Σαντορίνη: Για 4η χρονιά έρχεται αύριο (29/09) το The Distinguished Gentleman’s Ride

Distinguished Gentleman's Ride… Ένα ξεχωριστό event για τους φίλους της δίκυκλης μηχανής και κυρίως αυτούς που αρέσκονται να οδηγούν της περίφημες κλασσικές (vintage) μηχανές… Κίνημα που γεννήθηκε με αφορμή τη φωτογραφία του Don Draper στη σειρά ‘’Mad Men’’, όπου ο πρωταγωνιστής οδηγεί μια κλασική μοτοσυκλέτα, φορώντας το καλύτερο κοστούμι του. Με έμπνευση, λοιπόν, τον Don Draper, η πρώτη βόλτα στην Αυστραλία, το 2010 συγκέντρωσε 2.500 αναβάτες μηχανών (!!!) Το 2015 είχε 37.000 συμμετοχές (!!!) ενώ έναν χρόνο αργότερα, μπήκε και η Ελλάδα στο "παιχνίδι". Αλλωστε όλοι εμείς λατρεύουμε τις μηχανές...  Και διάφορες πόλεις οργανώνουν αντίστοιχη βόλτα! Συμμετέχουν αναβάτες με vintage μηχανές, όπως vespa, Cafe Racer Scrambler κλπ, συγκεντρώνουν χρήματα για έναν πολύ καλό σκοπό. Είναι άλλωστε, ένας ιδανικός τρόπος για να "σπάσει" και το στερεότυπου του μηχανόβιου, που πολλοί κακώς τον ταυτίζουν με κάτι άγριο και απρόσιτο!

Και έναν χρόνο αργότερα, το 2016 στο καλεντάρι των ελληνικών πόλεων μπήκε και η Σαντορίνη… Και είχε επιτυχία. Τριανταοκτώ αναβάτες έφτασαν στο νησί και αποκορύφωμα της βόλτας στους δύο τροχούς ήταν η πρόταση γάμου που έγινε εν …κινήσει Και η μέλλουσα νύφη δεν μπορούσε να πει όχι… Μάλιστα, ανάμεσα στους αναβάτες ήταν και τέσσερις από τη Νάξο, οι Γιαννάκης, Βελέντζας και τα αδέλφια Ζευγώλη ως μέλη της ΛΕ.ΜΟ.Ν. αναδεικνύοντας την δυναμική που έχει το νησί μας στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού…

Χρόνο με το χρόνο η εκδήλωσή αυτή απέκτησε όχι μόνο πιστούς οπαδούς αλλά και νέους... Φέτος; Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου του 2019.. Και όπως διαβάζουμε " Πρόκειται για παγκόσμια μονοήμερη μοτοσυκλετιστική εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη και την αντρική υγεία και την συγκέντρωση χρημάτων για τον σκοπό αυτό. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2010 στην Αυστραλία και έχει εξελιχτεί σήμερα σε παγκόσμια διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε περίπου 600 πόλεις και σε 90 χώρες. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Σύδνεϋ, Χαβάη, Άμστερνταμ και πολλές άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις.

Το χαρακτηριστικό του Distinguished Gentleman’s Ride Santorini είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας δηλαδή των κατοίκων της Σαντορίνης, οι οποίοι επίσημα ντυμένοι και πίσω από το τιμόνι της vintage ή custom μοτοσυκλέτας τους, πορεύονται μαζί σε όλο το νησί.

Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής. Τα χρήματα συγκεντρώνονται μόνο μέσω του www.gentlemansride.com  και με τους έξης τρόπους: ως δωρεά απευθείας στη διεθνή οργάνωση ή και ως χορηγία στον κάθε αναβάτη ξεχωριστά. Ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει στο όνομα του 200 ευρώ και πάνω, επιβραβεύεται από τη οργάνωση με ένα μοναδικό κέντημα ρούχου σχεδιασμένο ειδικά για αυτό το σκοπό. Στην παραπάνω διεύθυνση μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή ως αναβάτης, χορηγός αναβάτη ή και μέγας χορηγός αν έχει επιχείρηση.

Ξεκίνησε στη Σαντορίνη για πρώτη φορά το 2016 με 30 αναβάτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενδεικτικά αναφέρουμε Νάξο, Σύρο, Αγγλία, Βέλγιο, κ.α. Μάλιστα κατά την διάρκεια της διαδρομής σε μια στάση είχαμε την τιμή να γίνουμε μάρτυρες μιας πρότασης γάμου των αναβατών μας. To 2017 είχαμε 70 αναβάτες ( εκ των οποίων  2 αναβάτες ήταν απο Καναδά ) και ευελπιστούμε να αυξηθούν και φέτος.  Η Σαντορίνη έχει συλλέξει μέχρι σήμερα τα περισσότερα έσοδα συγκριτικά με άλλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Αρχαία Ολυμπία, κ.α.)

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2016 από δωρεές και χορηγίες υπέρ του σκοπού της διοργάνωσης ήταν 2.556 € και ένα χρόνο αργότερα διπλασιάστηκε (5300 €) 

Ποιο είναι το αυριανό πρόγραμμα δράσης; 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

– 10:00 | Σημείο συνάντησης το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα

– 10:30 | Ενημερωτική ομιλία από τον Ουρολόγο κο Ανδρέα Βλάχο – Οδηγίες και κανόνες της πορείας

– 11:00 | Έναρξη πορείας

Βλυχάδα – Πύργος – Έξω Γωνιά – Καμάρι (στάση στο πάρκιγνκ) Καμάρι – Φηρά (στάση στην πλατεία) Ευθεία Φηρών – Πύργου (στάση στο οινοποιείο Βενετσάνου) Μεγαλοχώρι – Εμπορείο – Περίσσα – Περίβολος – Βλυχάδα

Μετά τον τερματισμό (περίπου στις 14:00) θα ακολουθήσει εκδήλωση στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας με φαγητό, μουσική από το συγκρότημα The Singles και δράσεις για τα παιδιά. Εκεί, ο ουρολόγος κος Ανδρέας Βλάχος θα κάνει μια σύντομη ενημέρωση για θέματα υγείας του προστάτη, ενώ η παιδίατρος κα Πόπη Καραμολέγκου θα ενημερώνει για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Κυριακής όσο και την προηγούμενη μέρα (Σάββατο 28/9 από τις 14:00 ως τις 18:00) το Barber Shop στα Φηρά θα προσφέρει επίσης τα έσοδα από όσους κουρευτούν ή ξυριστούν υπέρ του σκοπού του DGR.