Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΣαντορίνη: Για 4η χρονιά έρχεται αύριο (29/09) το The Distinguished Gentleman’s Ride

Σαντορίνη: Για 4η χρονιά έρχεται αύριο (29/09) το The Distinguished Gentleman’s Ride

|

Για την τέταρτη χρονιά, η Σαντορίνη θα συμμετέχειαύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην μεγαλύτερη μονοήμερη μοτοσικλετιστή εκδήλωση που υπάρχει στο κόσμο –  Για την ενημέρωση και συγκέντρωση χρημάτων για έρευνα καρκίνο του προστάτη! 

Distinguished Gentleman’s Ride… Ένα ξεχωριστό event για τους φίλους της δίκυκλης μηχανής και κυρίως αυτούς που αρέσκονται να οδηγούν της περίφημες κλασσικές (vintage) μηχανές… Κίνημα που γεννήθηκε με αφορμή τη φωτογραφία του Don Draper στη σειρά ‘’Mad Men’’, όπου ο πρωταγωνιστής οδηγεί μια κλασική μοτοσυκλέτα, φορώντας το καλύτερο κοστούμι του. Με έμπνευση, λοιπόν, τον Don Draper, η πρώτη βόλτα στην Αυστραλία, το 2010 συγκέντρωσε 2.500 αναβάτες μηχανών (!!!) Το 2015 είχε 37.000 συμμετοχές (!!!) ενώ έναν χρόνο αργότερα, μπήκε και η Ελλάδα στο “παιχνίδι”. Αλλωστε όλοι εμείς λατρεύουμε τις μηχανές…  Και διάφορες πόλεις οργανώνουν αντίστοιχη βόλτα! Συμμετέχουν αναβάτες με vintage μηχανές, όπως vespa, Cafe Racer Scrambler κλπ, συγκεντρώνουν χρήματα για έναν πολύ καλό σκοπό. Είναι άλλωστε, ένας ιδανικός τρόπος για να “σπάσει” και το στερεότυπου του μηχανόβιου, που πολλοί κακώς τον ταυτίζουν με κάτι άγριο και απρόσιτο!

Και έναν χρόνο αργότερα, το 2016 στο καλεντάρι των ελληνικών πόλεων μπήκε και η Σαντορίνη… Και είχε επιτυχία. Τριανταοκτώ αναβάτες έφτασαν στο νησί και αποκορύφωμα της βόλτας στους δύο τροχούς ήταν η πρόταση γάμου που έγινε εν …κινήσει Και η μέλλουσα νύφη δεν μπορούσε να πει όχι… Μάλιστα, ανάμεσα στους αναβάτες ήταν και τέσσερις από τη Νάξο, οι Γιαννάκης, Βελέντζας και τα αδέλφια Ζευγώλη ως μέλη της ΛΕ.ΜΟ.Ν. αναδεικνύοντας την δυναμική που έχει το νησί μας στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού…

Χρόνο με το χρόνο η εκδήλωσή αυτή απέκτησε όχι μόνο πιστούς οπαδούς αλλά και νέους… Φέτος; Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου του 2019.. Και όπως διαβάζουμε ” Πρόκειται για παγκόσμια μονοήμερη μοτοσυκλετιστική εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη και την αντρική υγεία και την συγκέντρωση χρημάτων για τον σκοπό αυτό. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2010 στην Αυστραλία και έχει εξελιχτεί σήμερα σε παγκόσμια διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε περίπου 600 πόλεις και σε 90 χώρες. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Σύδνεϋ, Χαβάη, Άμστερνταμ και πολλές άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις.

Το χαρακτηριστικό του Distinguished Gentleman’s Ride Santorini είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας δηλαδή των κατοίκων της Σαντορίνης, οι οποίοι επίσημα ντυμένοι και πίσω από το τιμόνι της vintage ή custom μοτοσυκλέτας τους, πορεύονται μαζί σε όλο το νησί.

Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής. Τα χρήματα συγκεντρώνονται μόνο μέσω του www.gentlemansride.com  και με τους έξης τρόπους: ως δωρεά απευθείας στη διεθνή οργάνωση ή και ως χορηγία στον κάθε αναβάτη ξεχωριστά. Ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει στο όνομα του 200 ευρώ και πάνω, επιβραβεύεται από τη οργάνωση με ένα μοναδικό κέντημα ρούχου σχεδιασμένο ειδικά για αυτό το σκοπό. Στην παραπάνω διεύθυνση μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή ως αναβάτης, χορηγός αναβάτη ή και μέγας χορηγός αν έχει επιχείρηση.

Ξεκίνησε στη Σαντορίνη για πρώτη φορά το 2016 με 30 αναβάτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενδεικτικά αναφέρουμε Νάξο, Σύρο, Αγγλία, Βέλγιο, κ.α. Μάλιστα κατά την διάρκεια της διαδρομής σε μια στάση είχαμε την τιμή να γίνουμε μάρτυρες μιας πρότασης γάμου των αναβατών μας. To 2017 είχαμε 70 αναβάτες ( εκ των οποίων  2 αναβάτες ήταν απο Καναδά ) και ευελπιστούμε να αυξηθούν και φέτος.  Η Σαντορίνη έχει συλλέξει μέχρι σήμερα τα περισσότερα έσοδα συγκριτικά με άλλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Αρχαία Ολυμπία, κ.α.)

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2016 από δωρεές και χορηγίες υπέρ του σκοπού της διοργάνωσης ήταν 2.556 € και ένα χρόνο αργότερα διπλασιάστηκε (5300 €) 

Ποιο είναι το αυριανό πρόγραμμα δράσης; 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

– 10:00 | Σημείο συνάντησης το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα

– 10:30 | Ενημερωτική ομιλία από τον Ουρολόγο κο Ανδρέα Βλάχο – Οδηγίες και κανόνες της πορείας

– 11:00 | Έναρξη πορείας

Βλυχάδα – Πύργος – Έξω Γωνιά – Καμάρι (στάση στο πάρκιγνκ) Καμάρι – Φηρά (στάση στην πλατεία) Ευθεία Φηρών – Πύργου (στάση στο οινοποιείο Βενετσάνου) Μεγαλοχώρι – Εμπορείο – Περίσσα – Περίβολος – Βλυχάδα

Μετά τον τερματισμό (περίπου στις 14:00) θα ακολουθήσει εκδήλωση στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας με φαγητό, μουσική από το συγκρότημα The Singles και δράσεις για τα παιδιά. Εκεί, ο ουρολόγος κος Ανδρέας Βλάχος θα κάνει μια σύντομη ενημέρωση για θέματα υγείας του προστάτη, ενώ η παιδίατρος κα Πόπη Καραμολέγκου θα ενημερώνει για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Κυριακής όσο και την προηγούμενη μέρα (Σάββατο 28/9 από τις 14:00 ως τις 18:00) το Barber Shop στα Φηρά θα προσφέρει επίσης τα έσοδα από όσους κουρευτούν ή ξυριστούν υπέρ του σκοπού του DGR. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες