Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠέθανε στα 53 του ο τραγουδιστής George Michael ανήμερα των Χριστουγέννων

Πέθανε στα 53 του ο τραγουδιστής George Michael ανήμερα των Χριστουγέννων

|

Το 2016 στην τελευταία στροφή πριν μας αφήσει, πήρε μαζί του ακόμα έναν διάσημο και αγαπημένο καλλιτέχνη.

Το 2016 στην τελευταία στροφή πριν μας αφήσει, πήρε μαζί του ακόμα έναν διάσημο και αγαπημένο καλλιτέχνη.

Ο Κυπριακής καταγωγής τραγουδιστής και πρωην frontman των Wham ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’80 και συνέχισε ως πετυχημένος σόλο καλλιτέχνης.   Το διαχρονικό τραγούδι του συγκροτήματος, το “Last Christmas” χαρακτηριστικό των γιορτινών ημερών, το γνωρίζουμε όλοι και ολοι το έχουμε τραγουδήσει ένω το Careless Whisper είναι το πιο πολυτραγουδισμένο τραγουδι του στα αφηβικά μας (και όχι μόνο) χρόνια. 

Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του Τζορτζ Μάικλ ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981.

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1983 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Last Christmas», με το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστός.

Ο εκπρόσωπός του δήλωσε πως πέθανε σήμερα «ειρηνικά στο σπίτι του», με την αστυνομία να λέει πως ένα ασθενοφόρο εκλήθη και πήγε στην οικία του στις 13:42.  Επίσης αστυνομικές πηγές τονίζουν πως δεν υπήρχαν περίεργες συνθήκες στο θάνατό του.  

 Ο Τζορτζ Μάικλ είχε γεννηθεί ως Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στο Βόρειο Λονδίνο και έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ στις τέσσερις δεκαετίες της καριέρας του.    

Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1980 με το συγκρότημα Wham και στη συνέχεια είχε επιτυχημένη πορεία ως solo performer .

Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Wham! Fantastic έφτασε στο Νο. 1 στη Βρετανία το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες.

Ο Μάικλ έχει 7 νούμερο 1 τραγούδια στο τσαρτ της Βρετανίας και 8 νούμερο 1 τραγούδια στο Billboard των ΗΠΑ… 

 

Οι Wham διαλύθηκαν το 1986. Από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος σόλο δίσκος του, Faith, που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως…. 

Με δήλωση ο εκπρόσωπος του καλλιτέχνη τόνισε:   «Με μεγάλη μας λύπη, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ο αγαπημένος μας γιος, αδερφός και φίλος George, πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα. Η οικογένειά του ζητά να σεβαστούμε όλοι την ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και συγκινητική γι’ αυτήν στιγμή. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα σχόλια.” 

Αυτός είμαι εγώ

 

Το 1998, ο Τζορτζ Μάικλ ανακοίνωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλος μετά τη σύλληψή του στις 7 Απριλίου για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Λος Άντζελες. 

Το 2006, συνελήφθη πρώτη φορά για κατοχή παράνομων ουσιών. Στις 24 Αυγούστου 2010 παραδέχθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών  και στις 14 Σεπτεμβρίου καταδικάστηκε σε 8 εβδομάδες φυλάκισης, 
πρόστιμο και πενταετή απαγόρευση οδήγησης. Απελευθερώθηκε στις 11 Οκτωβρίου, μετά από τέσσερις εβδομάδες φυλάκισης…. 

Ο Τζορτζ Μάικλ πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 με την ονομασία 25 Live tour. 

Στις 14 Μαρτίου 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου…. 


Η τελευταία του συνέντευξη στην Guardian

Ο George Michael, πιο ειλικρινής από ποτέ μίλησε χωρίς δισταγμούς για την προσωπική του ζωή, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Guardian. O διάσημος τραγουδιστής, παραδέχθηκε ότι έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι προτιμάει το “γρήγορο και ειλικρινές σeξ”.

Ο πρώην τραγουδιστής των “Wham”, ο οποίος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα ενημέρωσης, επιβεβαίωσε ότι έκανε κρακ κοκαϊνης, όταν τον συνέλαβαν πέρυσι στις δημόσιες τουαλέτες του Hampstead Heath, στο Λονδίνο.

Επίσης, ο 46χρονος τραγουδιστής αποκάλυψε ότι από τα 25 τσιγαριλίκια που έκανε παλιότερα – τα οποία φοβόταν ότι θα έκαναν ζημιά στη φωνή του – τώρα πλέον κάνει 7-8.

Ο George Michael μιλώντας για το σeξ είπε ότι προτιμάει το “γρήγορο και ειλικρινές” και να λέει “ναι” σε gay κρουαζιέρες με αγνώστους άντρες, παρά να βρίσκει κάποιον σε gay club.

Για πολλά χρόνια, ο Michael, ντρεπόταν για τις σeξουαλικές του προτιμήσεις και του πήρε πολύ χρόνο μέχρι να το αποδεχθεί δημόσια γιατί δεν ήθελε να αναστατώσει την μητέρα του. Τώρα όμως, που όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι gay, τίποτα δεν μπορεί να τον κάνει να νιώσει ντροπή. “Αυτός είμαι εγώ” τόνισε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της