Ιταλοί μόδιστοι πάνε ... Κουφονήσια

Κουφονήσια

Η βρετανική εφημερίδα Independent παρουσιάζει με έναν ξεχωριστό τρόπο δύο νησιά του Αιγαίου προσφέροντας εντυπωσιακά αφιερώματα και προσπαθεί να πείσει με τον τρόπο αυτό τους βρετανούς όπως επισκεφθούν το Αιγαίο φέτος το καλοκαίρι! Η αρχή έγινε με τον Simon Calder ο οποίος πρότεινε ολιγοήμερη απόδραση στην Κρήτη, επηρεασμένος από τον " Ζορμπά" του Καζαντζάκη. Όπως επισημαίνει στην Κρήτη το καλοκαίρι φτάνει νωρίτερα από την υπόλοιπη Μεσόγειο, ενώ, τα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς διαθέτουν σπουδαία αξιοθέατα, φυσική ομορφιά, εξαιρετικό φαγητό και ασύγκριτες προτάσεις διαμονής.

Και την Μεγάλη Τετάρτη ήρθε η ώρα για τα Κουφονήσια… Ο Mark Ellwood μιλάει για τα «μυστικά νησιά» της Ελλάδας εκθειάζει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και το απέραντο γαλάζιο. Στο δημοσίευμα γίνεται και σύγκριση με τη Μύκονο η οποία κερδίζει στα πάρτι, αλλά χάνει σε απλότητα και φυσική ομορφιά, σύμφωνα πάντα με τον συντάκτη. Αναφέρει ότι η ομορφιά τους έχει επισκιαστεί από λαμπρούς γείτονες όπως η Μύκονος και η Νάξος,  ενώ συγκρίνει τη Μύκονο με την Ibiza και τα Κουφονήσια με το ήσυχο ισπανικό νησί Formentera και σπεύδει να διευκρινίσει «Μόνο που τα Κουφονήσια είναι τόσο λίγο γνωστά».

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει απ' ευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά, τα τρία μικρά νησιά δεν κατακλύζονται από τουρίστες. «Για την ακρίβεια η πιο ομιλούμενη γλώσσα στις ακτές και τους δρόμους τους είναι τα Ιταλικά. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, σχεδόν τα τρία τέταρτα των επισκεπτών προέρχονται από το Μιλάνο , οι οποίοι φτάνουν εκεί με φέριμπόουτ μέσω Νάξου» αναφέρει ο Ellwood, δίνοντάς και την εξήγηση: «Η ιταλική μόδα έχει ήδη ανακαλύψει το νησί. Ο Roberto Cavalli και η οικογένεια Missoni είναι συχνοί επισκέπτες, αν και προτιμούν να πηγαίνουν εκεί με τα δικά τους σκάφη».

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στην πρωτότυπη μορφή του εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News