Όχι στην εκμετάλλευση των παραλιών

Πολύ κουβέντα ξεκινάει αυτές τις ημέρες για την εκμίσθωση και χρήση του αιγιαλού από τη στιγμή μάλιστα που έχουν από τα τέλη του μήνα και την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ που διατηρεί αναλλοίωτο το περσινό καθεστώς με τους ΟΤΑ να έχουν το πάνω χέρι στη διαχείρισή τους. Και τα Κουφονήσια γίνονται το πρώτο νησί στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ο πλέον πολυνησιακός δήμος στην Ελλάδα) που ορθώνει το ανάστημά τους και δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να δουν …ιδιωτική παρέμβαση / οργάνωση στις παραλίες τους. Άλλωστε παραλίες όπως το Παρί ή η Ιταλίδα αλλά και οι υπόλοιπες του νησιού, είναι διάσημες για την φυσική τους ομορφιά και το γεγονός ότι είναι σε …πρωτόγονη κατάσταση (σ.σ. δεν έχουν οργάνωση τύπου ξαπλώστρες και ομπρέλες ιδιωτών) που αρέσει ιδιαίτερα στους επισκέπτες.

Κι αυτή την ιδιαιτερότητα με επίσημο πλέον έγγραφό του η Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων θέλει όχι απλά να την διαφυλάξει αλλά εάν είναι δυνατόν να την διατηρήσει ακόμη και με Προεδρικό διάταγμα. Και έτσι με σημερινή ημερομηνία έγινε γνωστή στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η διάθεση του πολιτών του Κουφονησίου (το έγγραφο φέρει την υπογραφή του προέδρου της κοινότητας κου Κωβαίου), εξηγούν τους λόγους της άρνησης στην εμπορευματοποίηση και ζητούν ει δυνατόν την προώθηση του αιτήματος προς τα … πάνω ώστε να φτάσουμε ακόμη και στην έκδοση Προεδρικού διατάγματος… Λέτε να γίνει; Γιατί όχι…

Δείτε το έγγραφο που έφτασε σήμερα στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ

Ταχ.Δ/νση 84 300 Κουφονήσια

Τηλ . επικ. : 22850 71379

Τηλ.-Φαξ. : 22850 74139

Κουφονήσια 04-05-2016

Α.Π. 91/2016

Προς:

Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

- Αξιότιμο Δήμαρχο κο. Μαργαρίτη

- Αντιδήμαρχο κο. Λιανό

- Αντιδήμαρχο κο. Ανεβλαβή

Θέμα : ΄΄Εκμίσθωση τμημάτων κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού ΄΄.

«Σε απάντηση του υπ’ αριθμό 6165 /25-04-2016 έγγραφο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με θέμα την εκμίσθωση τμημάτων κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού στην Δημοτική Ενότητα των Κουφονησίων.

Ρητά σας επισημαίνουμε πως η Δ. Κ. Κουφονησίων με την υπ’αριθμό 06/2011 απόφαση που έλαβε στις 06/02/2011 αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:

α) Να μην δύναται στα Κουφονήσια η εκμίσθωση τμημάτων κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού.

β) Οι παραλίες στο Κουφονήσι να διατηρηθούν αναλλοίωτες χωρίς να επιτρέπεται καμία μορφή παρέμβασης, οργάνωσης.

γ) Να μην δίνεται η δυνατότητα ενοικίασης ομπρελών, σκηνών, ξαπλωστρών, μέσων θαλάσσιων σπορ και η άδεια λειτουργεία τροχήλατου – αυτοκινούμενου ή μη αναψυκτήριου κ.ο.κ..

δ)Να μην δύναται η δυνατότητα παραχώρησης τέτοιων ειδών από ιδιώτες, καταστήματα, ξενοδόχους κλπ.

Έκτοτε πάγια θέση και αίτημα μας (τόσο γραπτό όσο και προφορικό) είναι η απόφαση να επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να γίνει ΦΕΚ (προεδρικό διάταγμα) και να διασφαλίσουμε οριστικά την ήπια ανάπτυξη του νησιού μας.

Προκειμένου να μην βρεθούμε στο μέλλον προ τετελεσμένων (καθώς η πολιτεία κάποιες φορές αγνοεί την τοπική αυτοδιοίκηση) παρακαλούμε να προωθήσετε το αίτημα μας προβαίνοντας στις σχετικές σύννομες ενέργειες για την διασφάλιση της απόφασης της Δ.Κ.Κουφονησίων.

Με εκτίμηση

Εκ Του Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κουφονησίων

Κωβαίος Αντώνιος»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News