Νορβηγία: Ένα δισεκατομμύριο views για το θρυλικό Take on Me των A-Ha

Τριάντα έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το θρυλικό κομμάτι "Take On Me" του νορβηγικού συγκροτήματος A - ha, πρόσφατα κατέκτησε ένα σημαντικό ορόσημο: ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο views στο YouTube.

Το πρωτοποριακό για την εποχή βίντεο - που έπαιζε συνεχώς για χρόνια στο MTV - παρουσιάζει τη μπάντα σε μία αλληλουχία live action και σε σκίτσα με μολύβι, μία μέθοδο που λέγεται rotoscoping. Μάλιστα, σια τη δημιουργία του βίντεο, διάρκειας τεσσάρων λεπτών, χρειάστηκαν περίπου 16 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.  

Έχουν υπάρξει πολυάριθμες παρωδίες και αφιερώματα με την πάροδο των χρόνων, με τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Family Guy» το συγκρότημα Weezer και άλλους να έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εκδοχές.

Το βίντεο κέρδισε έξι βραβεία στα MTV Video Music Awards του 1986. Το "Take On Me" κυκλοφόρησε αρχικά το 1984, αλλά δεν βρήκε ακροατήριο. Όταν κυκλοφόρησε ξανά το επόμενο έτος είχε απήχηση και έφθασε στο νούμερο 1 σε 36 περιοχές. 

Στο YouTube ανέβηκε τον Ιανουάριο του 2010. Και μάλιστα το 2020 έχει περίπου 480.000 views την ημέρα (!!!)  Οι Νορβηγοί ανακοίνωσαν μέσω ...τιτιβίσματος την επιτυχία, ευχαρίστησαν το κοινό τους και τόνισαν ότι ετοιμάζουν κάτι ... special για να γιορτάσουν αυτό το μοναδικό γεγονός 

Είναι μόλις το δεύτερο video clip τραγουδιού από την δεκαετία του ’80 που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου! Το πρώτο που το κατάφερε το περασμένο Φθινόπωρο ήταν το “Sweet Child O’ Mine” των Guns N’Roses και το οποίο ανέβηκε στο Tou Tube τα Χριστούγεννα του 2009.. Σήμερα έχει περίπου 1.05 δις views

Τέλος να σημειώσουμε ότι τρία ακόμη τραγούδια από την δεκαετία του 80 τρέχουν αυτή τη περίοδο με .. εξαψήφιο αριθμό σε καθημερινή βάση στο You Tube και ετοιμάζονται να σπάσουν το φράγμα του 1 δις views.. Ποια είναι;  Cyndi Lauper’s “Girls Just Want To Have Fun” (στα 808 εκατ. views), Michael Jackson’s “Billie Jean” (746 εκατ); και τέλος το The Police’s “Every Breath You Take” (738 εκατ).

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News