Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΑμπελαλέ.... χάθηκε το Μανολάκι

Αμπελαλέ…. χάθηκε το Μανολάκι

|

Μέσα από την σατυρική εβδομαδιαία εφημερίδα “Η Μάσκα” και στη στήλη “Σημεία και Τέρατα” έχουμε την κριτική ματιά για όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Απίστευτες  καταστάσεις ζούμε, απίστευτες ειδήσεις ακούμε, τέτοιες που δεν ξέρουμε πια τι είναι αλήθεια και τι ψέμα! Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε για να διαπιστωθεί αν ο      δημοσιογράφος Γιώργος Φιλλιπάκης που έγραψε στο μουροβιβλίο ότι δεν θα τον πείραζε αν έσκαγε βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα, υπέπεσε στο αδίκημα της υποκίνησης της τρομοκρατίας. Λες και χρειάζεται έρευνα για να μάθουμε ποιοι είναι οι υποκινητές της τρομοκρατίας…

Από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εφημερίδας “η Μάσκα” 

Η αλήθεια είναι ότι το ψέμα είναι ο υποκινητής της τρομοκρατίας. Το ψέμα που ρέει από τα στόματα αυτών που αποτελούν στόχους των τρομοκρατών. Ο Σημίτης όταν επισκέφτηκε τον Παπαδήμο δήλωσε ότι στόχος γίνονται όσοι έκαναν καλό στην Ελλάδα. Ψέματα! Αν αυτό είναι αλήθεια τότε καταλαβαίνουμε το γιατί ο Σημίτης δεν αποτελεί στόχο! Έσπευσε λοιπόν η δικαιοσύνη να προστατέψει τον Στουρνάρα και την ίδια στιγμή έσπευσε να καταδικάσει σε καταναγκαστικά έργα μαθητές του γυμνασίου, επειδή έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους.

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Κι αυτό είναι αλήθεια, γιατί φαίνεται η στραβωμάρα της!!!

Γιατί το άλλο το απίστευτο που μάθαμε ότι η γερμανική εφημερίδα BILD έγραψε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να μη πάρει τη δόση των επτά δις, προκειμένου να πιέσει για να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Δημοσίευμα που διέψευσε αμέσως η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δήλωσε ότι δεν συζητάει ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Έτσι κι αλλιώς με το να μη πάρει τη δόση η χώρα μας το μόνο που θα κατορθώσει είναι να χρεοκοπήσει και άρα αυτή η αντίδραση της κυβέρνησης θυμίζει την αντίδραση του μικρού παιδιού που μη γνωρίζοντας τις συνέπειες, κρατάει την ανάσα του μέχρι να γίνει το δικό του!!!

Για να μη τα πολυσυζητάμε η συζήτηση είναι να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και γι’ αυτό γίνεται τόση συζήτηση που στο τέλος θα ξεχάσουμε τι θέλαμε εξ’ αρχής να συζητήσουμε!…

Αλέξης ο καντέμης

Είναι και ο Αλέξης καντέμης εδώ που τα λέμε… Απίστευτη καντεμιά! Μόλις πάει να χαρεί, μόλις δηλώνει αισιόδοξος, μόλις προβάρει γραβάτα, όλο κάτι συμβαίνει και απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συμφωνίας και της ελάφρυνσης του χρέους. Σαν το Σίσυφο που έσπρωχνε τον βράχο στην βουνοπλαγιά και μόλις ανέβαινε στην κορυφή ο βράχος κατρακυλούσε πάλι ΣΥΡΙΖΑ στους πρόποδες!!!

Και παρακαλούσε το Θεό ο Σίσυφος να τον απαλλάξει από το μαρτύριο και παρακαλάει για το ίδιο και ο Αλέξης το Θεό. Ποιον Θεό; Αυτό καλύτερα το γνωρίζει ο Τσακαλώτος που πρόσφατα δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα είναι σαν το Θεό. Κινείται με μυστήριους τρόπους. Δηλαδή ο Ευκλείδης επανέλαβε τη γνωστή φράση του Ευαγγελίου «άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου».

Που για μας τους χριστιανούς σημαίνει να έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό γιατί ξέρει καλύτερα από όλους τι είναι το καλύτερο για τη σωτηρία μας. Και γι’ αυτό οφείλουμε να παραδώσουμε τις ζωές μας στο Θεό και να παραδοθούμε στο θέλημά του…

Εννοείται ότι κατά το Ευκλείδειο σκεπτικό όπου Θεός εννοείται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

Αυτή η μεγάλη αλήθεια, αυτό το νέο Ευαγγέλιο του Τσακαλώτου αποτέλεσε την έμπνευση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» που το παραθέτει ως την μία και μόνη αλήθεια που ακούστηκε ποτέ από αριστερά χείλη.

Ακούσαμε και το πιο απίστευτό από όλα, ότι πέθανε ο Μητσοτάκης και αυτό το πήραμε για ψέμα, αλλά αφού δεν το διέψευσε ο ίδιος το πιστέψαμε! Μας έπεισαν και τα τηλεοπτικά κανάλια που μας μετέδωσαν επί μέρες την κηδεία του. Και σχεδόν μας έπεισαν όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι που τον παρομοίωσαν με τον Ψηλορείτη!…

Η επιστολή και οι 170….

Στα δικά μας όμως τώρα όπου μπήκε ο Ιούνης και μαζί του ξεκίνησε το καλοκαίρι και η τουριστική σεζόν. Στο νησί βάζουμε πια τις τελευταίες πινελιές για να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες την καλύτερη εικόνα μας. Όταν λέω τις τελευταίες πινελιές υπερβάλω λιγάκι, αφού η φετινή σεζόν μας βρίσκει με ένα λιμάνι που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, με δρόμους γεμάτους λακκούβες, με σκουπίδια και μπάζα σκορπισμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και με ένα κυκλοφοριακό που τίθεται εν αμφιβόλω, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή! 

Επιστολή έστειλαν στη δημοτική αρχή και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο 170 συντοπίτες μας και μαζί με αυτούς αρκετοί σύλλογοι στην οποία αφού διαπιστώνουν ότι οι ρυθμίσεις της κυκλοφοριακής μελέτης στην πράξη δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν, ζητούν η οδός Παπανδρέου να γίνει διπλής κατεύθυνσης. Εδώ που τα λέμε η κυκλοφοριακή μελέτη πρέπει να κριθεί εκ του αποτελέσματος, γιατί όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται κι έτσι θα την προσεγγίσουμε κι εμείς παραθέτοντας τα αποτελέσματά από την μέχρι σήμερα εφαρμογή της.

Η κυκλοφοριακή μελέτη που όταν κάποτε ολοκληρωθεί προβλέπει το κλείσιμο της πόλης, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχει κατορθώσει να κλείσει μόνο μαγαζιά, όπως παραπονιούνται οι μαγαζάτορες όχι μόνο της οδού Παπανδρέου, αλλά και αυτοί της Κοντολέωντος!

Επίσης έχει μετατρέψει τα στενά δρομάκια σε οδικές αρτηρίες και μάλιστα αρτηρίες με θρόμβωση, με αποτέλεσμα εκτός του συχνού μποτιλιαρίσματος να κινδυνεύουν συχνά και οι περαστικοί!

Ακόμα και οι περίφημοι κυκλικοί κόμβοι δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να εξασφαλίσουν την ομαλή ροή των οχημάτων, καθώς οι οδηγοί τους αδυνατούν να κατανοήσουν το ποιος έχει προτεραιότητα, με αποτέλεσμα ή να περιμένουν κάποιον να τους την παραχωρήσει ή να μπαίνουν επιθετικά με κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα. Τέλος οι σημάνσεις του ΚΟΚ, δεν γίνονται σεβαστές με αποτέλεσμα να παρκάρουν σε απαγορευμένους δρόμους, να οδηγούν αντίθετα σε μονόδρομους και να διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα όσοι τολμήσουν να διασχίσουν μια διάβαση πεζών!

Ίσως το σημαντικότερο αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής της κυκλοφοριακής μελέτης ήταν ότι γεμίσαμε με κολωνάκια! Πλαστικά, σιδερένια, μαρμάρινα, ξύλινα… τόσα πολλά, που αναρωτιέται κανείς αν εκτός από το να κακοποιήσουν το τοπίο, παίζουν κάποιο άλλο ρόλο!!!

Που ναι πού ναι το Μανολάκι

Βέβαια για μια ακόμα χρονιά πιάσαμε να συζητήσουμε θέματα που έπρεπε όχι να είχαμε συζητήσει εδώ και καιρό, αλλά να είχαμε λύσει εδώ και καιρό!

Μα πού είναι κι εκείνο το Μανολάκι; Πού έχει χαθεί τόσο καιρό που έχουμε σοβαρά θέματα να συζητήσουμε; Έλειπε ακόμα και από το συνέδριο της ακτοπλοΐας. Τον έψαχνε ο υφυπουργός ο Σαντορινιός, που δεν είναι Σαντορινιός, να του μεταφέρει τα παράπονα των κατοίκων των Κουφονησιών, που είναι έτοιμοι να αυτομολήσουν από το δήμο και δεν τον βρήκε!

Ανησύχησε όλος ο κόσμος από την παρατεταμένη απουσία του Μανολακιού και πιο πολύ ανησύχησε ο προσωπικός του φωτογράφος που έχασε την ευκαιρία να το φωτογραφίσει με το Σαντορινιό!

Λοιπόν για να μην έχετε αγωνία, σας πληροφορώ ότι μετά από την παραπάνω δημοσίευση της εξαφάνισης του, το Μανολάκι βρέθηκε, βρίσκεται στο νησί μας και είναι καλά.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό,  είναι έτοιμο να ξαναφύγει, και αυτή τη φορά θα πάει στη Νάξο της Σικελίας για να παραστεί σε κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων μας.

Και εννοείται ότι θα βγάλει και μπόλιες φωτογραφίες στη Νάξο της Σικελίας…

Και με αυτές τις φωτογραφίες θα ολοκληρωθεί το ιστορικό άλμπουμ που ξεκινά με τη αρχαία Νάξο που αποτέλεσε την μητρόπολη της αποικίας των Ναξίων στη Σικελία, στέλνοντας εκεί τη γνώση και τον πολιτισμό της και θα τελειώνει με τη φωτογραφία του Μανολακιού, που επί των ημερών του εξαντλήθηκε ο πολιτιστικός, ιστορικός, περιβαλλοντικός πλούτος μας!…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη)

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου – Απεργία της ΠΝΟ (διαβάστε την ανακοίνωση)

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του

Πάσχα: Εκπτώσεις για την μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ελληνική Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών”, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της “Ελληνικής Λύσης”

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος με την κυβέρνηση

Βρέθηκε η χρυσή τομή... Ποιες ήταν οι κατάλληλες κινήσεις

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος