Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleNaxathlon 2018: Και οι Ελευθερίου - Κωνσταντόπουλος παρόντες αν και με την...

Naxathlon 2018: Και οι Ελευθερίου – Κωνσταντόπουλος παρόντες αν και με την “Οπισθεν”

|

Μουσικό χαρακτήρα θα αποκτήσει το 11ο Naxathlon 2018 λόγω της παρουσίας των Λευτέρη Ελευθερίου και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, οι οποίοι έρχονται την Κυριακή το μεσημέρι «Με την όπισθεν» στο κορυφαίο αθλητικό δρώμενο της Νάξου.  

Για τον Λευτέρη Ελευθερίου η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα απαιτητική αλλά του πρόσφερε μοναδικές συγκινήσεις. Όπως η παρουσία του στο Ηρώδειο και στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης «Η θυσία του Αβραάμ» του Βιτσέντζου Κορνάρου… Με αξιοσημείωτες ερμηνείες από τους Νικήτα Τσακίρογλου ως Αβραάμ και της Δέσποινας Μπεμπεδέλη ως Σάρρα. Και με τον Λευτέρη Ελευθερίου, τον δικό μας «Λευτέρη» να αποδίδει στα ιταλικά και δη στο πρωτότυπο το έργο του Γκρόττο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Και βέβαια η παρουσία του θρυλικού λυράρη και ερμηνευτή της Κρήτης Ψαραντώνη ήταν επιβεβλημένη, ενώ τους βυζαντινούς ύμνους απέδωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός ως ποιητής με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας ΤΕΤΤΙΞ υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη Γιώργου Ναούμ.

Όμως, υπάρχει και συνέχεια, ο Λευτέρης Ελευθερίου με τον «κολλητό» του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο βρέθηκαν χθες στη Θήβα στα πλαίσια της παράστασης «Με την Οπισθεν» και σήμερα είναι καθοδόν για τη Νάξο.. Κι αυτό γιατί αύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα πάρουν μέρος στο 11ο Naxathlon 2018… Όχι, δεν θα τρέξουν. Απλά θα κλείσουν το δρώμενο με την δική τους παράσταση και στα πλαίσια που γίνονται για συνολική αναβάθμιση του θεσμού από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (βλ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ)…

Μέσα σε όλα όμως βρήκαν χρόνο να μεταβούν στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησαν για το ταξίδι της μουσικής παράστασης «Με την Όπισθεν» από την Αθήνα στη Νάξο, αποκλειστικά για το Naxathlon. Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού  «Με το ιδιαίτερο και πληθωρικό χιούμορ τους ξανασυστήνουν πρόσωπα και μουσικές του χθες και του σήμερα, διηγούνται, σχολιάζουν, σατιρίζουν και αυτοσαρκάζονται, ρίχνοντας την αυλαία με τον καλύτερο τρόπο σ’ ένα διήμερο αθλητικών δραστηριοτήτων στο νησί της Νάξου.

Οι δύο καλλιτέχνες στη συνέντευξή τους στην εκπομπή του Βαγγέλη Νερατζιά και του Μάνου Σπανόπουλου, «Η καλή μπάλα από το πρωί φαίνεται», εξέφρασαν τη χαρά τους να βοηθήσουν στην καθιερωμένη αθλητική γιορτή του νησιού το Naxathlon, όπου οι μικροί «ήρωες» της Νάξου συναντούν σπουδαίους αθλητές.

 «Εμείς εκεί κάνουμε μια παρουσίαση την Κυριακή που τελειώνει το τρίαθλο για να στηρίξουμε τη διοργάνωση. Καημός του νησιού είναι ο Αθλητισμός. Βοηθάει πάρα πολύ το Naxathlon στο να βγει προς τα έξω και ο κόσμος να επενδύσει οικονομικά στον Αθλητισμό του νησιού, γιατί μια από τις μεγάλες πληγές είναι ότι οι σύλλογοι δυσκολεύονται πολύ να βρουν χρήματα», τόνισε ο Ελευθερίου.

Το Naxathlon, προερχόμενο από τις λέξεις «Νάξος» και «άθλος», μπαίνει δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του και στόχος είναι να μετατρέψει τη Νάξο σε επίκεντρο του Αθλητισμού.

Ένα από τα μακροβιότερα τρίαθλα (κολύμπι, τρέξιμο, ποδήλατο) στην Ελλάδα, δίνει τη τη δυνατότητα σε εκατοντάδες αθλητές όχι απλά να αγωνιστούν, αλλά και να γνωρίσουν ένα νησί μέσα από μοναδικές διαδρομές.

Έτσι με τη σειρά τους, ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος έρχονται «Με την όπισθεν» στην Νάξο, να ψυχαγωγήσουν με στυλ… ροκ και ρέγκε, να προσφέρουν γέλιο και με το χιούμορ τους να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το 11ο Naxathlon που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες