Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΑμερική: "Εφυγε" ο Λάρι Κινγκ...

Αμερική: “Εφυγε” ο Λάρι Κινγκ…

|

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Λάρι Κινγκ, ο θρύλος των talk show των ΗΠΑ


Ο εμβληματικός τηλεοπτικός οικοδεσπότης Larry King πέθανε στα 87 του χρόνια. Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το Σάββατο το πρωί αναφέρει ότι ο θρυλικός δημοσιογράφος πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα με κορονοϊό.

Ο Λάρι Κινγκ, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια ως άλλος DJ μεταμεσονύκτιου τηλεοπτικού σόου, έγινε γνωστός στο παγκόσμιο στερέωμα με το σόου συνέντευξης «Larry King Live» που έτρεξε στο CNN από το 1985 έως το 2010.

Στο παρελθόν ο γνωστός δημοσιογράφος Larry King έχει υποστεί καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα και διαβήτη, άρα η υγεία του είναι επιβαρυμένη. Το τελευταίο 10ημερο είναι άρρωστος, αλλά ούτε η σύζυγος του, ούτε οι δύο γιοι του μπορούν να τον επισκεφθούν. O παρουσιαστής έχει χάσει δύο από τα παιδιά του.

 

 

Ο Λόρενς Χάρβεϊ Ζέιγκερ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1933 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από οικογένεια ιουδαϊκού θρησκεύματος.

Ο πατέρας του με καταγωγή από την Λιθουανία διατηρούσε εστιατόριο στη περιοχή και η μητέρα του καταγόταν από την Ουκρανία. Στα σχολικά του χρόνια ήταν μέτριος μαθητής και προβλημάτιζε έντονα τον πατέρα του Έντουαρντ, ο οποίος αποφάσισε να δώσει στον Λάρι ένα μικρό μάθημα. Πρότεινε λοιπόν στον διευθυντή του σχολείου να αναθέσει στον ασυνεπή μαθητή τον ρόλο του συντονιστή του πίνακα, δηλαδή του μαθητή εκείνου που σβήνει τον πίνακα. Ρόλος διόλου τιμητικός καθώς έδινε τροφή για πειράγματα στους συμμαθητές του.

Ο Λάρι όμως, αν και ανέπνεε κιμωλία αντί για οξυγόνο, θεώρησε τη νέα του ευθύνη ως προαγωγή και πήρε σοβαρά τον ρόλο του. Από μικρός είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει εκφωνητής ραδιοφώνου.

Tο 1985, ο Λάρι Κινγκ έκανε το ντεμπούτο του στο διεθνές δίκτυο του CNN ως οικοδεσπότης της εκπομπής «Lary King Live», του πρώτου ζωντανού, ανοιχτού σε τηλεφωνήματα του κοινού και πρώτου σε μετρήσεις θεαματικότητας σόου του δικτύου.

Το 1993 η δημόσια αντιπαράθεση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ και του πρώην προεδρικού υποψηφίου σχετικά με την NAFTA έσπασε ρεκόρ θεαματικότητας στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης, με 16,3 εκατομμύρια τηλεθεατές, με εξαίρεση την πρώτη νύχτα αναμετάδοσης του Πολέμου του Κόλπου τον Ιανουάριο του 1991. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προκειμένου να καλύψει το τραγικό γεγονός ο Λάρι Κινγκ φιλοξένησε στη εκπομπή περισσότερους από 700 προσκεκλημένους, οι 40 από αυτούς άνθρωποι-κλειδιά στην παγκόσμια διακυβέρνηση.

Μέχρι το 2010, οπότε έπεσαν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής είχαν καταμετρηθεί πάνω από 40.000 συνεντεύξεις με παρουσιαστή τον Λάρι Κινγκ.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν