Ζουράρις για Πατουλίδου "Δεν μπορείς να πιάσεις τον κ@@@ σε μια απόλυτη θεά. Απλώς την προσκυνάς"

Υπόκλιση… Ο Κώστας Ζουράρις μιλάει… Και μας καθηλώνει… Τι είπε; «

Έχει ο Σεφέρης μια φράση που είναι σαν να την έγραψε γι’ αυτή τη γυναίκα: «Αυτή η ακίνητη κίνηση σου κόβει την ανάσα», Και επειδή κάποιοι δεν κατάλαβαν, ο υφυπουργός Παιδείας εξηγεί… «Δεν μπορείς να πιάσεις τον κώλο σε μια απόλυτη θεά. Απλώς την προσκυνάς. Μόνο αν στο επιτρέψει η ίδια η θεά θα της πιάσεις τον κώλο, αλλά μετά θα χτυπήσεις το χέρι σου που τόλμησε αυτή την κίνηση.»

Κι όλα αυτά, στη διάρκεια συνέντευξης στο περιοδικό Down Town όπου περιέγραψε την αγάπη του για το...σώμα της Βούλας Πατουλίδου. Όλα ξεκίνησαν από την ερώτηση του δημοσιογράφου που βλέποντας ακόμη και το τελευταίο βιβλίο του Ζουράρι όπου στο εξώφυλλο είναι η Πατουλίδου γυμνή ρώτησε «Μου εξηγείτε αυτό το κόλλημα με τη Βούλα Πατουλίδου; Έχετε αναρτημένα γυμνά πορτρέτα της στον τοίχο, κοσμεί εξώφυλλο βιβλίου σας. Τι συμβαίνει;»,

Και ο Ζουράρις απάντησε  «Είναι ο Κανών του Πολυκλείτου. Έχετε ξαναδεί τέτοια γλυπτική ομορφιά; Το σώμα της Βούλας Πατουλίδου είναι η απόλυτη αρμονία, ο κανόνας του γυναικείου σώματος. Έχει ο Σεφέρης μια φράση που είναι σαν να την έγραψε γι’ αυτή τη γυναίκα: “Αυτή η ακίνητη κίνηση σου κόβει την ανάσα”».

Και ο διάλογος κατέληξε:

«Και όλα αυτά χωρίς κτηνώδεις ορμές είπαμε, έτσι; Δηλαδή δεν θα θέλατε να της πιάσετε τον κώλο;» επανέρχεται ο δημοσιογράφος.

Και η απάντηση του Ζουράρι: «Δεν μπορείς να πιάσεις τον κ@@@ σε μια απόλυτη θεά. Απλώς την προσκυνάς. Μόνο αν στο επιτρέψει η ίδια η θεά θα της πιάσεις τον κ@@@, αλλά μετά θα χτυπήσεις το χέρι σου που τόλμησε αυτή την κίνηση» 

Και εξώφυλλο 

Εδώ βέβαια να πούμε ότι τον περασμένο Μάιο, ο Κώστας Ζουράρις παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Ξηγητάρια». Και λέγεται στη Θεσσαλονίκη πώς η νέα… μούσα του, πηγή έμπνευσης είναι η Βούλα Πατουλίδου και στις σελίδες του βιβλίου του μεταξύ άλλων αναφέρεται στην  Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και ολυμπιονίκη!

Η Βούλα Πατουλίδου πάντως δεν αναφέρεται μόνο στις εσωτερικές σελίδες του βιβλίου. Κοσμεί και το εξώφυλλο του βιβλίου με μια… γυμνή της φωτογραφία. Είναι από τη φωτογράφιση που είχε κάνει για τις «επιλογές», το περιοδικό που ήταν αφιερωμένο στην καταπολέμηση του AIDS.

Διαβάστε τι γράφει η περίληψη του βιβλίου:

 «Ιοκάστης παραμύθι αυστηρό, άμα και παραμυθητικό, για τον κούνουψ και τον ιέραξ, που σαν λαίλαψ μαλώνει με τον κούνουψ

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας γλυκούλης κούνουψ, μικρούλης, γαλανός και γρήγορος σαν κούνουψ.

Πριν όμως από τον γαλανό μικρούλη κούνουψ, ήταν ένας μεγάλος ιέραξ, τρομερός λαίλαψ, κι όλο κυνηγούσε τον γαλανούλη κούνουψ, για να του μάθει ορθογραφία.

Μαθηματικά δεν ήξερε ο ιέραξ.

Κούνουψ πεισματάρης, γλαυκός και εύδρομος, ιΙέραξ κακούργος, ακμηνός ως λαίλαψ, όλο μάλωναν και ξαναμάλωναν ο κούνουψ με τον ιέραξ, γιατί «μόνον με την ορθογραφία γίνεται σωστός γαλάζιος κούνουψ», φώναζε ο ιέραξ, και «εγώ θέλω παγωτό», τσίριζε ο κούνουψ, «και θέλω γιατί θέλω», ξανάκλαιγε ο κούνουψ, «κι ορθογραφία δεν θα γράψω, αν δεν είναι μόνον δυο γραμμές!!».

-«Δεκατέσσερις θα γράψεις και τα ρήματα θα κλίνεις και ανάγνωση θα πεις και παγωτό βεβαίως δεν θα φας, αν όλα δεν τα κάνεις! Και στην ταβέρνα σήμερα δεν θα ξενυχτίσουμε μαζί κι ούτε θα καβαλήσουμε παρέα την «Καλιφόρνια Μοτο-Γκούτζι» στους αέρηδες.

Χωρίς ορθογραφία δεν μπορείς να κολυμπάς, κι ούτε στους αέρηδες, κούνουψ, να πετάς».