για το ταξίδι της μουσικής παράστασης «Με την Όπισθεν» από την Αθήνα στη Νάξο, αποκλειστικά για το Naxathlon. Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού  «Με το ιδιαίτερο και πληθωρικό χιούμορ τους ξανασυστήνουν πρόσωπα και μουσικές του χθες και του σήμερα, διηγούνται, σχολιάζουν, σατιρίζουν και αυτοσαρκάζονται, ρίχνοντας την αυλαία με τον καλύτερο τρόπο σ’ ένα διήμερο αθλητικών δραστηριοτήτων στο νησί της Νάξου.

Οι δύο καλλιτέχνες στη συνέντευξή τους στην εκπομπή του Βαγγέλη Νερατζιά και του Μάνου Σπανόπουλου, «Η καλή μπάλα από το πρωί φαίνεται», εξέφρασαν τη χαρά τους να βοηθήσουν στην καθιερωμένη αθλητική γιορτή του νησιού το Naxathlon, όπου οι μικροί «ήρωες» της Νάξου συναντούν σπουδαίους αθλητές.

 «Εμείς εκεί κάνουμε μια παρουσίαση την Κυριακή που τελειώνει το τρίαθλο για να στηρίξουμε τη διοργάνωση. Καημός του νησιού είναι ο Αθλητισμός. Βοηθάει πάρα πολύ το Naxathlon στο να βγει προς τα έξω και ο κόσμος να επενδύσει οικονομικά στον Αθλητισμό του νησιού, γιατί μια από τις μεγάλες πληγές είναι ότι οι σύλλογοι δυσκολεύονται πολύ να βρουν χρήματα», τόνισε ο Ελευθερίου.

Το Naxathlon, προερχόμενο από τις λέξεις «Νάξος» και «άθλος», μπαίνει δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του και στόχος είναι να μετατρέψει τη Νάξο σε επίκεντρο του Αθλητισμού.

Ένα από τα μακροβιότερα τρίαθλα (κολύμπι, τρέξιμο, ποδήλατο) στην Ελλάδα, δίνει τη τη δυνατότητα σε εκατοντάδες αθλητές όχι απλά να αγωνιστούν, αλλά και να γνωρίσουν ένα νησί μέσα από μοναδικές διαδρομές.

Έτσι με τη σειρά τους, ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος έρχονται «Με την όπισθεν» στην Νάξο, να ψυχαγωγήσουν με στυλ… ροκ και ρέγκε, να προσφέρουν γέλιο και με το χιούμορ τους να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το 11ο Naxathlon που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου».