ΣΑΡΙΦ το άλογο «κολυμβητής» της Σχοινούσας [vid]

Τον λένε Σαρίφ και είναι ένα Ελληνικό πανέμορφο άλογο που ζει στην εξωτική Σχοινούσα και ανήκει στα αδέλφια Χρήστο και Μανόλη Κωβαίο.

Ο Σαρίφ ένα άλογο σχετικά νεαρό στα 8 του χρόνια, με την ομορφιά του κεντρίζει τα βλέμματα των επισκεπτών.

Μάλιστα, όταν βρίσκετε στους δρόμους της Σχοινούσας οι τουρίστες του νησιού σπεύδουν για να εξασφαλίσουν μία φωτογραφία μαζί του και να τον χαϊδέψουν.

Τα αδέλφια Κωβαίου έχουν γενικότερα μεγάλη αγάπη για τα ζώα. Οι ίδιοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά τόσο στο νησί, όπου διατηρούν το "Beach Bar Τσιγκούρι", έχουν το τουριστικό σκάφος "Αιολια", ενώ ο Χρήστος είναι μέτοχος στο γνωστό εστιατόριο "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" που βρίσκετε στον Καρέα (Βύρωνας, Παύλου Μελά 13 τηλ. 2107640240) και διαθέτει μόνο κυκλαδίτικα προϊόντα.

Θάλασσα

Και επιστρέφουμε στον Σαρίφ που από το Κέντρο Ιππασίας στο Πάρκο Τρίτση, όπου η δουλειά του ήταν να κάνει βόλτες παιδιά, βρέθηκε στην Σχοινούσα:

«Μας άρεσαν πάντα τα άλογα, απλά δεν μας είχε δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουμε κάποιο. Όταν είδα τον Σαρίφ δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή και τελικά δεν το μετάνιωσα καθόλου, αφού πρόκειται για πολύ όμορφο, αξιαγάπητο και έξυπνο ζώο».

«Είναι έξυπνος  και του αρέσουν πολύ τα παιχνίδια» λέει ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Σαρίφ, Χρήστος Κωβαίος, για να συμπληρώσει: «Αυτό που του αρέσει περισσότερο από όλα είναι η Θάλασσα… όταν μπει δεν θέλει να βγει, την αγαπάει πολύ και το δείχνει».

Δείτε το βίντεο από την παραλία του Αλμυρού στην Σχοινούσα, όπου ο Σαρίφ και τα αφεντικά του δείχνουν να το απολαμβάνουν.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News