Νάξος: Η Πορτάρα στο εξώφυλλο της Vogue (photo)

Πορτάρα - Νάξος

Τι θέλει η Luna Bijl στη Νάξο; 

Θα μου πείτε τώρα ποια είναι η Luna Bijl, το όνομα της οποίας παραπέμπει και στη Σελήνη;  Μιλάμε για μοντέλο μόδας. Ετών 24, που έρχεται από την Ολλανδία και είναι γνωστή ως μία από τις μούσες του αείμνηστου σχεδιαστή Karl Lagerfeld.

Κατατάσσεται σήμερα ως ένα από τα "Top 50" μοντέλα στη βιομηχανία της μόδας. Και μόνο το 2018, εμφανίστηκε σε 8 εξώφυλλα Vogue, συμπεριλαμβανομένου του "Vogue Paris". 

Οκ... Το ζητούμενο όμως είναι τι θέλει στη Νάξο; Το μοντέλο ήρθε στο "νησί της Αριάδνης" με σκοπό να φωτογραφηθεί για την ελληνική έκδοση του Vogue. 

Και σήμερα, Δευτέρα 16 Μαϊου την είδαμε στη Πορτάρα της Νάξου.  Ολο το καστ του καταξιωμένου περιοδικού σε εγρήγορση. Νωρίς, νωρίς για να υπάρχει και η απαραίτητη ησυχία και το φως να παίζει το δικό του ρόλο... 

Με βάση την εικόνα που είχαμε όταν βρεθήκαμε για λίγο στον ιερό βράχο της Νάξου, είναι ότι όλα κύλισαν στην εντέλεια, κάτι που άλλωστε χαρακτηρίζει την ποιότητα της δουλειάς από το καταξιωμένο περιοδικό και το αποτέλεσμα έχουμε την αίσθηση ότι θα μας κάνει υπερήφανους..  Και μάλιστα με σεβασμό στον αρχαιολογικό χώρο από τη στιγμή που τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν οριστεί για δράσεις όπως αυτή... 

Πως όμως ήρθε στη Νάξο το Vogue; Η απάντηση έρχεται από ανάρτηση που έγινε στη σελίδα του Γιάννη Μαργαρίτη και της Μαρίας Πολυκρέτη... Το πιο εντυπωσιακό στην ανάρτηση, είναι η πορεία της σκέψης της Μαρίας, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με σημείο αναφοράς την πρόταση " Μια φωτογράφηση, μια καμπάνια, ένα εξώφυλλο, κάτι σπουδαίο πάντως, με φόντο την εμβληματική πόρτα του Ναού του Απόλλωνα, το σήμα κατατεθέν του νησιού μας, την Πορτάρα". 

 

Αναλυτικά, η ανάρτηση αναφέρει:

" Παρακολουθώντας πολλές φορές τις καμπάνιες διάσημων οίκων που είχαν ως φόντο μνημεία της αρχαιότητας, στο μυαλό μου πάντα είχα ένα όνειρο. Μια φωτογράφηση, μια καμπάνια, ένα εξώφυλλο, κάτι σπουδαίο πάντως, με φόντο την εμβληματική πόρτα του Ναού του Απόλλωνα, το σήμα κατατεθέν του νησιού μας, την Πορτάρα.

Με την Θάλεια Καραφυλλίδου, την εκδότρια της ελληνικής Vogue είμαστε φίλες και είχαμε συζητήσει κατά το παρελθόν αυτά τα ενδεχόμενα για την Νάξο. Αυτές τις ημέρες με μεγάλη μου χαρά πραγματοποιείται επιτέλους η φωτογράφηση της ελληνικής Vogue στο νησί μας. Μάλιστα το μοντέλο είναι η διεθνούς φήμης Luna Bijl.

Μαζί με τον σύζυγό μου τον Γιάννη κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο μου και τον ευχαριστώ γιατί πάντα σέβεται το όραμα μου και είναι εκεί για την εκπλήρωση του"

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News