Νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες

Εγκριτικές αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Μύκονο, Κω και Άνω Κουφονήσι έλαβαν οι αρμόδιες αρχές των εν λόγω περιοχών. H Eπιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυκόνου γνωμοδότησε θετικά ως προς την έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας Tatianco Enterprises Company Limited για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων στη περιοχή Διβούνια Μυκόνου.

Ως ρητή προϋπόθεση έθεσε, όμως, να υπάρχει δρόμος πέντε μέτρων που να επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία της Αγίας Άννας και του Άγιου Ταξιάρχη, στους δύο μόλους, τον ταρσανά, τις δύο ράμπες καθώς και την πρόσβαση στα δύο ομώνυμα παρεκκλήσια αλλά και στον Αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυκόνου χορήγησε στην εταιρεία Ελευθερία Δακτυλίδη Α.Ε. την έγκριση δόμησης για την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων στη περιοχή Αγγελικα.

Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω γνωμοδότησε υπέρ της εισήγησης της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Κω περί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου επέκτασης υφιστάμενης  ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων δυναμικότητας 795 κλινών ιδιοκτησίας της εταιρείας Τ.Ξ.Ε. Οccidental Aν. Τεχν. Εταιρεία.

Τέλος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων υπέρ της έγκρισης της υποβληθείσας μελέτης για την κατασκευή πισίνας και συνολικής νέας κάλυψης 314,35 τ.μ. για την κατασκευή αποδυτηρίων, υπαίθριου μπαρ και επέκταση ξενοδοχείου κλασικού τύπου 2 αστέρων  σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του κ. Στ. Μαύρου στο Άνω Κουφονήσι.

Πηγή: Tornosnews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News