Βρυξέλλες: Ο Γεωργούλης μας δείχνει που θα πίνει καφέ, ως Ευρωβουλευτής

Μισθοί ύψους 8.750 ευρώ, ημερήσια αποζημίωση της τάξης των 320 ευρώ για τα προσωπικά έξοδά τους, 4.500 ευρώ τον μήνα για κάλυψη «γενικών εξόδων», ταξίδια σε business class και μετακινήσεις με σοφέρ που φορούν στολή αποτελούν μερικά μόνο από τα προνόμια που παρέχονται στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να ασκούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Μα γιατί πολύ απλά σήμερα, ο Αλέξης Γεωργούλης μας θύμισε τον λόγο για τον οποίο τον ψηφίσαμε... 

Ως τουρίστας πήγε στις Βρυξέλες για να δει τα ... κατατόπια, να γνωρίσει το χώρο που θα κινηθεί ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού στην καρδιά της Ευρώπης, στο κέντρο αποφάσεων της, στις Βρυξέλλες...  Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα in.gr " Υποδυόμενος περισσότερο τον ρόλο του… τουρίστα, παρά του ευρωβουλευτή, ο συμπαθής ηθοποιός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για τα νέα του καθήκοντα.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να καταγράψει σε βίντεο και να αναρτήσει στο Instagram τις πρώτες εντυπώσεις του. Οι followers του είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας, τα πρώτα του βήματα στο ευρωκοινοβούλιο, καθώς και να ενημερωθούν για τον καιρό (μας πληροφόρησε ότι έχει καλό καιρό, αλλά δεν είναι και… Ελλάδα).

Ενδεχομένως, από τις σημαντικότερες στιγμές του βίντεο είναι εκεί που ο Λαρισαίος ευρωβουλευτής δεν παραλείπει να μεταφέρει στους ψηφοφόρους του μια σημαντική χρηστική πληροφορία, καθώς χάρη στη συνάντηση που είχε με έναν φίλο του ο οποίος ζει στις Βρυξέλλες, εκείνος του έδειξε πού… πίνουν καφέ στο Ευρωκοινοβούλιο!

Η εκλογή του Αλέξη Γεωργούλη μόνο έκπληξη δεν ήταν. Παρόλο που η εποχή των μεγάλων επιτυχιών της τηλεόρασης στις οποίες συμμετείχε έχει περάσει προ πολλού (βλ. «Είσαι το Ταίρι μου» και «Εραστής Δυτικών Προαστίων»), ο ηθοποιός παραμένει αρκετά δημοφιλής στη νεολαία, γεγονός που του επέτρεψε να… κάνει σκόνη πρώην υπουργούς, βουλευτές, σελέμπριτι, και άλλα γνωστά ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. και του έδωσε 120.000 ψήφους (!!!) 

Από τον Μανώλη Γλέζο, λοιπόν, και την πλούσια διαδρομή που έχει καταγράψει ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς (ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς ιδεολογικά μαζί του), η εκπροσώπηση της χώρας την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ περνά στα χέρια της… σόουμπιζ. Να υπενθυμίσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε συνολικά 6 ευρωβουλευτές τους: Δημήτρη Παπαδημούλη, Έλενα Κουντουρά, Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Αλέξη Γεωργούλη και Πέτρο Κόκκαλη. 

Υ.Γ. Επισημαίνεται πάντως, πως την προηγούμενη φορά που ο κ. Γεωργούλης ασχολήθηκε με τα κοινά, ως δημοτικός σύμβουλος Λαρίσης, αναγκάστηκε να υποβάλει την παράιτησή του, ύστερα από μείζον θέμα που είχε ξεσπάσει στη θεσσαλική μεγαλούπολη καθώς δεν είχε πατήσει το πόδι του και πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε στείλει εξώδικο στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων κ. Τάχο, αντιδρώντας στην επιστολή που είχε στείλει ο δεύτερος προς την αρμόδια ελεγκτική Αρχή, ζητώντας να παρθούν μέτρα για τις απουσίες του κ. Γεωργούλη.

Σε τηλεοπτική εκπομπή όπου είχε εμφανιστεί ο νυν ευρωβουλευτής είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει τις απουσίες του… κατηγορώντας τις αντίπαλες παρατάξεις για τον τρόπο με τον οποίο ασκούσαν αντιπολίτευση. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News