Πάπας Φραγκίσκος: Καλός ο Μέσι, αλλά δεν είναι Θεός (!!!)

Είναι γνωστό ότι στις χώρες της Νοτίου Αμερικής, οι σταρ του ποδοσφαίρου γνωρίζουν μία τέτοια αποθέωση, η οποία αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας καθότι θεοποιούνται στα μάτια των οπαδών. Παλαιότερα, οι Πελέ (Βραζιλία), Μαραντόνα (Αργεντινή) και σήμερα ο Νεϊμάρ (Βραζιλία) και ο Μέσι (Αργεντινή)... Και μέσα από μία πραγματικά απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος στο κανάλι La Sexta κλήθηκε να απαντήσει στο κατά πόσο ο "Μέσι είναι θεός". 

Ο Πάπας ρωτήθηκε για το ποδόσφαιρο (είναι φανατικός οπαδός, έχει παίξει ποδόσφαιρο καθότι Αργεντίνος) και τον συμπατριώτη του Λιονέλ Μέσι από τον δημοσιογράφο Ιβόλε ο οποίος έθεσε το ζήτημα εάν είναι ιεροσυλία που ο κόσμος αποκαλεί τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα «θεό».

«Θεωρητικά, είναι ιεροσυλία. Δεν μπορείς να το πεις και δεν το πιστεύω κιόλας. Εσύ πιστεύεις πως ο Μέσι είναι θεός;» ρώτησε ο Πάπας τον Ιβόλε ο οποίος με τη σειρά του απάντησε: «Ναι, το πιστεύω!».

«Εγώ όχι» είπε αμέσως ο Πάπας γελώντας και συνέχισε «…ο κόσμος μπορεί να λέει ότι ο Μέσι είναι θεός, όπως ακριβώς λέει ότι τον λατρεύει αλλά μόνο ο Θεός μπορεί να λατρεύεται. Αυτές είναι εκφράσεις των ανθρώπων. ‘Είναι ένας θεός με τη μπάλα στα πόδια’ είναι το πιο δημοφιλές που ακούμε».

Στη συνέχεια, ο Ιβόλε ρώτησε ξανά τον Πάπα: «Παίζει καλά, όμως, δεν παίζει;» και ο 82χρονος αποκρίθηκε: «Εννοείται, είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι ο Θεός». 

Να σημειώσουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε στο ίδιο ...πανό με Μαραντόνα και Μέσι και είχαν γνωρίσει την αποθέωση σε γήπεδο της Αργεντινής.  

Με πληροφορίες και φωτογραφία Sport24.gr