Ο "μικρός Enzo" από το "Απέραντο Γαλάζιο" στην Αμοργό

Ο Gregory Forstner, το παιδί που είχε υποδυθεί τον νεαρό Enzo στην πασίγνωστη ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» θα επιστρέψει φέτος στην Αμοργό!

Με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση της διοργανώτριας του Authentic Big Blue, Βιβής Δρακά και θα παρευρεθεί στους πρώτους καταδυτικούς αγώνες του νησιού.

 


Ο ίδιος, όπως ανέφερε στην Βιβή, θυμάται ακόμα τις όμορφες στιγμές που πέρασε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων σε Αμοργό και Ίο δίπλα στους Jean Reno, Jean – Marc Barr, Rosanna Arquette και φυσικά δίπλα στον ξεχωριστό σκηνοθέτη Λυκ Μπεσόν. Είχε γνωρίσει τον Ζακ Μαγιόλ αλλά ποτέ τον Ένζο Μαγιόρκα. Σαν παιδί ήταν πιο κοντά στον Μαγιόλ αλλά τελικά ήταν πολύ πιο διασκεδαστικό, όπως ο ίδιος ομολογεί, να υποδυθεί τον Ένζο.

Ο Gregory ζει στο Παρίσι και τον Ιούνιο επισκέπτεται την Νίκαια. Στο βιβλίο που έγραψε και εξέδωσε πέρυσι, το «L’odeur de la viande” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχέση του με το νερό αλλά και με τις τέχνες καθώς και ο ίδιος είναι καλλιτέχνης κυρίως ζωγράφος.  Με τις καταδύσεις ασχολήθηκε κυρίως κατά τα εφηβικά του χρόνια ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε λάβει μέρος και σε αρκετούς αγώνες κολύμβησης ποτέ όμως δεν διαγωνίσθηκε στη ελεύθερη κατάδυση.

Για αυτόν η κατάδυση είναι κάτι πιο φυσικό και όμορφο, ένας τρόπος επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Όπως ο ίδιος δηλώνει, μία από τις πιο δυνατές αισθήσεις στη ζωή του είναι όταν βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού! Η ελεύθερη κατάδυση και το «Απέραντο γαλάζιο» αποτελούν αναμφίβολα μέρος της ζωής του ακόμα και σήμερα… 29 ολόκληρα χρόνια μετά την ταινία!

photos:”Courtesy Les films du dauphin and Gregory Forstner”

Πηγή: