Σαντορίνη - Οία: Δημιουργίες Cocktail με άρωμα Κυκλάδων και δη Σαντορίνης

Στη Μεσόγειο το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Και στη Σαντορίνη, το ηλιοβασίλεμα είναι μαγικό όλες τις ημέρες του χρόνου. Έτσι, το πολυτελές ξενοδοχείο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa παρατείνει το καλοκαίρι και προσκαλεί τους λάτρεις των γεύσεων σε ένα ταξίδι στην Οία της Σαντορίνης, όπου δύο από τα καλύτερα bar του κόσμου ανέλαβαν να αναδείξουν τον ελληνικό χαρακτήρα του cocktailing, συμπυκνώνοντας τη μαγεία σε ένα ποτήρι.

Το ραντεβού δίνεται την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου στην πισίνα του Santo Maris. Εκεί, θα βρίσκονται το αθηναϊκό “The Clumsies Bar” (#7 στη λίστα των “The World ’s 50 Best Bars”) και το παριζιάνικο “Candelaria Bar” (#47 στην ίδια λίστα), τα οποία προσκαλούνται να δημιουργήσουν signature cocktails εμπνευσμένα από το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και το μεσογειακό concept του μοναδικού “Mataroa Mediterranean Dry Gin”.  Τη δημιουργική ομάδα του “The Clumsies Bar” θα εκπροσωπεί ο συνιδιοκτήτης και bartender, Νίκος Μπάκουλης, ενώ του “Candelaria” η France Rainteau, bar manager και bartender. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Νίκος Μπάκουλης, παίζει εντός ... έδρας (Κυκλάδες) λόγω του ότι είχε συνεργασία με το beach bar του εστιατορίου Tortuga στην Πλάκα της Νάξου... 

Και τα δείγματα γραφής ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακά. Κάτι που είχε σημειώσει σε συνέντευξη στην Ελένη Μουστάκη στο naxospress.gr λέγοντας ανάμεσα στα άλλα σχετικά με το μέλλον στο χώρο του " «Να μπορείς να πίνεις τα ποτά πολύ εύκολα “easy drinking” κι αυτό γίνεται χωρίς πολύ αλκοόλ, σε συνδυασμό με έναν healthy χαρακτήρα, δηλαδή ποτά με λιγότερη ζάχαρη και χωρίς επιβλαβή προϊόντα για την υγεία. Επίσης, ζυμώσεις που μπορεί να κάνεις εύκολα και να δημιουργήσεις ένα χαμηλόβαθμο αλκοολικό ποτό π.χ. κρασί από μήλο ή ρόδι και ταυτόχρονα να προσπαθείς να μην πετάξεις τίποτα.. ότι περισσεύει προσπαθείς να το χρησιμοποιήσεις σε ένα άλλο ποτό. ΕΥ ΠΙΝΕΙΝ».

To event αποκτά ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα χάρις στους μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς και το foodpairing που έχει σχεδιαστεί. Η βραβευμένη γαστρονομική ομάδα του εστιατορίου του ξενοδοχείου, ALIOS ILIOS, συμπράττει με τα αναγνωρισμένα διεθνώς Bars, ώστε να χαρίσουν μία αξέχαστη fine-dining εμπειρία.